Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Opilý Janoušek

Tak co tomu zatím říkate? Samozřejmě, neznáme přesně okolnosti, ale už teď vidím, kolik lidí mi po tom, co nadýchají 1,1 promile, nikomu nic neudělají ani nikoho přímo neohrozí a já jim budu rozmontovávat mobil, brát tkaničky a podobný nesmysly tuhle kauzu připomenou. Já se jen z toho co zatím vyšlo na povrch bojím, že tam opravdu něco špatně bylo. Pokud má někdo 2,2 promile, asi těžko mu lékař do zprávy dá, že je schopen úkonů ihned. Pakliže ne, je přece běžný postup cela na oddělení případně CPZ do doby, kdy schopen je. Vazba - pokud tedy nebyl žádný důvod k vazbě, proč je teď poškozená a svědkyně pod policejní ochranou? To si trochu protiřečí, byť samozřejmě čistě teoreticky to, že je někdo bohatý a má kontakty by asi jako důvod pro koluzní vazbu být nemělo. Nikým nerušené telefonování z místa činu - to je proboha co? V takovémto závažném případě? Chápu, že když je někdo normální, je to zkrácenka, jednoduchý případ a nemá tedy koho ovlivňovat apod., není problém ho nechat zavolat třeba ženě, přítelkyni nebo ho nechat samotného kontaktovat advokáta, byť na druhém konci může být kdokoli, ale tady? Pokud se ukáže - a snad ukáže - že někteří kolegové chybovali, ten GIBS jim přeji. Protože vše špatné je k něčemu dobré a třeba si někteří do budoucna rozmyslí postupovat podobně ať už jen apaticky a zcela neprofesionálně, nebo vědomě. Snad Lessy a Vondrášek to prošetření myslí vážně a nehrají jen divadlo na oko. Čím více takovýchto prasárem vyjde na světlo, tím lépe a jen doufejme, že média nezapomenou a neusnou, ale budou kauzu monitorovat a zveřejňovat i nadále. Pokud na místě bylo vše ok a kolegům křivdím na základě pokřivených informací z médií, pak se jim omlouvám. Každopádně za diskuzi to co víme asi stojí..
MARTIN1 :: Datum založení: 26. 03. 2012 :: celkem 75 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 18:35:58 27. 03. 2012
default.png
Kristeježiši, co to je za postup? Pokud tohle je nařízení shora a při těchto případech se postupuje pořád takto, bude to dohledatelné lehce v ETŘ. Alibi jako bejk pro kluky, co to tam dělali evidentně jen hromosvod a čekali na situaci jako je tahle, aby to dopadlo takto.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AIFELL 17:53:26 27. 03. 2012
default.png
CHIP [2012-03-26 20:11:32]: Naprostý souhlas!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AIFELL 17:47:15 27. 03. 2012
default.png
karel 158: Tvá odpověď je správně! To nařízení nebo jakási dohoda existuje! Ale ne na papíře, pouze ústně :-)! A sice že hlídky co předávají řidiče pražské dopravce (nehodovce) tak jej nesmí zadržet!!! Proto bych neřešil vůbec pouta, ale spíše bych se ptal, kolik že dopravní policie (pražská) umístila lidí do cel předběžného zadržení ihned po nehodě, když vše nasvědčovalo že byl spáchán TČ?! Takto jako s Janouškem se postupuje skoro pokaždé a jen tento případ na toto ukázal. Ti co jezdí na PMJ či tísňových linkách ví o čem píšu ... Jen doufám, že se něco změní ... Ikdyž pochybuji :-(

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 17:39:07 27. 03. 2012
default.png
ANDRAS [2012-03-27 16:12:21]: Ohledně Janouška si myslím, že by měl nést odpovědnost proto, že nebyl schopen dosadit na místa vedoucích a jejich dalších nadřízených ty správné lidi a je zodpovědný za sytém práce. Jeho první výstupy v TV byly dány evidentním nedostakem informací, které mu ani objektivně podřízení manageri nepodali a tudíž ho nepodrželi.

Co z toho, že jeden článek funguje, když dalších deset nefunguje. Osobně bych hnal k odpovědnosti kompletní osazení přímých nadřízených policistů a poté jak se zachovají oni, bych na místě Janouška zvažoval svou rezignaci. S ohledem, že by přímí nadřízení neviděli svoji žádnou odpovědnost a díky jejichž práci budou dle mne v budoucnosti tito řadoví policisté stíháni, tak bych odstoupil, protože byť je třeba pan Janoušek poctivý, slušný a chová se k policistům slušně, má pod sebou lidi, kteří podkopávají jeho autoritu a mají zcela jiné snahy jak vést policii než on.

Přece pokud je pan manoušek manager na svém místě, vypracuje se během jendoho roku zpět na obdobné místo či na lepší.

Pořád tady opravdu morálka dostává pořádně nafrak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 17:01:37 27. 03. 2012
default.png
Jsem zvedavy, jak si statni zastupitelstvi poradi s tim, ze se podrobil jen jedne zkousce dragerem a opakovane az po hodine.. a nedal krev ani moc. Bude asi zalezet i na tom, co mu napsal doktor do zpravy, presna hladina dulezita neni, 2,2 promile je navic s prehledem po odecteni odchylky nad jednou promili, ale dava mu to asi docela prostor pro to to ruzne zpochybnovat.. Proc sakra u nas existuje neco jako moznost odmitnout dat krev nebo moc? Fakt nechapu. Proc to neni zakomponovane do §114 TR, v takovychto pripadech by to melo byt mozne odebrat i pres odpor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 16:12:21 27. 03. 2012
Andras.jpg
Já tedy také o Janouškovi až do této události nic neslyšel. A nevidím jediný důvod, proč policisté postupovali tak, jak postupovali. Jiná věc by byla, kdyby dotyčná osoba měla jakousi imunitu, například diplomatickou. Ano, to je problém a byly i případy, kdy opilý diplomat vyvázl postihu a ještě se mu kolegové museli na místě omlouvat, že mu zprvu nasadili pouta, neboť nevěděli, že se jedná o diplomata - utíkal z místa nehody.

Ale nebudu hodnodit, co bych já jak jinak udělal, na místě jsem nebyl a neznám tedy všechny okolnosti a podrobnosti. Ale podle mého názoru, pouty do zadu, bezpečnostní prohlídkou a usazení pana Janouška do služebního vozidla by nešlo nic pokazit.....

A k Vondráškovi tolik, že je to člověk na svém místě. Jedná i s řadovými policisty jako se sobě rovnými. I z osobní zkušenosti vím, že pokud jsem měl nějaký problém a jemu jsem jej přednesl, minimálně se o celou věc osobně zajímal. Je to člověk inovativní, pracovitý a dle mého názoru i čestný. A já také nevidím jediný důvod k tomu, aby nesl osobní zodpovědnost za každý jednotlivý zákrok policistů - to bychom mohli měnit ředitele správ a obvodních ředitelství každý týden. Ono je vůbec těžké hodnotit, kdo by zodpovědnost nést měl. Přímý nadřízený? A víte kolik ignorantů, lemplů, flákačů a budižničemů u policie dělá? Spoustu. A vedení je trestat nemůže, protože vedení potřebuje lidi a potřebuje, aby měli dostatečný počet lidí na BO a podobně. Dle mého názoru je to začarovaný kruh, z kterého v dnešní době a situaci není úniku. Občas je někdo mírně potrestán, aby se neřeklo, ale kdo ví, jaká pochybení někteří kolegové při zákrocích, kdy jde o zdraví nebo život dělají, tak ví, kde je zakopaný pes.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL158 15:54:29 27. 03. 2012
default.png
Podle mě byl ten zákrok málo razantní a to je v Praze k vidění často (neříkám že vždy, ale často u kolegů z MOP). Ono se ale není čemu divit v době GIBSu. Jak tu již někdo psal, Janoušek je možná známé jméno, ale jeho obličej jsem taky viděl poprvé, takže si nemyslím, že by postup policistů byl ovlivněn tím, proti komu zakročovali... Další věc je, že v Praze byl kdysi pokyn (nevím, zda ještě platí, ale as jo), že osoby, které způsobí nehodou pod vlivem alkoholu (jedno jestli se zraněním nebo bez) i nad jedno promle alkohlu se nesmí zadržovat, ale pouze zajistit. Vysvětleno to bylo snad tím, že ODN na Kongresce pro zadržené nemá prostory... A sám jsem zažil, jak jeden kolega takový případ zadržel (takže neudělal nic jiného, než že postupoval v souladu s TŘ) a dostal pěkně zje...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:41:17 27. 03. 2012
default.png
MARTIN1 [2012-03-27 13:23:06]: Nevím jak to myslíš, ale já o Janouškovi a jsem daleko od Prahy slyším soustavně několik let a jeho podobu znám taky.

Jedno je pravda, ten ňouma řídil jenom magistrát. Vládu a ministry řídí jiné esa, Roman, Kellner, Bakala a další.Akorát Janoušek teď byl předhozen v souvislosti se zpravodajskou hrou ODS a VV. Ti čuníci místo aby řídili stát, protože už není co rozkrást a koně(lidi) se už bouří, tak si vzájemně rozkrádají stáje.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 13:23:06 27. 03. 2012
default.png
Ale je mi záhadou jedna věc. Janoušek přece není člověk který by byl nějak extra veřejně známý. Dění sleduji, ale že by, kdybych toho člověka potkal, mi byl podle obličeje nebo jména nějak známý? To ne, i když sem tam se o něm v médiích něco vyskytlo.

Že má x let staré Porsche, které se dá ojeté prodává od 300tisíc? To má spousta lidí, opět nic pro co bych se s ním měl nějak mazlit.

Že mi bude vyhrožovat, že mě svlékne z uniformy? No když si tohle představím, musím se pousmát, jako jiné bych ho odkázal do fronty, i své ČOZ bych mu s radostí předal.

Naopak si myslím, že pokud bych měl s něčím na místě při zákroku problém, nebylo by to s přílišnou mírností, ale naopak..

Prostě ty řadové poldy na místě nechápu.. Leda, že by jednali na příkaz někoho konkrétního, kdo se na místě ukázal ?

Já se obávám že v tom počátku to nebylo o žádném ovliňování ale prostě jen ignorantství.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 13:14:55 27. 03. 2012
default.png
No a zřejmě Husák věděl, proč už radši skončí. Čím víc lidí, kteří mají vazby na podobné existence z politiky a jejich zákulisí odejde ( nejlépe od PČR nadobro ), tím lépe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio