Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Seriál o policejní výbavě – III.díl: Co na opasek? (REDAKCE)

Seriál o policejní výbavě – III.díl: Co na opasek?

Foto: ilustrační
V minulých dílech seriálu jste si mohli přečíst, co vás čeká při fasuňku a co čekat od policejní uniformy. Jsme rádi, že seriál vzbudil zájem a autor hlásí řadu dotazů na další témata - dřív, než bude pozdě, přinášíme další - tentokrát o opasku a nástrahách, které přináší.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 04. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GOOR00 12:49:10 07. 06. 2008
default.png
RE: Lukas Heinz Jen tě poopravím neřekl bych, že si mnohdy protiřečí se zákonem, ale že v hodně případech jsou v rozporu se zákonem a jako takové jsou podle ústavy neplatné jako celek, což si ale jejich pachatelé nepřipouští. Protože oni jsou přeci neomylní, nebo ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 23:56:04 05. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re martin 1 Pro policistu je určující zákon o policii. ZPPP mají jednu špatnou vlastnost. Mnohdy si protiřečí s tímto zákonem

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 22:50:59 05. 06. 2008
default.png
vesta a teleskop myslim ze zalezi na nadrizenych, a takticka vesta se spis nez doplnek radi podle me k ustroji, pres nadrizene vlak nejede. co se tyce obusku, kdyz ty zppp tak dobre ctes, tak existuje i jeden, kterej vyslovne noseni a uzivani teleskopu zakazuje vyjma tem kteri jsou pro nej vycviceni a maji ho oficialne pridelen.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 18:49:17 05. 06. 2008
default.png
Co se týče taktické vesty... Ten přispěvek, který mluví o tom, že když nemá taktiku jeden z parťáku, nemůže ji ten druhý, ačkoliv ji vlastní, nosit také, je blbost (vlastní zkušenost). Když si jeden z parťáků koupí brašničku na opasek na gumové rukavice, nemůže ji nosit dokud si ji ten druhý nepořídí také? V obou případech se jadná o pomůcku, doplněk, accessories...říkejte si tomu jak chcete...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAPESNICK 18:39:37 05. 06. 2008
default.png
Nesmíš použít nic, co jsi nenafasoval Ahoj. Všem kolegům, kteří toto prohlašují, v tomto žijí a nebo se něčím podobným nechali přejet od svého nadřízeného, bych rád vzkázal: ZPPP se hodí za 1) ke složení a podložení nohy kývajícího se stolu a za 2) ke čtení, což by výše zmíněným lidem velmi prospělo! Tím narážím na užití teleskopického obušku. V zákoně o policii se hovoří nikoliv o tonfě, ale o OBUŠKU (je to pojem, se kterým budeme pracovat) a v závazném pokynu upravujícím použití DP se píše, že policista používá obušek, který je ZPRAVIDLA přidělený! Ať si každý kolega přebere, jaký je právní význam slova zpravidla. Dalším předpokladem pro použití teleskopáku je být pro jeho vycvičení vycvičen. Já jsem se postaral a kurzem na jeho použití jsem shodou náhod prošel dokonce třikrát. Celá problematika se dá shrnout rčením "voják se stará, voják má". Nechť je toto vzkaz pro kolegy, pro něž je všechno problém. S pozdravem Petr Hrůza

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 10:48:31 05. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re Petra Nesuď tak tvrdě Petro. Tahle firma už má jen jednu naději na přežití a to vzepřít se hlupáctví. Je čas nebýt přizdisráč a kolegové si to snad uvědomí. Protože nikdo to za ně nezařídí a každý musí vybojovat boj se svým vlastním hlupákem, protože každý nějakého známe.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRUNA 09:54:12 05. 06. 2008
default.png
Lukáši, máš zajisté pravdu v tom, že je třeba bojovat a postavit se stupiditě některých nadřízených, byť jen při prosazení snesitelnějšího oblečení a lepšího vybavení, samozřejmě pro lepší službu, nikoliv pro konfort a nadstandart policistů. Realita je ale opět taková, že Ti to zde pár kolegů schovaných za nicky odsouhlasí, při službě si to odsouhlasí s několika dalšími kolegy, zahudrují si, co by se mělo vylepšit a že by se to i mohlo dát na papír, ovšem ta skutečnost, že by se to opravdu sepsalo je mizivá. Kdo by to totiž podepsal?! A anonym nebo podpis "řadoví policisté z OOP Horní Dolní" by neměl vůbec žádnou cenu. Takže opět zůstane jen u hudrování o nočních, případně odvážlivec vznese svůj požadavek při služební poradě. Horko těžko se ho ale někdo veřejně zastane, natož podpoří, přeci se s touto výstrojí sloužilo "nějak" do teď, tak se to vydrží i nadále. Navíc je nyní doba taková, že ani vedoucí nemá dvakrát chuť vznést požadavky svých lidí ( i když o nich dobře ví) pro jejich dobro při poradě s ředitelem. Mohl by se tím totiž zviditelnit, i toto je jistá forma rebélie a to mu za to vůůůůbec nestojí. On má přeci v kanclu klimatizaci,........ Samozřejmě vyjímky potvrzují pravidlo a kde Vám to funguje obráceně, než jsem napsala, gratuluju. OŘ Benešov to ale rozhodně není. Já si jednou o víkendu vzala sukni a k ní civilní černé boty. Dozorčí (řiťolezec jak vyšitý), se kterým jsem tenkrát sama sloužila, mi řekl, že si k té sukni musím vzít nafasované sl. boty a ponožky, jinak že mě oznámí vedoucímu. Oponovala jsem, že jsem takto řádně ustrojená, vytočil šéfa a udal, že jsem ho neuposlechla. A jak to dopadlo? Zůstala jsem v těch botech s tím, že nic neporušuju. Do auta jsem si ale samozřejmě vzala kalhoty a plné boty a v případě potřeby se hbitě převlékla (ano v autě za jízdy před prudérním kolegou), který se mnou po zbytek 24 hodinové služby nepromluvil, jak bylo raněno jeho ego....:-)Sukni už jsem pak nenosila, držela jsem basu s kolegama a fakt to žádná paráda není. To ale všichni víte. Petra Lhotáková

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZIMIC 08:54:02 05. 06. 2008
default.png
re binkys nemusí být celokožené, ale bez nápadných ozdob... Černé určitě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 08:41:30 05. 06. 2008
default.png
to lukas Plně s tebou souhlasím, je třeba psát "stěžovací papíry". Čím víc jich bude, tím líp. Služba je dlouhá a jistě si každý z nás najde těch pár minut na to, aby mohl napsat nějakou tu stížnost na nedostačující vybavení apod. To Olda: Vlastní koupené boty je možno nosit, je to oficiálně schválené. Musí být černé, celokožené a nikdo nemůže říct ani popel!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 23:54:03 04. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re Andreas a Olda Panové je třeba bojovat. Postavit se stupiditě některých nadřízených. Pokáždé když napíšete papír na špatné vybavení bojujete tím za lepší vybavení a kýváte židlí dalšího hlupáka, který si myslí, že má patent na rozum. Pokaždé když dáte veřejně znát svoji nespokojenost budou se muset bát hlupáci, kteří na nás parazitují. Jste poldové, bojovníci bojujt. Když se někomu sejde na stole stoh papíru na nekvalitní vybavení bude muset nest někdo zodpovědnost.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio