Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Evropský soud pro lidská práva odsoudil ČR za nezákonný postup policie (REDAKCE)

Evropský soud pro lidská práva odsoudil ČR za nezákonný postup policie
ilustrační
Foto: redakce

Evr. soud pro lidská práva svým rozsudkem ve věci K. vs. ČR potvrdil závěry o porušení zákona ze strany PČR, k nimž dospěl svým šetřením i veřejný ochránce práv. ESLP konstatoval, že ČR porušila čl. 3 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod, podle kterého nesmí být nikdo mučen nebo podrobován nelidskému či ponižujícímu zacházení nebo trestu.

Autor: redakce
Publikováno: 31. 07. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 18:49:38 26. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-26 06:31:45]: Ta snaha předcházet tam je, ale spisů máme dost i proto že si dost věcí vyhledáme sami, jsme aktivní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:31:45 26. 10. 2013
default.png
SANTIAGO-SAN [2013-10-24 15:44:30]: A o to, aby těch spisů bylo co nejméně se nikdo nestará a proto má klid. Jak se plní jakkoliv nesmyslné čárečky, kterýma si ti dobytkové maximálně usnadňují práci, je vždycky klid.

Vzpomněl jsem si na durchy na konci ledna, to byly ty únorové porady. Stalo se někdy, že za leden to nějak nevyšlo a z 60% objasněnosti za rok předtím byla za pouhý jeden měsíc leden třeba jen třicet procent (ale na případech se dělalo a bylo jasné, že to půjde nahoru) a na služebních poradách v únoru s vážnou tváří ti ultrakokoti normálně začali probírat, co se s tím udělá, urážet nás, že jako mančaft nemaká atd. Beze srandy ta bolševická verbež tohle s vážnými tvářemi řešila. Tak jsem teda zase zvedl ruku, jakože dotaz:
- zaprvé: na případech se dělá a spousta se jich vyřeší a objasní
- zadruhé: máme někde statistku za posledních dvanáct měsíců? Ne za kalendářní rok?
Tohle chvíli trvalo než ten idiot z okresu pochopil vůbec otázku, ale podařilo se. Prej nemáme. Tak mu říkám: tak k poslednímu roku přičtěte tohle a máte. Opravdu si nedělám srandu, ten idiot fakt nebyl schopný říct, že z hlavy to neví, ale bude to v podstatě to samé, trolinku nižší číslo.

Pak jsem se do těch statistik obul víc, nechtěl jsem rýpat, jen je víc vytěžovat, aby to víc říkalo. No byl to opravdu těžký mozkový souboj, jednoduché počty jaksi eééé, prostě to tupé hovado dělalo jen to co mu kdo nakukal, teplota, tlak, rosný bod. Odrhkla to a o čem to je, snad ani netušil. Když bylo jedno číslo menší než nějaká mez, začal jebat mančaft. Na nic z mých otázek, co jsem sypal z hlavy logicky jednu na druhou, nedokázal ten ýkváč odpovědět. Ani to nezjistil na příště.

Když jsem si dopisoval se všemi policejními prezidenty, kdo z nich s tímhle systémem něco udělá, napsali mi tito pánové tohleto:
- je zajímavé, že to vedoucí nemohou pochopit, kdežto četník z ulice to chápe
- pokud dovolíte, použiji vaše popsané metody práce územáře ve své práci (to mě teda nadzvedlo)
- vedení si tak svoji práci usnadňuje, nemá to dělat a bla bla bla. hlavně že opisovali ode mě činnost, kterou české četnictvo přitom dělalo běžně, aspoň je vidět jak znají historii své práce
- jen tak dál (přesto, že jsem mu psal jakých "výsledků" na své kariéře jsem už dosáhnul)
- děkuji za přístup, přeji hodně osobní spokojenosti...

Policie má základní problém, který se bude jmenovat něco jako bossing, šikana podřízených atd atd. Jenom tím, že nadřízení soustavně úmyslně a cílevědomě zastrašují podřízené, můžou tito zločinci dělat svoje čárečky a brát za ně odměny. Dokud tahle svinstva probíhají, namočení jsou v nich všichni a nedá se na nikoho poslat kontrola, která by takovému darebákovi zlomila okamžitě vaz, protože by to s sebou vzalo i ty soustavně zastrašované.

Problém je, že tohle nemá zájem řešit vůbec nikdo, ani ty tolik nezúčastněné policejní špičky. Priorota práce policie zůstává pořád stejná: odměny vedoucím. Od toho se odvíjí ale úplně všecko. Kdybych dneska já osobně se svými už pozapomínanými vědomostmi přišel kamkoliv na ZÚ a sedl k ETŘ, do deseti minut vedou vedoucího v klepetech. Do dalších pár hodin všecky darebáky nad ním, co mají do spisů přístup a mají to kontrolovat. Do týdne bude těch skutků pět set na poslední faře za dobu, která ještě není promlčená a trval bych na tom, aby všecky škody museli vedoucí uhradit. Potrestat všechny aktivní čárkomany v terénu...

Tak a máme sbor o jednu polovinu menší, přeplněné báně a co teď? Aha!

Tak jinak: začít to brát po jednom a publikovat to. Výsledek bude při nutném dodržení trestního řádu opět tentýž, musí se prostě jít pořád po stopě a tohle by byl systém domina jako svině.

Tak jinak: do tohohle se nemůže sahat, protože by to prostě vnitřní bezpečnostní sbor státu položilo. Musíme na to jinak, do lesa. Sebrat na ulici hlídku a:
- jakým způsobem jste hodnoceni, za kvantitu čím víc toho čeho máte nebo za předcházení problémům?
- ukažte mi svoji aktitivitu a kreativitu
- jakým způsobem na vás aktivitu a kreativitu vyžaduje velitel?

Stačí na to, aby byl pan Ducháček okamžitě vyražen na chodník do terénu i s varováním, že pokud si to do tří let podá do civilu, podíváme se mu do ETŘ a pak nejenže nebude renta, ale bude i báně. Po třech letech "dobrovolný" odchod i s rentou, samozřejmě s tou z terénu.

No a máme kostru řešení, jak se těch zločinců zbavit, aniž bychom položili četnictvo funkčně i finančně. A jak začít dělat práci četníka, ne poskoků.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 15:44:30 24. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-24 06:21:22]: Nn už je tam pár let a s vedením celkem dobře vychází co vím. Jak to bude dál samozřejmě říct nemůžu ale výslednost máme zatím ok. Spisy taky boucháme "dobře" ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:21:22 24. 10. 2013
default.png
SANTIAGO-SAN [2013-10-22 22:12:38]: Jasně, takže jako jinde, jen se šéf s těma kurvama nepaktuje a sám riskuje. Toto známe. Nakonec ho sundají s tím, že byl k podřízeným příliš shovívavý. Že neměli potřebné peklo službu co službu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 22:12:38 22. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-22 21:49:24]: Vím co mám :) Dcl nás drží bokem a je to dobrej mantinel ale občas nám naférovku řekne proč musí být nějaká opatření takže to i celkově všichni překousneme líp než když do nás hustí kraviny. Ale samozřejmě i on musí plnit výslednost takže děláme to co musíme aby i on měl trošku klid.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:49:24 22. 10. 2013
default.png
SANTIAGO-SAN [2013-10-22 19:23:48]: Ty ani nevíš co máš, pokud ti tohle tvůj šéf bere. Tak si s ním promluv na rovinu, jak to teda bude když... a jestli nenakálíš do hnízda šéfovi a vůbec.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 19:23:48 22. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-22 16:56:22]: Což o to, náš šéf to bere ale tam dál už bývá problém vždycky se najde nějaký pitomec který si toto vymluvit nenechá

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:56:22 22. 10. 2013
default.png
SANTIAGO-SAN [2013-10-22 13:47:42]: Jak stojím na jednom místě? Vlezu do jednoho krámu, co je nového, máte naše číslo na mobil? věřte svému instinktu prodavače, který ví, že to co přišlo, není zákazník ale zloděj a kdybyste čichala, že je to zloděj, hnedka volat, raději zbytečně než vůbec, jsme tu pro vás. Do toho prodavač nebo prodavačka začnou s tím co se jim nebo známému stalo atd... To je práce četníka, získávat si důvěru. Službu co službu.
Vlezu do hospody, na celé kolo všecky pozdravím a popřeju dobré chuti, mrknu kdo tam sedí, mrknu na obsluhu: tu mám napsanou ve svém zakázaném deníčku, nemusím ji ani opisovat na KO uvnitř. Hosté jsou všichni domácí bez problémů. Nebo je tam někdo, koho neznám, omluvím se že ho možná otravuju zbytečně ale ať prokáže totožnost, opíšu si na KO, venku vylustruju v SOVce. Je to drban, vrátím se zpátky, na celou hospodu mu řeknu, že to zbytečné nebylo a že už si ho pohlídám. Mrknu co má u sebe, do tašky, samozřejmě ho pěkně poprosím... on samozřejmě rád vyhoví... Opíšu si i toho s kým sedí a druhou službu zajdu za obsluhou kdy přišel, co měl, kdy odešel, s kým odešel, jestli něco neprodával.

Pokud vlezu do hospody a někdo něco blbě žbleptne, podívám se co pije a kolik toho má, zajdu za obsluhou a sdělím jí, že nalila alkohol zjevně podnapilé osobě, protože ta osoba už nezvládá slušné chování, aby byla obsluha tak hodná a tomu člověku už žádný alkohol nepodávala, že to řeším domluvou pro poprvé a s tím borcem následně vymetu hospodu. Napřed ho teda vyprovokuju služebním postupem typu strhávání kreditů a jak vyskočí, oskalpuju mu hlavu o břízu za bufetem třeba jak jistému ožralovi, který se na mě furt těšil. :)))
Byl to takový tvrďák, že ani tonfa na krkavici s ním nehnula!!!!! Levé oko se mu začalo podlívat krví, to jsem v životě neviděl, ale to bylo všechno, ani ze židle jsem ho nezvedl, tak byl zpitý a nic necítil!!! Tonfu jsem zavrhnul, ještě bych ho zabil. Tak ven s ním, klasika taktika had skrtič a držet než mu došel kyslík a vzdal to, ovšem když mu kyslík došel, seknul s sebou dozadu a za ním byla bříza, kde nechal skalp. :)))

Tak se sjednává respekt u drbana. No a proto se rozčílím, když vidím ty dotazy na fyzické se dvěma kotrmelci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 13:47:42 22. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-22 06:32:08]: To máš pravdu ale zase na jednu stranu už vidím jak by se do toho dala GPS a jak by tě buzerovali proč stojíš 10 minut na jednom místě. Protože jim nevysvětlíš že si buduješ místní znalost a kontakty tím že si povídáš s místním zelinářem nebo důchodcem o tom jak to jde nebo nejde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:32:08 22. 10. 2013
default.png
SANTIAGO-SAN [2013-10-21 18:21:10]: Malá osobní kamera: napadlo mě mimo to, že jsi naprostý policejní bezcitný stroj, :))) že tohle dát každému četníkovi dneska, tak by se nemusely točit estrádní pořady. Ty bláboly lenochů neznajících svoji práci, u toho by řvali i civilisté smíchy. Podle mého by ta kamera u policisty dneska měla být samozřejmost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio