Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdo seje vítr, sklidí vychřici (REDAKCE)

Kdo seje vítr, sklidí vichřici
ilustrační
Foto: internet

Asi většina policistů, kteří sledují zpravodajství, viděla zákrok strážníků pražské městské policie v Praze na Andělu. V médiích se o tomto zákroku hovoří jako o nepřiměřeném, a to na základě tvrzení údajných odborníků a právních expertů. Protože náš právní systém je velmi ohebný, lze jeden skutek vykládat mnoha způsoby. Nemyslím tedy, že má cenu zatěžovat čtenáře dalšími právními polemikami. Těch bude kolem této události ještě dost. To o čem chci mluvit jsou možné příčiny a budoucí následky této a jiných podobných události.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 09. 10. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 23:53:13 09. 10. 2012
honzad..jpg
dyingcz: no nevim, policajt nejsme, policajtske skoly nemam, ale "že by připouštěly různé jednání vůči různým osobám" .... uz jen moznost vyresit vec domluvou ci naopak udelit pokutu tu tvoji tezi doooooost nabourava, mam takovy pocit

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYINGCZ 23:29:19 09. 10. 2012
DyingCZ.jpg
Nějak jsem neviděl v zákonných normách, že by připouštěly různé jednání vůči různým osobám, to totiž hraničí s diskriminací víš. Pokud jde o to používat lidský přístup tam, kde to jde tak jsem jedině pro, ale bohužel policista má ve většině případů pevně daná pravidla a postupy, přičemž k jejich dodržování se zavázal služební přísahou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYINGCZ 23:18:13 09. 10. 2012
DyingCZ.jpg
HAMMER [2012-10-09 21:44:49]: Ten slint myslíš opravdu vážně?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:44:49 09. 10. 2012
default.png
Český četník nikdy nesmí zapomínat, kdo ho platí ze svých daní a komu má sloužit a chránit ho. Na autech nemáte za slovy napsáno "pomáhat a chránit" gaunerům nad sebou svýma čárečkama, Íčko tam měl ještě napsat komu, protože dát tento nápis na auta Policie ČR v jakékoliv době co jsem ji znal a znám, je těžký výsměch realitě a daňovým poplatníkům.

Nikdy nesmí zapomínat, kdo jeho stav jakožto strážce zákona a sjednavatele pořádku dehonestuje, deptá a pošlapává, kdo zákon znásilňuje a bere právo do vlastních rukou. Nikdy nesmí zapomínat, že je služebníkem všech slušných lidí a zavilým nepřítelem těch ostatních.

Pokud tak činí, nemá s občany, kteří se dají nazvat slušnými, problém. Pokud se ovšem neumí chovat, dělá čárky pro vedoucího a má pocit, že mu služebák v ruce a pistolka na prdeli způsobují nadčlověkovost, patří mu dostat po hubě.

Pokud někdo, kdo chce sloužit u takových složek, svým a´t už netaktickým nebo rovnou hloupým jednáním vzbudí u slušných lidí despekt, těžce svoji práci nezvládá. Pokud mu slušný člověk nadává, je to známka jeho špatné práce a já jakožto služebník těchto lidí musím pochopit, že jsem to prostě udělal špatně. Respekt se dá totiž vydobít u slušných lidí třeba pokorou, ale ne silou.

Je jedno, jestli jednám přesně podle zákona a skládám tam důchodce na hromadu jak říká zákon. Není jedno, že jsem nabubřelý blbec, který zákon používá na zcela nesprávném místě zcela nevhodným způsobem. Jediné, co zatím pořád PČR předvádí, je, že umí nasrat jen ty, co má ve skutečnosti chránit, ty nahoře umí zatím jen rozesmát. A to se bavíme o doslova pár špičkových četnících, co tam na svých místech u vysoce specializovaných útvarů (kolika že? Pěti? :D )ještě zůstávají, po nich už nikdo takový dlouho nepřijde.

Postavit se proti slušnému člověku znamená postavit se na druhou stranu barikády. Stane se, jistě, jsme omylní, ale četník musí být schopen si toto uvědomit a příště se tomu vyhnout. A taky zajít za těma lidma a omluvit se a přiznat svoje selhání. To je podle mého frajeřina.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 21:01:24 09. 10. 2012
Karel.150.jpg
Na každém šprochu pravdy trochu. Ale když se budeme my držet svého osobního postoje k životu na podkladě svého nejlepšího svědomí a nikoli na podkladě nejlepší lidské autority (ať už je to pro jednoho prezident, pro druhého generál či tyran), tak by zde nebylo prostoru pro podvody. Tím se rozhodně nezastávám těch měšťáků, nemám k tomu vhodné podklady, rozhodně se mi nelíbilo, jak toho dědouše málem narval pod kola projíždějících aut. Nesetkávám se často s tím, aby mi lidé kecali do práce, vždy jim vše řádně vysvětlím dříve než se vůbec začnou ptát a uvedu je tzv. v obraz. Méně konfliktů, více a lépe vykonané práce. Vše je to na osobním přístupu. Nejvíce svůj život ovlivňujeme sami, politici tu dělají podvodná prostředí, ale i tato lhostejnost ustupuje a nemusí se to řešit radikální cestou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYINGCZ 20:08:13 09. 10. 2012
DyingCZ.jpg
https://www.facebook.com/l.php?u=http://patriksebesta.blog.idnes.cz/c/293016/Nesporny-zasa...

Jen kdyby někdo chtěl celkem dobrý právní rozbor, dle mého tedy až na ten pokus vraždy, neb nevím jak by se zde prokazoval úmysl usmrtit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 15:04:09 09. 10. 2012
Lukas Heinz.jpg
http://voksay.blog.idnes.cz/c/292804/Destrukce-Policie-CR-aneb-stane-se-Divoky-stred-Evrop...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 14:57:28 09. 10. 2012
Lukas Heinz.jpg
http://www.novinky.cz/domaci/281014-pocet-sebevrazd-rychle-roste-i-v-cesku-lide-ztraceji-v...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 02:18:00 09. 10. 2012
dax.jpg
Lukášův hezký článek k zamyšlení spíše pro mladší ročníky, ale nic objevného pro staré zbrojnoše, kteří toto vědí již od 89.
Ale hlavně ,že máme tu "svobodu a demokracii Tchechyshe made", že....
Staří zbrojnoši se kdysi povinně museli učit ruštinu, dnešní mladí policejní hoši už aby se pomalu začali připravovat na povinnou čínštinu. Krásná perspektiva že ?????

https://www.email.cz/getAttachment?session=S%17%11%1C%1BP%3E%F2k%A93b.%190%F0d%D6%B9%1DH_%...


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 20:47:30 08. 10. 2012
honzad..jpg
ja se Lukasi obavam, ze ONI se te nestability a bouri mohou bat ze vsech nejmin. Prachy dobre ulity, bydleni v enklavach strezenych soukromymy sektorem a navic ve vsech regionech kde jset mozno se jednoho dne dockat realnych problemu uz hosi vytvorili SPJ. A k komu myslis, ze kdyz pujde do tuhejch, budou SPJ muset hlidat a krejt zada?
Kdepak, obdobi nestbility odskaci ti stejni, ktere je odskakavaji po celou lidskou historii. Ti relativne nejbezprannejsi, popr. nejslusnejsi, zkratka ti nejslabsi.
Elita se zasije nekam do hlidanych lokalit a ty sam moc dobre vis, jake cile si budou vybirat ulicni predatori. A to nemluve o tom, ze v nejednom regionu mistni elita do (nekdy vetsi, nekdy mensi) miry kontroluje, ci alespon spolupracuje s chytrejsi casti mistniho podsveti...
Kdepak.. Chapu jak si svuj clanek a apel myslel, ale obavam se, ze "Z NICH" to mozna odskace nejaky nahodny mjaitel bonusu "v blbem okmaziáku na blbem miste" ale jinak v globalu tahle komunita bude deni v ulicich sledovat v televizi ze strezene komunity nekde v kopcich, nebo z plaze..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio