Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Evropský soud pro lidská práva odsoudil ČR za nezákonný postup policie (REDAKCE)

Evropský soud pro lidská práva odsoudil ČR za nezákonný postup policie
ilustrační
Foto: redakce

Evr. soud pro lidská práva svým rozsudkem ve věci K. vs. ČR potvrdil závěry o porušení zákona ze strany PČR, k nimž dospěl svým šetřením i veřejný ochránce práv. ESLP konstatoval, že ČR porušila čl. 3 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod, podle kterého nesmí být nikdo mučen nebo podrobován nelidskému či ponižujícímu zacházení nebo trestu.

Autor: redakce
Publikováno: 31. 07. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 19:15:14 18. 08. 2013
default.png
CATANI [2013-08-18 09:56:42]: add co jsi psal pro Chipa: Tohle všechno je problémem politiky, s tím policie nemá co dělat.Policie je jen od toho aby hlídala správné dodržování platné legislativy ať je jakkoliv hloupá... Jinak ve spoustě věcí co jsi tam psal s tebou souhlasím

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 19:08:02 18. 08. 2013
default.png
CATANI [2013-08-17 21:58:49]: Mrzí mě to ale jediný kdo tu plácá hlouposti jsi ty, já tvrdím že je třeba nenechat demonstranty působit škody a ty mi na to řekneš že je podporuji...hodně zvrácený smysl pro humor to ti tedy povím ;)


Že policie pořádně nefunguje tak jak má ? Za to si mohou všichni ti kteří chtějí aby se na policii šetřilo, všichni ti kteří nechtějí aby polda měl spoustu práv ale jen spoustu povinností, všichni ti kteří nechtějí aby měl polda svobodný přístup k informacím dle svého uvážení, všichni ti kteří křičí jak je policie špatná ale nikdy neudělají nic pro to aby byla lepší... Poznáváš se ? ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:56:42 18. 08. 2013
default.png
CHIP [2013-08-17 23:09:37]: Viděl jsi někdy v Anglii či Francii a dokonce Řecku při pouličních střetech nasadit armádu. Ani při pogromoech před několika roky v Anglii či pouličních nepokojích ve Francii, armáda nebyla nasazena. Já ti rozumím, chceš boj a akci(zaplať pánbůh i za takové, u nás někteří v práci tak maximálně nikým nerušený klid). Ve tvém boji možná vyhraje lépe vyzbrojený sbor, ale prohraje společnost. Mám naprosto stejný názor na extremisty jako většina, ale tvrdím čím víc bude represe, která vzniká až z následky. Tím bude sílit množství přívrženců extrémního hnutí, budou se na ně nabalovat fotbaloví chuligans a jednou se může stát, že strhnou dav slušných lidí, kteří prostě chtějí, aby jejich děti nemusely sedět doma a oni báli se je pustit na písek, či babička, aby neměla strach jít na poštu pro důchod. Todle to s barvou pleti nemá nic společného, toto je elementární bezpečnost občanské společnosti. Já tvrdím, že prostě někde bují kriminalita a manageri místo, aby řekli čestně potřebujeme více hlídek, potřebujeme více prostředků, potřebujeme policisty zaplatit, obrátili se na veřejnou správu a stát, hrají si na geroje, protože se jim svírá prdélka o funkci a nechtěli by dělat řadovou práci policisty, protože si dobře uvědomují v jakých sračkách je dnes namáčejí.(no někteří to nevidí a ani radši nechou vidět)

Jak může někdo hovořit o extremismu, když akci povolí a to přesto, že ji pořádají extremistické militantní skupiny(potom asi podle zákona, žádnými extremisty nejsou). Policie není dnes sebevědomá, nemá lidi, aby byla schopna prodat své skutečné úspěchy, není dostatečně hrdá, neumí si ani ve jménu zákona dupnout. Je to taková instituce, že když se manželé rozvádějí a přou o majetek, tak je advokát pošle bez zkurpulí na policii, protože ví, že policie zadarmo vše vyšetří a on si na základě jejich sesbíraných materiálů, vybere penízky. Nebo MÚ když mu uschne strom, nechá to vyšetřit policii, protože si to pojišťovna přeje atd..To jsou ti policisté co chybí na ulici u pošty či na sídlišti.(no ono by se ještě muselo u mnohých změnit samotné myšlení) Na druhé straně policie nasadí 350 policistů a přijede 20 extremistů, to nevypovídá vůbec o dobré práci…... Ten problém není tak jednoduchý jak se jeví, tak jako není jednoduché každý týden nasazovat stovky policistů a vydávat milióny korun, kdy tomuto všemu se dá předejít.
Základem je otevřeně o všem hovořit, slyšet názory obou stran a to ještě široké spektrum, nikoliv jednostranné. A měřit všem stejně. Tam kde nejsou policisté, nebo lidé už ani krádeže či napadení neoznamují, není ráj na zemi, to je ráj pro extremisty. Někdy mám dojem, že tam kde problém není a extremisti nejsou, tak si ho někteří vyrobí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 23:09:37 17. 08. 2013
Chip.jpg
CATANI [2013-08-17 21:58:49]: Třeba ve Velké Británii je běžné povolávat vojenské síly v okamžiku kdy běžné síly policie nestačí k zákroku. Existuje na to habeas corpus act, jen si nepamatuji číslo, jestli chceš, dohledám ho Ve Francii četnictvo patří pod armádu, v Itálii karabinieři zrovna tak. Ve Španělsku zajišťuje velkou část území vojenská policie. Ve Spojených státech je nasazována národní garda. Tož tak :-) Jinak dobrý večer

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:58:49 17. 08. 2013
default.png
SANTIAGO-SAN [2013-08-17 18:56:35]: Plácáš nesmysly. Je to jenom důkaz toho kam tato společnost spěje a svými názory spíše zastupuješ extremisty. Já ti naznačuji, že policie řeší jenom následky(v demokratické zemi je nemůže řešit krajními prostředky), nikoliv příčiny. A mezi jednu z příčin lze i zařadit tu, že policie neplní v mnohých místech své základní funkce....


For ceman nevím co bych ti odpověděl. Jedině to, že zřejmě slyšíš růst trávu. Já snad o něčem takovém píši? I díky takovým jako jste vy, roste extremismus, takové oni potřebují.


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 18:56:35 17. 08. 2013
default.png
CATANI [2013-08-16 12:27:06]: Takže podle tebe je lepší nechat lidi aby ti rozmlátili auto, vymlátili výlohy, rozbili ti dlažebkou hlavu ? To radši komunismus než anarchii ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 15:32:45 17. 08. 2013
default.png
CATANI [2013-08-17 08:19:49]:
Časy se mění, když se pod záminkou uplatňování práv a svobod pořádají trestní výpravy na jiné skupiny obyvatel. Pokud někdo považuje za řešení situace lynčování a odsun části romů nevím kam, můžou si sbalit kufry i ostatní menšiny včetně docela slušného zastoupemí z řad majority čechů a následovat je. Nezastávám se nikoho, ale je třeba si nalít čistého vína.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 08:23:14 17. 08. 2013
default.png
CATANI [2013-08-17 08:19:49]: Že Turecko je kandidátem EU vím a právě toto je jeden ze základních argumentů proč jej někteří do EU nechtějí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 08:19:49 17. 08. 2013
default.png
CHIP [2013-08-16 18:37:54]:
Tak mi prosím tě, uveď příklad ve které zemi EU je armáda nasazena na povolenou demonstraci či manifestaci. Turecko, boj s IRA či ETA je třeba vynechat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 18:43:51 16. 08. 2013
honzad..jpg
andras: obavame se oba tehoz, tedy ze se naplni. A bohuzel se to zrejme stane, jen je otazka zda-li driv ci pozdeji. Jelikoz nic (ba prave naopak) nenasvedcuje tomu, ze by statni byrokracie a media mela zajem resit realne problemy. Problemy nechteji vnimat, natoz resit a vas akorat vypusti do ulic resit nasledky jejich chyb a jejich arogance....
A mas pocit, ze za rok, dva, pet, pri tomhle trendu, tedy zamerneho lhani a prekrucovani, jen ne relane analyzy a reseni problemu, bude vsechno lepsi? ... Oba to vime, nebude. Bude jen mozna o 10-20% vic policistu (Pecinova vize) ale o taky o 10-20% (nejmin) nasranych a frutovanych lidi. A - uprimne receno - jake bude skore naslednych stretu, ja nechci ani predjimat, natoz ci jen tusit..




Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio