Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdo seje vítr, sklidí vychřici (REDAKCE)

Kdo seje vítr, sklidí vichřici
ilustrační
Foto: internet

Asi většina policistů, kteří sledují zpravodajství, viděla zákrok strážníků pražské městské policie v Praze na Andělu. V médiích se o tomto zákroku hovoří jako o nepřiměřeném, a to na základě tvrzení údajných odborníků a právních expertů. Protože náš právní systém je velmi ohebný, lze jeden skutek vykládat mnoha způsoby. Nemyslím tedy, že má cenu zatěžovat čtenáře dalšími právními polemikami. Těch bude kolem této události ještě dost. To o čem chci mluvit jsou možné příčiny a budoucí následky této a jiných podobných události.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 09. 10. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 18:46:31 11. 10. 2012
honzad..jpg
jestli mi pripadaji nebezpecne? No, dobra otazka. Zlusim to z jineho konce. Dostavaji se ke me v prubehu let a mesicu informace o ruznych ne uplne kosher policejnich akcich a zakrocich. Byvavala doba, ze pokud nebyla blba shoda nahod (treba na miste novoinar, nebo nekdo mediim blizky), tak se to darilo drzet pod poklickou za pomoci koalice policejni mluvci a s nim sprateleni novinari.
Jenze ted je jina doba. Digitalni technika pokrocila do situace, kdy v podstate kazdy druhy ma v kapse kameru s vice nez slusnym rozlisenim a ruzne youtuby a facebooky dokazi informaci o udalosti dostat mezi lidi slusnym tempem.
Nemylsim si, ze nepovedenych zakroku (az excesu) je vice nez drive, ale myslim si, ze se o vetsim mnozstvi (vyrazne vetsi) se nejen dozvi verejnost, ale s ohledem na existenci relativne kvalitnich zaznamu se toho chytnou velka media.
Tim spis, ze pro velkou cast populace, kteri se nedostavaji obcas do "horke zony" je takova akcni scena o ktere vi ze neni hrana, ale je "life" zdrojem znacnych emoci. A bohuzel, emoce jsou casto vzdaleny od realismu, tim spis, ze i s videem jde hrat a take ono nezachyti leckdy to podstatne, ten zasadni vybusny moment..
Takze podle me jsou v dnesni dobe nebezpecne spatne provedene zakroky, ci zakroky, kde se policiste pohybuji na (ci za) hrane legitimty. Jelikoz takove akce dokazi bleskem pritahnout velkou pozornost a vyvolat velke emotivni pnuti ve velkem mnozstvi lidi.
V cem spatruji jeste dalsi nebezpeci je to, ze casto skoro podobnou "ostrou" scenu dokazi media interpretovat jedno utak a podruhe prave opacne.
Jinak receno, pokud by se ve scene na andelu sehralo totez, ale jednalo se nikoliv o bezdomovce a stareho chlapa, ale rekneme o fotbaloveho chuligana baniku, (sparty, slavie) a jeho kamose, ktery by se ho zastaval, tak (i pri totoznem prubehu) nepochybuji o tom, ze tady by se naopak media postavila za policisty a misto "neprofesionalniho zakroku" by byla rec o "malo razantnim zakroku" a optiku by okamzite prebrala i siroka verejnost.
Takze na tvoji otazku musim rici: V cele veci, vezmeme-li ji jako obecny model, tak spatruji vice nez jedno nebezpeci, ktere se tam ukryva. A s nimi se budeme potykat v nejblizsich mesicich a letech. Vsichni.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 15:30:35 11. 10. 2012
Danik.jpg
HONZAD [2012-10-11 14:08:19]:
Ano, Jened, pokud se tam prokáže, že tam parta opilých fízloňů někoho zbila, tak trestat a tvrdě, stejně jako jiné lidi. Spíš o chlup přísněji. Nicméně už teď mi instinkt napovídá, že tohle nebude úplně tak jak se tam píše. Znám i u nás spoustu magorů, ale ve chvíli kdy je tam poldů víc, tak nevěřím, že by někoho nechali jiného opilého nějak bezdůvodně napadnout. No, uvidíme.

A to nepodmíněně není kvůli samotné situaci, ale spíš a to sám uznávám jako exemplární případ. Z takových situací bude brzy obrovský průser, dřív nebo později. Den nato jsem sbíral hocha s kolegou a pro změnu se do nás podobně pouštěl jeho otec. Sebevrah ovšem rychle pochopil, že tam mu pšenka nepokvete. Tobě nepřipadají tyhle napadačky zasahujících policistů hodně nebezpečné?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 14:44:53 11. 10. 2012
Andras.jpg
HONZAD [2012-10-11 14:35:53]:

Za přečtení stojí i blog v odkazu pod videem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:35:53 11. 10. 2012
honzad..jpg
andras: to video je urcite dobry pohled, vcetne tech kratkych popisek, skoda ze si autor neodpustil ke konci ty dlouhe hodnotici komentare..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 14:25:32 11. 10. 2012
Andras.jpg
Pohled na zákrok z "druhé strany".

http://www.youtube.com/watch?v=A8bvQpflXhc&feature=share

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 14:08:19 11. 10. 2012
honzad..jpg
daniku, vsechno nepodminene... hm, no ne ze bych te chtel rozcilovat, ale jen tak pro pomer, jaky flastry bys daval treba tady?

http://jihlava.idnes.cz/policiste-na-cerinku-u-jihlavy-napadli-souseda-flc-/jihlava-zpravy...




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 12:39:48 11. 10. 2012
Danik.jpg
DANIK [2012-10-11 12:39:04]: fuj, posily. Omlouvám se.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 12:39:04 11. 10. 2012
Danik.jpg
ANDROMEDA07 [2012-10-11 12:25:07]:
Nech mě mě hádat? Ty budeš metodik z policejního prezídia? Plukovník s dvouletou praxí? Přestaň prosím slintat takové nesmysly. Oni zakročovali proti jednomu člověku, který od začátku nespolupracoval. Takže přesunout se mohli tak sami a křičet na něj z dálky. Ostatní je napadli později v průběhu zákroku, takže jestli tě na ZŠ neučili věštit, tak nevím. Zvládli to celkem slušně na tu situaci, okolní dav atd. Doufám, že pak dorazili posili a sebreli i toho druhého idiota. A všechny nepodmíněně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDROMEDA07 12:25:07 11. 10. 2012
default.png
Ti obecní zaměstnanci se zbraněmi nezvládli úkon už od samého začátku. Měli ty pašíky v klidu oslovit, jedna výzva, po výzvě rychlý zákrok a přesunout se s nimi mimo tramvajový ostrůvek a obecenstvo a tam dokončit úkon: (pokuta,napomenutí, vykázání z místa)...Prevenci předcházení otevřenému konfliktu se učí děti na prvním stupni ZŠ. Pokud si nebyli jistí zákrokem, měli si zajistit posilu. Když už připustili vygradování zákroku, měli učinit obecnou výzvu ze zákona, a neodbytné hrdiny poučit, že se svým jednáním mohou dopouštět až trestného činu....Je to hanba nevím k čemu ty obecní milice jsou...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDA24 10:24:21 11. 10. 2012
default.png
HAMMER:
Pokud někdo napadne strážníka nebo policistu, tak by mělo být uplně jedno jestli je 100x trestaný anebo vůbec! To si nikdo nesmí vůbec dovolit!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio