Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Seriál o policejní výbavě – III.díl: Co na opasek? (REDAKCE)

Seriál o policejní výbavě – III.díl: Co na opasek?

Foto: ilustrační
V minulých dílech seriálu jste si mohli přečíst, co vás čeká při fasuňku a co čekat od policejní uniformy. Jsme rádi, že seriál vzbudil zájem a autor hlásí řadu dotazů na další témata - dřív, než bude pozdě, přinášíme další - tentokrát o opasku a nástrahách, které přináší.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 04. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 21:09:00 18. 01. 2014
default.png
Já mám na opasku když to vezmu z pravé strany, prázdné pouzdro od teleskopu, zbraň, pepřák se svítilnou, pouta, pak je přeska pásku, teleskop, zásobník, lékarnička, pouzdro na vysílačku a když je třeba tak brašnička s bloky, záda kompletně volné aby když tě pacholek strčí tak sis neodrazil kostrč nebo nepolámal záda o něco tvrdého, dalo by se tam dát pouzdro s bloky bylo by to hezky měkoučké ale pak je risk že ti je lohne pacholek za zády..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:25:47 18. 01. 2014
default.png
SEAL6 [2008-09-15 22:48:34]: Seal6: k pouzdru Sickinger nebo jak se ta americká svině jmenovala: pane kolego, byli kolegové, kteří brečeli bolestí z toho, jak je ta pouzdra tlačila, to si nedělám srandu. Ala neudělali nic, aby si pomohli. Pořídili si luxusní Dasty.
Pak byli jiní, co si pouzdro nastavili zcela jinak na těch šroubech, změnili jeho úhel aby jim pažbička čízinky padla do pazoury na první pokus, odstranili z toho tu zasranou přezku a pouzdro zdánlivě zralé k hození koze do nápoje bylo luxusní a brutálně rychlé na tašení.
Opasek: ten lituju dodneška, že jsem si nevzal do céčka. Ten byl moc prima, pohodlný, stojí pětibábu, pořád se chystám, že si ho pořídím.
Co byla naprostá noční můra byly šedé tesilky a košile Xena. To byly zkoušky otrlosti pro každého. Z těch gaí jsem měl jebáky jak pětikoruna službu co službu! :D

Polobotky: musel jsem si pořídit nové, s vyšší podrážkou, kožené a nastalo toto: přestal jsem být tak strašně unavený a přestaly mě bolet holeně po dvanáctce, přestaly mě smrdět nohy tak, že když jsem se někde zul, chcíply domácím rybičky případně křeček.

Zato kanady jsem napustil co měsíc horkým Elaskonem a ty byly heboučké jak ženské kozy!

Co nosit na opasku: gratuluju všem, co nad takovou věcí přemýšlejí - práce je baví a to je to nejlepší, co je může potkat.
Jenom připomínku: tak měsíc zpátky jsem v Brně na Svoboďáku zastavil hlídku mladíčků, kdy oba měli tonfy zezadu zastrčené za opasky. Vynikající nápad! Stačí za to vzít přes kostrč a dobrovolně mi odevzdáš zbraň, peněženku, služební průkaz, číslo na milenku a fotky rodiny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LETOSNIK 11:37:27 03. 12. 2013
default.png
dlouhodobch zkoušením sem zjistil, že na opasek stačí 6 věcí. pistole, náhradní zásobník, pouta, teleskop, kasr a svítilna. a klidně se dají použít i ty fasovaný, nejsou zas tak strašný a někde maj dokonce nařízený, že je musej nosit. mají jednu výhodu: na rozdíl od všech těch nylonových opasků s umělohmotnou sponou, složitých pouzder s automatickou pojistkou a bůhvíčeho ještě se na nich nemá co zkurvit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOSTMIKI 10:47:50 18. 12. 2009
default.png
nevite jak to je?? nebo bude??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOSTMIKI 10:47:05 18. 12. 2009
default.png
teleskop Zaslechl jsem, že od ledna bude v policejní výbavě i teleskop. A u všech ne jen PMJ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEAL6 22:48:34 15. 09. 2008
default.png
Vybavení? Pokud mohu přispět několika doporučeními k tomu co na opasek. Cokoliv co máte na opasku, v kapse, nebo kdekoli na těle je Vám na nic když to neumíte použít. Když to umíte použít, musíte to mít u sebe. To na úvod:-) Pouzdra na služební pistoli ať se jedná o ta původní od firmy Sickinger nebo ta novější plastová - ani jedno nestojí za nic. Kolegové zkoušeli pouzdro od firmy Dasta s automatickou pojistkou a jsou spokojení, já mám odzkoušené od Milce s automatickou pojistkou a jsem také spokojený. Preferuji automatické pojistky z jednoho důvodu - pokud mám zbraň v ruce a z nějakého důvodu dojde ke konfrontaci, kdy zbraň použít nemohu, zbraň dávám do pouzdra. Pokud mám složitější pozdro, nebo bez aut. pojistky, může mi během použití DP zbraň vypadnout v horším případě jí získá pachatel. To k pouzdrům na zbraň. Svítila, ve vozidle jsem měl dvě, jednu velkou a nevýkonou, to jsou ty co jsou na OOP v celé republice. Druho soukromou taktickou, tu používám jen když jdu do objetku na přisvícení a navíc má takový výkon, že když posvítíte pachateli do obličeje(očí) tak chvíli nic nevidí a Vy máte čas. Atd. je toho spousta, co nemá cenu nosit a co si musí člověk koupit sám. Ale to je na samostatný článek, ne? Co takhle spolupráce s instruktorem, stejně není na výcviku čas všem všechno říct. A někdo z instruktorů určitě tuhle možnost přivítá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 16:42:27 16. 08. 2008
default.png
taktické vesty Slyšel jsem o tom že by se snad taktické vesty měli na P.M.J. zavést do výstrojní normy, tudíž by ji mohl každý nafasovat. otázka jak dlouho bude trvat než se to realizuje. jestli stejně dlouho jako trvalo povolení čerňáků přes den, tak u policie spousta z nás v té době už asi nebude.. :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:03:40 11. 06. 2008
Andras.jpg
To ti tedy říkám. Nemám jednak potřebu chodit na kafe v době služby, mám své práce dost. Ad dva, práce v terénu mě baví, a opravdu, ale opravdu se kromě pauzy, a někdy ani v době pauzy nezastavím. Věř si čemu chceš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 07:25:52 11. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re Andreas A náš slavný, oficialně neexistuje ve skutečnosti však silně podporovaný čárkový systém. Ano máš pravdu. Mnoho kolegů se mu podá a tím mnohdy přidělává zbytečnou práci jiným lidem. Stejně jako mnoho lidí, třeba z místních oddělení se snaží zlehčít skutečnost a banalizovat mnohdy i závažné případy, jen aby si práci usnadnili. Čarkový systém totiž způsobuje averzi u většiny kolegů ve výkonu služby. Ale protože naopak funkcionářům velmi zjednodušuje práci, je jeho přežití velmi realné. Otázka je zda přežije samotná Policie. A Andreasi, že sis nikdy neskočil na kafe mimo pauzu mi prosím tě neříkej. Oba víme, že to není pravda.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:17:28 10. 06. 2008
Andras.jpg
Co se pasáži o PMJ a OHS týče, chtěl jsem zde pouze vyzdvihnout špatně fungující, v evropě ojedinělý, a zastaralý systém pokuta-papír, čim více tim lépe pro tebe, jedno od koho, za koho, a za jakých okolností a míře provinění. Chtěl jsem tím vyjádřit že značná část kolegů z těchto útvarů se systému raději poddá, bež aby se alespoň pokusila o "revoluci" v čárkovém systému. To už bychom ale zase mluvili o výnosech tohoto systému, a politické(zv)ůli. Peníze peníze hahaaa. Co se týče odsloužené doby, na prstech jedné ruky by se napočítat nedala, na prstech dvou jakž takž. A co se týče "kafíčka ala hoď kamenem", tak s čistým svědomím a vědomím házím. Beru to tak, že jsem placen za práci v terénu. Toť asi vše. Tím co jsem psal, jsem chtěl spíše vyjádřit, že zlepšení stávající situace je spíše přání, nežli realizovatelná možnost - samozřejmě za podmínek uvedených, jak jsem psal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio