Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Seriál o policejní výbavě – III.díl: Co na opasek? (REDAKCE)

Seriál o policejní výbavě – III.díl: Co na opasek?

Foto: ilustrační
V minulých dílech seriálu jste si mohli přečíst, co vás čeká při fasuňku a co čekat od policejní uniformy. Jsme rádi, že seriál vzbudil zájem a autor hlásí řadu dotazů na další témata - dřív, než bude pozdě, přinášíme další - tentokrát o opasku a nástrahách, které přináší.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 04. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:36:03 04. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re teleskopy Na PMJ jsou teleskopické obušky oficialně ve výzbroji díky za to. Bohužel jak čtete někde mají pořád za to, že nejlepší je nosit gumový obušek jako těžítko, do ničeho se nevměšovat a nebýt nikde vidět.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DRAGON 13:32:13 04. 06. 2008
default.png
teleskop jinak ještě jedno info, dnes kluci na pořádkový jednotce fasovali teleskopický obušky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:26:22 04. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re re dragon: V Praze kde ti dojede další hlídka na pomoc během 5 minut je 28 nábojů relativně dostačující palebný průměr. Za současné personalní situace už ani těch 5 minut není pravda. Nicméně považuji za naprosto neadekvátních 28 nábojů pro policisty na venkově ve velkém rajónu. Pokud dojde k situaci kdy na vás někdo začné střílet v chatové oblasti nebo někde na vesnic, (koukněte se na tisk, dnes nic neobvyklého, někteří používají taky primitivní střelné zbraně jako je kuši), pak v podstatě nemáte šanci to ustát. Palebný průměr 28 nábojů vám vydrží tak akorát prvních 20 minut. A to jen pokud budete hodně šetřit. poslední doporučují nechat si pro sebe. Pokud máte zbroják dokupte si minimalně 50 ks pro strejdu příhodu. A mějte je po ruce

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:16:32 04. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re re dan: Já osobně se chovám ke stupidním lidem a stupidním nařízením tak jak si zaslouží. Ignoruje je a pokud ti nepomůže bojuju s nimi. A zatím se mi to daří. Přeber si to jak chceš. re Beduin: Prosím prosím pošli mi kopii vyhodnocení tvého zákroku ze strany nadřízeného. Předseda NOSP tyto paskvily sbírá pro pana policejního prezidenta. Prý je to velice zábavné čtení. Odměna tvého nadřízeného jistě nemine. Už sem pár podobných perliček četl a jednou je třeba vydám knižně pod navém Absurdity u Policie ČR

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DRAGON 12:52:43 04. 06. 2008
default.png
Doplnění Dnes jsem dofasoval věci a opasek. Přesněji: (tonfa, obušek, pouta a pouzdro na pouta, zastavovací terčík, baterku, píšťalku, koženou brašnu, kasr, pistoli a 28 nábojů, pouzdro na zásobník, masku a filtr, brašnu na masku, pláštěnku, pásek pro skryté nošení, kožený opasek a toť vše. Měl bych nastoupit k hlídkové službě a po škole bych měl ještě něco dofasovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 12:23:37 04. 06. 2008
dr.cvach.jpg
Beduin Takhle jsem se uz dlouho nepobavil - hosi z OVK sice zakony a predpisy dokazou citovat nejspis i ze spanku, ale o jejich smyslu bohuzel nemaj paru ani v prave poledne. Veda ma pro tyhle typky dokonce vlastni oznaceni - rika se tomu "byrokraticky idiot" (doufam, ze mi to tu nikdo nevymaze, ten idiot je prosim pekne z vedecke literatury:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEDUIN 11:56:21 04. 06. 2008
default.png
aj ten teleskop... Ahoj Lukáši. Nyní jen ve zkratce... pěkný článek... i vtipný;-) Snad jen, nevím jestli je v současné situaci alespoň dobře, že v situaci kdy je policejní opasek nahouby, tak je někde možno si vytvořit ideální variantu opasku... a nebo je špatně, že když jsou opasky s příslušenstvím většinou k prdu, tak že mnohde zakazují nějaké inovace ze strany policisty... K teleskopu... jen telegraficky... Byl jsem v civilu, v době mimo službu... soukromý teleskopický obušek za opaskem... a provedl jsem služební zákrok za použití teleskopu. Před tímto jsem se prokázal k příslušnosti k policii... a světe div se... zákrok vyhodnocen jako přiměřený ale neoprávněný... Odůvodnění: nebyl jsi ve službě, po prokázání jsi vlastně jakoby ve službě byl, a z vybavení musíš použít pouze to, co jsi nafasoval... Věc je delší dobu prozatím v šetření... Ponaučení? Přemýšlím o tom... že budu ve svém volnu a v civilu nosit přivázanou tomfu pod trikem na zádech... alespoň se nebudu hrbit...;-) Z Absurdistánu Vás zdraví Beduin Martin Zapletal

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRAKONOS71 10:08:58 04. 06. 2008
default.png
Co na opasek? 4dan: Nevím jak u vás, ale já osobně mám opasek od firmy MARS a na něm mám od stejné firmy pouzdro na pouta, zásobník, doklady, nůž. Tento opasek nosím už minimálně 4 roky a nikdy mi nic nikdo kvůli tomu neřekl. S opaskem jsem maximálně spokojený a už si nedovedu představit jak bych nosil služební opasek a stále ho lovil po zádech.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAN 09:24:49 04. 06. 2008
default.png
Lukáši........ Vše pěkné jak jsi to napsal a pravdivé, což musím uznat. Ale vidím jeden problém....Co nafasuješ je slušební a zároveň schávlená výstroj. Nevím jaké jsou tvé zkušenosti, ale mé mi říkají, že si nelze dokoupit teméř nic. Pač se jedná o věci nepovolené. Jsou útvary, v Praze a nebudu jmenovat, které mají tak aktviní vedoucí, že si tě pěkně sjedou ne jdeš ven a okomentují co máš a nemáš mít. A ty v tuto chvíli musíš poslechnout nepochopitelní rozkaz tyto nepovolené výstrojní součástky sundat. Opasek u nás jen a jen kožený, ale jsem schopen to ještě pochopit. Co se týká pepřového spreje, tak by mně vedoucí roznesl. Máš používat schválené výstrojní součástky a nelze si jen tak dokupovat dle potřeby, ačkoliv víme, že to ani snad nelze. Budu rád, když mi přiblížíš tuto problematiku...;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio