Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdo seje vítr, sklidí vychřici (REDAKCE)

Kdo seje vítr, sklidí vichřici
ilustrační
Foto: internet

Asi většina policistů, kteří sledují zpravodajství, viděla zákrok strážníků pražské městské policie v Praze na Andělu. V médiích se o tomto zákroku hovoří jako o nepřiměřeném, a to na základě tvrzení údajných odborníků a právních expertů. Protože náš právní systém je velmi ohebný, lze jeden skutek vykládat mnoha způsoby. Nemyslím tedy, že má cenu zatěžovat čtenáře dalšími právními polemikami. Těch bude kolem této události ještě dost. To o čem chci mluvit jsou možné příčiny a budoucí následky této a jiných podobných události.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 09. 10. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 19:42:37 10. 10. 2012
default.png
DYINGCZ [2012-10-09 23:18:13]: Nauč se pořádně a hlavně pozorně číst! Pokud jsi polda, spánembohem!
Trvám na všem do puntíku, co jsem napsal a kdy si to pomalu šestkrát po sobě přeslabikuješ, možná že uznáš, že si stejného názoru.
Nápověda: já se nevyjadřoval k videu, já ho ani celé neviděl, je to psáno obecně. Tady chybí úplný začátek celého zákroku, takže lze fakt jenom obecně.

Samozřejmě že lidi s tvým bohatým výrazovým materiálem můžou spatřovat v tom článku zastávání se těch konkrétních osob, ale to je jen a jen tvůj problém, měl jsi prostě dávat ve škole pozor.

No a tu blbost z 23:29 jsi někde vyčetl nebo jsi o tom pevně přesvědčen, ty služební přísaho? :D

Ty sejmeš jednou chybujícího slušného člověka stejně jako dvacekrát soudně trestaného drbana? Kdo tě vzal k policii, kurva?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:33:31 10. 10. 2012
default.png
AKIRA [2012-10-10 12:52:37]: A jak to mám vědět, když to nemá začátek? Bavil jsem se o slušném člověku, pakliže se ukázalo, že se nesešli žádní slušní lidé ale obyčejní dacani, věc se má zcela jinak a můj komentář je naprosto mimo. Moje blbost.

Pokud je někdo nesvéprávný, není to jaksi pachatel trestného činu, ale nemocný člověk a nelze na něj použít nutné obrany, ale toliko krajní nouze. Ovšem to musí zasahující policista nějak vědět dopředu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 14:53:17 10. 10. 2012
default.png
P. Matějka v tom má trochu guláš a záznam asi pozorně nesledoval. Výklad ustanovení TZ zabývající se úřední osobou zkopíroval správně, pasáž o výběru pokut je taky bohužel pravdivá, ale to je asi vše. S jeho vlastní komentářem k oprávněnosti zákroku strážníků MP na Smíchově nesouhlasím a nechápu motivaci celého článku na jeho blogu Celý incident podle kamerového záznamu vznikl při použití DP proti ženě, která strážníkovi ukradla čepici, kterou ho následně napadla a útočníci z řad občanů si chtěli asi něco dokázat. Jestli si p. Matějka, Pelikán a dva útočníci na záznamu myslí, že policista měl povinnost vyčkat, až žena použije něco důraznějšího, hluboce se mýlí. Následně došlo při zákroku proti ženě k napadení strážníka zmíněnými muži z řad občanů, ačkoliv strážník jednal zcela oprávněně. Poté strážníci ztratili nad zákrokem kontrolu, protože byli jen dva na celkem 4 podezřelé, kdy u všech byly zákonné důvody k omezení svobody a hrozilo zde riziko dalšího napadání strážníka nebo útěk podezřelých, proto si zpoutaného muže strážník přidržel nohou, aby mu zamezil v útěku, protože zpoutaný muž pořád vstával, ačkoli měl zůstat ležet na zemi.
Nejhorší na tom je, že na záznam s nesmyslným komentářem z místa nebo blok p. Matějky a Pelikána se podívají další Matějkové, Pelikáni nebo jiní rytíři spravedlnosti, kteří ještě nebyli zbaveni svéprávnosti.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AKIRA 12:52:37 10. 10. 2012
default.png
ten videozaznam bude pouzit s velkou pravdepodobnosti u soudu jako dukaz o napadeni straznika pri vykonu pravomoci. otazka zni jestli dle toho nesvepravneho a hloupeno meli straznici se nechat mlatit, pokud ano, neni co resit. To si meli kleknout na kolena a ty ozralce prosit? To by se jiste tomu nesvepravnemu asi libilo. docela by me zajimalo jak by se ten nesvepravny choval, kdyby se pripletl pri zasahu URNY, kde by zatykali nejakeho pachatele. By se hodne divil kdyby drzkou ryl po zemi, ti by mu nic nevysvetlovali a rozhodne by se s nim nemazali jako ti straznici.
Muze byt rad, ze to neskocilo nejakym vetsim pruserem a je jedno jestli by to bylo jeho zraneni nebo zraneni straznika.
Proste podle me ten clovek premyslel prdeli a ne hlavou. Doufam, ze mu to soud pekne spocita.

PS: ten pelikan i ten matejka jsou neuveritelne hloupi pokud maji takoveto nazory, nemuzem se divit, ze je tu takovy bordel

hammere co maji kolegove delat, kdyz i slusni lide se chovaji v nekterych situacich neuveritelne hloupe a nebezpecne?
Videl nebo cetl jsi Letiste od Haileyho, tam byl taky takovy idiot jako pan na videu, taky sezral vsechnu moudrost sveta a jak to dopadlo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 11:28:11 10. 10. 2012
Andras.jpg
a další:

http://robertpelikan.blog.idnes.cz/c/292680/Sporny-zasah-Mestske-policie.html

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 11:15:23 10. 10. 2012
Andras.jpg
Návod na postup veřejnosti při zákrocích policie:

http://frantisekmatejka.blog.idnes.cz/c/292998/Proti-policistum-ve-sluzbe-smite-zasahnout-...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 09:11:33 10. 10. 2012
default.png
Konzumování alkoholu na zastávkách MHD a mnohých dalších veřejných místech v Praze je zakázáno obecně závaznou vyhláškou hl. m. Prahy č. 12/2008. Její porušení je právem přestupek, protože soustavně obsazené lavičky zastávek opilci určitě nikoho netěší a pro Dopravní podnik to také není zrovna dobrá reklama. Zda byl prvotní zákrok proveden oprávněně není ze záznamu jasné. V tomto případě platí asi zásada, že čím rychleji, tím lépe, poněvadž lidé v okolí zákrok začnou vnímat, což v nich, jak je vidět, vyvolává různé reakce. Videozáznam a vůbec celá událost dokazuje smutnou pravdu, že právní vědomí našich občanů je často nepatrné nebo zkreslené a důvěra ve státní orgány je v dlouhodobém poklesu, k čemuž ještě výrazně přispívá mediální masáž na objednávku politické špinavosti a podobné kusé záznamy a nahrávky plné bludů a nepravd.
Proč strážníci byli napadeni? Nenapadají mě jiné příčiny než uvedená nedůvěra, právní negramotnost a také lidská hloupost. Celý zákrok mařili lidé kolem, kdy strážníci ve dvou nemohli již kontrolovat místo zákroku. To je můj názor po shlédnutí videozáznamu.
Pořizovatel záznamu je podle svých komentářů možná nějaký druhořadý novinář nebo se o to alespoň snaží.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYINGCZ 00:05:09 10. 10. 2012
DyingCZ.jpg
A to, že si někteří myslí, že většinu policistů těší, že občas musí využít i vynucení silou, je bohužel špatný předsudek, neboť většina policistů by raději věci vyřešila bez donucovacích prostředků.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYINGCZ 00:02:16 10. 10. 2012
DyingCZ.jpg
Má to být, že na každého kdo poruší zájem chráněný zákonem platí stejná pravidla, tak to má být v celé společnosti, lidé mají práva, ale i povinnosti a policie jakožto represivní složka vynucuje dodržování povinností občas musí vzhledem ke stavu společnosti povinnosti vynucovat i silou, což umožňuje v určitých mantinelech zákon.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYINGCZ 23:58:38 09. 10. 2012
DyingCZ.jpg
HONZAD [2012-10-09 23:53:13]: No ono právě není vždy ta sankce na benevolenci policisty, takže pocit máš špatný, převažují striktně dané mantinely. Já v širším slova smyslu chápu, co jsi tím chtěl říct a věř mi, že tam kde to jde, většina četníků rozlišuje s kým jedná (neplést a nezaměňovat to s tím, že mocných se bojí, to jsem tím nemyslel, i když i to se stane bohužel)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio