Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdo seje vítr, sklidí vychřici (REDAKCE)

Kdo seje vítr, sklidí vichřici
ilustrační
Foto: internet

Asi většina policistů, kteří sledují zpravodajství, viděla zákrok strážníků pražské městské policie v Praze na Andělu. V médiích se o tomto zákroku hovoří jako o nepřiměřeném, a to na základě tvrzení údajných odborníků a právních expertů. Protože náš právní systém je velmi ohebný, lze jeden skutek vykládat mnoha způsoby. Nemyslím tedy, že má cenu zatěžovat čtenáře dalšími právními polemikami. Těch bude kolem této události ještě dost. To o čem chci mluvit jsou možné příčiny a budoucí následky této a jiných podobných události.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 09. 10. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 16:09:50 23. 10. 2012
Karel.150.jpg
CATANI [2012-10-22 21:21:24]: Je to o osobním přístupu každého z nás. Neříkám, že jsem nebyl také ve svízelných situacích u policie a nejednal jsem vždy podle nejlepšího svědomí. Ale nikdy jsem nekryl trestný čin dosud jiného, a to ani když nebyl dosud trestaný a nikdy takové jednání policisty nebudu schvalovat!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:21:24 22. 10. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-10-22 20:20:10]: Uf, chtěl jsem ti něco o té nestranosti napsat, ale vzhledem k tomu co se děje všeobecně, tak se tady nedá otevřeně psát, ....jsem rád, že máš možnost konat nestranné prověřování ...
Nikdy více jsem nezažil u policiie jako v poslední době, abych jenom slepě plnil a řídil se pokyny(nedej bože použít mozek) ....Někdy mám pocit, že by bylo lepší koupit 20 výkonných počítačů s nějakým fantastickým programem a po nakrmení ETŘ by sám nebo ZVO jenom zadal jak prověřování má podle něj dopadnout(nejlépe podle stavu statistiky) a počítač by to zpracoval, tak aby to sedlo a vypadla čárka.Když některé kolegy pozoruji, mám obavy zdali fakt už k tomu nedošlo a ty počítače nekoupili.Zase jim závidím, že dobře spí a nezvracejí...to je výhoda té moderní techniky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 20:20:10 22. 10. 2012
Karel.150.jpg
HAMMER [2012-10-22 19:47:06]: Všichni soudci nejsou stejní. Pokud jsi byl svědkem bezpráví, měl jsi proti tomu bojovat a ne to tolerovat!!! A to byť to bylo u soudu. Takové jednání policisty je ubohé! Jsem zastánce toho, aby policista byl nestranný, a nikoli aby si hrál na vědmu s tím, že ví kdo je zlý a kdo hodný (a to jen podle rejstříku, většina grázlů ho má čistý) a soudcoval sám! Je to zkaženost a korupce mysli! Soudce trestního soudu často odkáže poškozeného vymáhat škodu na pachateli občanskoprávní cestou, na to jsi se asi ptal. A jaký je v tom problém? Kam až jsi schopen klesnout???

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:47:06 22. 10. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-10-22 09:19:53]: Tak jak jsi to podal je to skutečně černobílé a realita taková nikdy není. Opakuju tady, že vážně pochybuju, že děláš mezi lidma.

Tak jak to tady prezentuješ ty, to dneska taky vypadá: drban se směje a slušný člověk klepe strachem. Z drbana i z policie. To je tvůj systém práce ve výsledku.

Proti protřelému drbanovi, v podstatě ve svém oboru profíkovi, stojí naprosto práva neznalý človíček co každý den v šest dupe do rachoty, škudlí na každou blbost dva roky, má milion starostí zcela jiných, znalost práva nula třikrát podtržená, a pak má jednat podle našeho práva, které se u nás ve škole pro všechny nikde nevyučuje ani nevysvětluje a ty by jsi chtěl v takovém poměru spravedlnost?

Já to klidně přirovnám: maník s boxerem proti svázané oběti. Tomu říkám spravedlnost.

Ty jsi si taky asi nějak nevšimnul, jak tady pracují SZ a jak soudy. To tvoje super spravedlivé vyšetřování přesně podle litery zákona si soudce vůbec nečte, tvoje ÚZ nikoho nezajímají přesně do chvíle, kdy řekneš u soudu, že trváš na znění ÚZ a teď nastane frmol, protože soudce hledá co a kde to vůbec je, aby si to honem a taky vůbec poprvé přečetl!!!! Ale kdyby jsi v praxi byl, tohle musíš vědět.

SZ letem světem uvaří obžalobu a to takový blábol, že obžalovaným je ve věci poškozený (napřed dostal neprosto bezdůvodně fest na budku a pak ho nešťastně ještě dorval můj pes jak samici) a u soudu ten případ nemůžeš ani poznat a musíš se ptát, jestli jsi správně. Nenech se, Karle, vysmát. Takové řeči si nechej pro Mirka Dušína a Jardu Foglara, ne pro tento bordel na kolečkách. Tady by totiž zavřeli i toho Mirka, který by se bránil proti deseti Vontům.

Nene, hochu, na tohle jsem se já dívat nečinně nemohl. Klepat se bude drban, nerespektuje práva jiných, nechám ho napapat jeho polívčičky. Pěkně mu do toho jeho rypák ponořím a ještě ho tam podržím. Jaká společnost, taková policie. Nešel jsem k policii předhazovat slušné lidi této "spravedlnosti". Podívej se na práva drbana a práva poškozeného, pokud víš, kde to hledat. Poškozený se jmenuje člověk, který je poškozený jednak drbanem a pak i státem. Zažil jsi někdy, co soudce udělá ve chvíli, kdy má vyslovit náhradu škody poškozenému? Schválně, co udělá a co to pro poškozeného znamená? Odpověz, prosím tebe.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 19:37:55 22. 10. 2012
Karel.150.jpg
AKIRA [2012-10-22 13:14:17]: Pokud tady tvrdím, že policista musí být nestranný, pak si zatím stojím. A nechápu co tady píšeš o tom, že musím brát s rezervou to co mi nakvákají otřelí zločinci. Jak víš, že ten kdo není trestaný není ještě otřelejším zločincem?:D Proto jako policista musíš brát s rezervou vše co ti kdo poví, ale také to musíš vzít v potaz. O zajišťování stop podle toho kdo co kváká, jsem také jakživ neslyšel. Fakt spousta zbytečných řečí!
Každý může ustřelit, nikdo nejsme neomylným, ale každý by si za své jednání měl nést následky. A my jsme tu od nestranného posouzení věci, ne od soudcování, od toho říkat, ten je dobrý a ten zlý pomůžu tomu dobrému co bohužel udělal špatnou věc. Říkám, je to jako tolerovat korupci u kolegy. Takoví lidé nemají u Policie vůbec co pohledávat. Jestli házíte všechny soudce do jednoho pytle nedivte se, že se najdou lidi, kteří tvrdí, že policajti jsou kreténi, jsou to totiž úplně stejně smýšlející lidé, jen proti jiné skupině občanů. Když začnou lidi myslet sami za sebe a nikoli za politickou stranu či za nějakou politickou ideologii, tak uvidí svět v barvách a ne takto černobíle, chce to mít jen odvahu přijmout osobní odpovědnost. Neexistuje žádné já(my) a oni, ale jen já a my.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AKIRA 13:14:17 22. 10. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-10-22 09:19:53]:
myslim ze to vidis moc cernobile. kdyz si vezmu ze pokud dostanes do sparu netrestaneho cloveka co udelal nejakou blbost(treba ho nekolikrat okradli a ted to s tou obranou prehnal), tak vetsinou ti veci vyblije, jak se to stalo, bo netusi co ma rikat. kdezto ostrileny kriminalnik vi naprosto presne co ma rikat a kdy, kdyz to prevedu na deti nedotknutelnych, co chodi krast do obchodu, tak jeste neumi poradne pocitat, ale kdyz ho chyti, tak hned vyblije par vet: ze se ztratil mame a ze ho napadlo neco ukrast a mama o tom nevi (pritom ho tam s velkou pravdepodobnosti poslala) a v kapse ma kafe nebo nejakou podobnou drahou vec, zadne cukrovinky.(je to priklad, ktery neni nijak vyjmecny)

to neni o predsudcich to je o zkusenostech. to co ti nakvakaji otreli zlocini, musis vzdy brat s rezervou, vetsinou nejenom podle to ho co kvakaji zajistovat stopy a zjistovat nesrovnalosti a pak jim to dat sezrat => vyvoneny spis statni zastupce a kdyz jsi dobre pracoval tak i soudce (da zlodeji jiz nekolikatou podminku), ikdyz soudcum skoro vubec neverim jako vetsina poldu, coz je pruser tohoto statu, kdyz silove slozky neveri ve spravedlnost.

Jeste udelej uvahu nad porekadlem: zlodej vola chytněte zlodeje.
a jeste kam zaradit, kdyz ta polda prestupci pokutu je to trest nebo to je ve finale co?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 09:19:53 22. 10. 2012
Karel.150.jpg
Hammere: Jestli jsi si hrál v uniformě četníka na soudce tak je asi každému jasné, že to je špatně. Ty máš být nestranný a vyšetřovat. Ne si tahat předsudky, které ti tu utvoří nějaký policejní stát. Jestliže má někdo za sebou trestní minulost tak už nikdy nemůže být poškozeným? Právě proto, je na místě vždy řádné šetření. Jestli něco zjevně smrdí ublížením na zdraví, tak nebudu z dosud netrestaného drbana dělat hrdinu, je to jako krýt korupci u kolegy! Pokud je to tak, že to skutečně nutná obrana byla, tak tu nepiš nic v tom smyslu, že jsi tomu napomáhal. Provedu šetření, zajistím stopy, a ať si to posoudí znalci a rozhodne státní zástupce či soud. Chtěl-li si dělat soudce neměl jsi lézt do uniformy. Doufám tedy, že jsem tě jen špatně pochopil, jestli ne, tak jsi nikdy nebyl nestranný a tedy ani policista. Věřím, že jdou udělat ústupky mimo zákon, ale ne krýt pachatele závažné trestné činnosti proti životu a zdraví. Naopak přístup policisty Andromeda07 se mi velmi zamlouvá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 11:21:08 14. 10. 2012
default.png
No a jak víme, takto reagují ti, co se bojí. Gratuluju českému četnictvu k tomuto veleúspěchu!!!!

Zároveň českému četnictvu moc moc a moc přeju, aby mu tento styl práce vydržel, aby mu vydrželi lidi co jsou schopní případy takto složité a citlivé někam dotáhnout, protože nevím, jestli to doceňujeme, ale tohle atmosféru potitivna mezi lidma strašně pozvedne a hlavně: zvedne prestiž policie. Pak nebude problém v TV říct, že pokud policie nedostane... může společnost zapomenout na další pokračování odkrývání korupce... Tohle je asi nejlepší cesta, jak občanu co nejdříve ukázat, k čemu policii má.

Jinak občan do pár let zamete (a to i) se všema, co se tam bojí otevřít hubu na poradách vůči zlotřilému managementu.

Takže dívky a hoši dole, vemte si příklad ze svých starších kolegů nahoře, vyfakujte ve slušnosti a písemně =dokladovatelně - ty ohvězdičkované svině, co vás nutí do čáreček, protože si uvědomte, co vám můžou:
- výsluha za pytel kalendářů a vzhledem k vašemu platu ve směšné výši, to samé odchodné
- takový plat, jako vám nechává ta verbež nad váma, dostanete za blbé házení lopatou do míchačky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 17:42:33 12. 10. 2012
Andras.jpg
http://www.lidovky.cz/soldateska-ci-parta-plukovniku-politici-na-policii-tvrde-utoci-psg-/...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:36:51 12. 10. 2012
default.png
ANDROMEDA07 [2012-10-12 16:50:30]: Přesně tak. Začínám skoro úplně vždy maximální slušností = hlasitý pozdrav všech s úsměvem, aby všichni viděli, že je to v pohodičce - zatím! Že se mnou bude "řeč", že se domluvíme. A už tím máte vyřešenu půlku případů. Nic nemusíte psát, všichni jsou spokojení...

Příklad: v jedné hospodě ve vedlejším rajónu luxusním způsobem rozbil manžel naší benzinářky, nikdy netrestaný a bezproblémový chlap, jednomu extra parchantovi keramický talířek o držku. Na místě byli kluci (dvojčlenná hlídka) z vedlejšího rajónu a celá hospoda výhružně stála proti nim, když chtěli toho, co rozbil jistému Balážovi tlamu, předvádět. Kluci měli vykulené oči jako vůl před kopcem, napětí z nich bylo cítit na sto metrů, patovka jako svině.
Přijeli jsem my, vytlemení, pachatel si sednul a položil prázdný krígl, první hláška: "který hrdina dal tomu zmetkovi do držky, vyhrává Škodu Octavia" byla podle fouňů ve vedení jistě na potrestání, ale celá hospoda se na to zasmála a chlapi si sedli. Nahlas jsme se ptali jak to bylo a nahlas jsme říkali, že tak to nebylo, ale že to bylo určitě tak, že Baláž ke zranění nepřišel jen tak od sebe a ono to tak skutečně bylo. Těch dobrovolných svědků tam!!!! Jo, chlap přehnal nutnou obranu, ale on byl opravdu obránce a hoši v jasně nepřátelském prostředí tohle ani neměli snahu zjišťovat.

Jednak dobrovolně šel k výslechu a jednak to skončilo jako NO. Vzpomenul jsem si na tohle proto, že asi před měsícem jsem se na stavbě potkal s chlapem, který v té hospodě seděl taky (on mi to říkal, já si ho samo nepamatoval) a ten mi říkal, že kdybysme nedošli my, letěly z hospody zavřeným oknem první dvě čepice, pak obušky a pak ti naši kolegové. Takže prdlačky ty kecy o vážnosti a důstojnosti, hoši, to se v mnoha situacích dneška prostě nehodí, četnictvo respekt nemá a musí si ho budovat všemožně jinak, třeba srandičkama, jen aby se uvolnila atmoška.

Výsledek ale nebyl nic moc. Ten pašík to totiž vztáhl tak, že jsme kámoši s jeho manželínou a proto jsme ho z toho vysekali, ale ti kokoti od nich by se s ním nebavili.

Ti "kokoti" by se s ním nebavili, ale nemuseli by se bát jako pak my, že si někdo pustí hubu na špacír a my budeme mít problémy, až to podá pěkně přibarveně a uslyší to někdo, kdo do toho začne vrtat.

Naštěstí se mi to nikdy nestalo až do nějaké vyšetřování, ale vytrvale jsem se toho bál. Lidi se umějí pochlubit tím, že na ně byl policajt "hodný" a udělat mu prima průser.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio