Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Evropský soud pro lidská práva odsoudil ČR za nezákonný postup policie (REDAKCE)

Evropský soud pro lidská práva odsoudil ČR za nezákonný postup policie
ilustrační
Foto: redakce

Evr. soud pro lidská práva svým rozsudkem ve věci K. vs. ČR potvrdil závěry o porušení zákona ze strany PČR, k nimž dospěl svým šetřením i veřejný ochránce práv. ESLP konstatoval, že ČR porušila čl. 3 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod, podle kterého nesmí být nikdo mučen nebo podrobován nelidskému či ponižujícímu zacházení nebo trestu.

Autor: redakce
Publikováno: 31. 07. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 19:23:48 22. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-22 16:56:22]: Což o to, náš šéf to bere ale tam dál už bývá problém vždycky se najde nějaký pitomec který si toto vymluvit nenechá

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:56:22 22. 10. 2013
default.png
SANTIAGO-SAN [2013-10-22 13:47:42]: Jak stojím na jednom místě? Vlezu do jednoho krámu, co je nového, máte naše číslo na mobil? věřte svému instinktu prodavače, který ví, že to co přišlo, není zákazník ale zloděj a kdybyste čichala, že je to zloděj, hnedka volat, raději zbytečně než vůbec, jsme tu pro vás. Do toho prodavač nebo prodavačka začnou s tím co se jim nebo známému stalo atd... To je práce četníka, získávat si důvěru. Službu co službu.
Vlezu do hospody, na celé kolo všecky pozdravím a popřeju dobré chuti, mrknu kdo tam sedí, mrknu na obsluhu: tu mám napsanou ve svém zakázaném deníčku, nemusím ji ani opisovat na KO uvnitř. Hosté jsou všichni domácí bez problémů. Nebo je tam někdo, koho neznám, omluvím se že ho možná otravuju zbytečně ale ať prokáže totožnost, opíšu si na KO, venku vylustruju v SOVce. Je to drban, vrátím se zpátky, na celou hospodu mu řeknu, že to zbytečné nebylo a že už si ho pohlídám. Mrknu co má u sebe, do tašky, samozřejmě ho pěkně poprosím... on samozřejmě rád vyhoví... Opíšu si i toho s kým sedí a druhou službu zajdu za obsluhou kdy přišel, co měl, kdy odešel, s kým odešel, jestli něco neprodával.

Pokud vlezu do hospody a někdo něco blbě žbleptne, podívám se co pije a kolik toho má, zajdu za obsluhou a sdělím jí, že nalila alkohol zjevně podnapilé osobě, protože ta osoba už nezvládá slušné chování, aby byla obsluha tak hodná a tomu člověku už žádný alkohol nepodávala, že to řeším domluvou pro poprvé a s tím borcem následně vymetu hospodu. Napřed ho teda vyprovokuju služebním postupem typu strhávání kreditů a jak vyskočí, oskalpuju mu hlavu o břízu za bufetem třeba jak jistému ožralovi, který se na mě furt těšil. :)))
Byl to takový tvrďák, že ani tonfa na krkavici s ním nehnula!!!!! Levé oko se mu začalo podlívat krví, to jsem v životě neviděl, ale to bylo všechno, ani ze židle jsem ho nezvedl, tak byl zpitý a nic necítil!!! Tonfu jsem zavrhnul, ještě bych ho zabil. Tak ven s ním, klasika taktika had skrtič a držet než mu došel kyslík a vzdal to, ovšem když mu kyslík došel, seknul s sebou dozadu a za ním byla bříza, kde nechal skalp. :)))

Tak se sjednává respekt u drbana. No a proto se rozčílím, když vidím ty dotazy na fyzické se dvěma kotrmelci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 13:47:42 22. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-22 06:32:08]: To máš pravdu ale zase na jednu stranu už vidím jak by se do toho dala GPS a jak by tě buzerovali proč stojíš 10 minut na jednom místě. Protože jim nevysvětlíš že si buduješ místní znalost a kontakty tím že si povídáš s místním zelinářem nebo důchodcem o tom jak to jde nebo nejde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:32:08 22. 10. 2013
default.png
SANTIAGO-SAN [2013-10-21 18:21:10]: Malá osobní kamera: napadlo mě mimo to, že jsi naprostý policejní bezcitný stroj, :))) že tohle dát každému četníkovi dneska, tak by se nemusely točit estrádní pořady. Ty bláboly lenochů neznajících svoji práci, u toho by řvali i civilisté smíchy. Podle mého by ta kamera u policisty dneska měla být samozřejmost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 18:21:10 21. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-21 06:13:52]: Toto řeší malá osobní kamera :) Nějaké dohadování a protože je má soukromá, záleží jen na mě jestli ji užiji jako důkazu či ne. Samozřejmě je že od chvíle jak se kamera pustí a zvuk a obraz běží musí být vše předpisové ale s tím zas takový problém není :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:13:52 21. 10. 2013
default.png
VETERAN2 [2013-10-20 20:17:04]: Zaregistrovali, Červíček nebo jak se ten papaláš jmenuje se hned proti tomu ohradil. Ombudsman totiž ve svém vyjádření píše, že důkaz o tom, že řidič držel hovorové zařízení za jízdy v ruce se zabavením mobilu stejně nezajistí, což má napůl pravdu. Navíc dělá z tohoto přestupku přestupek naprosto neškodný. Jenže když policista napíše čas kontroly z důvodu držení hovorového zařízení řidiče v ruce a odpovídá i záznam příchozího nebo odchozího hovoru či SMS, není už co řešit.
Dále ombudsman argumentuje tím, co všechno dnes v mobilu je atd atd. aneb mobil už není to, co býval kdysi, ale zcela zapomíná na to, že situaci takto vyhrotí sám podezřelý z přestupku. Je to stejné, jako když se z kontroly auta skrz nesvítící světlo vyklube nakonec zastřelení řidiče skrz nějaký jiný důvod, kterému samotné zastavení vozidla zavdalo jen první podnět.

Navíc pokud SO bere jako směrodatné tvrzení policisty (a nezažil jsem niky nic jinak) není důvod odebírat věc podle bývalého § 25.

Pro Santiho jen droboučká oprava: pacholek netelefonoval, pacholek držel mobil v pazouře. To vyžaduje zákon jako přestupkové jednání.

Ještě jedna věc: přiznávám, že jsem dobytek, ale řidičům jsem tvrdil o elefonování, oni do svých vyjádřeních pak psali dost zhusta to, že jen drželi mobil... :)))

Taky přiznávám, že než se plahočit s ožralými řidiči na krev atd atd, všechny jsem tak dokonale poučil, že odmítli krev dát a za minimum práce z mé strany dostali maximální latu.
Dnes se už bere i elektronika jako důkaz, to ještě pamatuju i já, ale kdyby něco...

Než nechat drbana vykládat do výpovědi spousty báchorek a ty pak muset jako blbec ověřovat a vyvracet, raději jsem mu poradil, aby nevypovídal. :)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 20:27:09 20. 10. 2013
default.png
VETERAN2 [2013-10-20 20:17:04]: četl ale byl to jenom zástupce který tvrdil v podstatě i to že slovo policajta nestačí že pacholek telefonoval. Zřejmě mu nějaký polda sebral mobil nebo jeho známému.. :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 20:17:04 20. 10. 2013
default.png
Nevím, jestli jste to zaregistrovali, ale před několika dny se jeden z kanceláře ombudsmana vyjádřil proti zabavování mobilních telefonů. Jsem zvědav na případný soud.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 12:23:04 03. 10. 2013
default.png
HAMMER [2013-10-02 17:09:02]: Dneska přitom ve městě potkáš jen slušný lidi večer v autě...po 22:00 tátové z kolbenky, před 22:00 tátové do kolbenky...nejideálnější když dostaneš kontrolní bod před kolbenkou...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:09:02 02. 10. 2013
default.png
VETERAN2 [2013-10-01 22:48:55]: Mám furt doma zápiasy z porad, které jsme si museli vlastně vést do sešitů, měl jsem takový ten silný s tvrdýma deskama, ale ten ještě za totáče už nemám. Tam byly totiž jen naprosté žvásty, co neměly s prací policisty co moc společného.
Zato po totáči to byla sranda: napřed byli gauneři nahoře asi tři roky posraní strachy až za ušima, ale pak jim otrnulo a to byl mazec.
Jen namátkou výroky těch blbů:
"V noci jezdí jej kurvy a zloději, zloděj jezdí v noci autem a vy ho prostě nestavíte, KB máte proto, abyste aspoň něco dělali" atd. Odborníci na slovo vzatí. Ani jeden už nesloužil na ulici po sametovém přerozdělování koryt a podle toho to vypadalo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio