Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Seriál o policejní výbavě – III.díl: Co na opasek? (REDAKCE)

Seriál o policejní výbavě – III.díl: Co na opasek?

Foto: ilustrační
V minulých dílech seriálu jste si mohli přečíst, co vás čeká při fasuňku a co čekat od policejní uniformy. Jsme rádi, že seriál vzbudil zájem a autor hlásí řadu dotazů na další témata - dřív, než bude pozdě, přinášíme další - tentokrát o opasku a nástrahách, které přináší.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 04. 06. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 23:06:44 04. 06. 2008
Andras.jpg
Ad dojezdová doba: stalo se mi, že jsem se bil se 4 pachateli krádeže 15 minut, než dojela hlídka, a co mi kolegové následně sdělili? Původně ke mě jela 2 vozidla, z toho jedno kleklo po cestě, a nedojelo, a druhému, co dojelo, zase nefungoval celý VRZ. A i s doslechu od známých vím, že kolikrát v praze na tíseň nikdo nedorazí, protože buďto neni kdo by přijel, nebo neni s čim přijet. Zažil jsem také případy, kdy bylo hlášeno loupežné přepadení ve 20:00 hod., a do majáku se dostalo až druhý den, v 08:00 ráno-jako doba nahlášení. Pánové, u Jupitera, jde to s námi z kopce, nevim jestli se udržíme:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OLDA 22:08:08 04. 06. 2008
default.png
U nás se musí nosit pouze předepsané věci, jinak ihned flastry, takže nesmíme nosit silonové opasky ani pouzdra, bejsbolky taky ne ani psovodi a to přesto, že vedlejší okresy to nosí běžně. Je to super jezdit celou noc s tím prima pouzdrem. Boty zakoupené v civilním sektoru se nosí na vlastní nebezpečí a nesmí je na vás vidět nikdo z vedení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:00:07 04. 06. 2008
Andras.jpg
Jinak ještě dodatek, k stavění vozidel jsem si koupil baterku mag-lite, i s orig. kuželem, celekm investice asi za 1.900,-Kč, a nemůžu si stěžovat, můžu tam dát jak ultra svít. led, tak i norm. kry. diodu. Mimoto, mag-litka lze dát do závěsu na BONOWI tonfu(i když se dá koupit závěs přímo na ni), a lze ji tak použít velmi účinně jako donucovací prostředek:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:57:16 04. 06. 2008
Andras.jpg
Perfektní článek s mírnou špetkou satirismu:-) Ad náboje: to mě milí kolegové a kolegyně naprosto dostalo, když ráno na rozdělení, mi bylo sděleno,že přidělený počet nábojů se vzhledem k nedostatku munice k OŠS snižuje pouze na 28 nábojů. Vzhledem k tomu, že jsem měl nějaké náboje vystřílené při zákrocích, odmítl jsem odevzdat stanovený počet, a potřebné si ponechal. Naštěstí vlastním zbroják, takže doplňuji mnou koupenými náboji. Bananistan absolutorium. Co se teleskopu týče, jako motorizovaná hlídka, nemám lepší pomůcku: Kdykoliv je potřeba urychleně za někým nebo někam běžet, mám ho pořád na opasku, nevadí, lze se s ním bránit i útočit, i nasazovat odváděčka. Ale jak bylo zmíněno, raději mám v kufru tonfu, pro případ návštěvy z vrchu. Dnes jsem v takovém rozpoložení, že raději dostanu flastr, než bych z opasku sundal svou svítilnu, brašničky, apod. Zachrání to život, hlavně kolikrát, když jedete na prověření oznámení "pachatel na místě", a jdete třeba do sklepa...sviťte si s bludičkou. JInak mám silonový opasek i podopasek, a kdykoliv utíkám, dělám zákrok, válím se po zemi, drží jako přibitý.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 18:35:40 04. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re Binkys tady se znovu potvrzuje pravidlo, že mnoho věcí a podmínky práce závisí na vedoucím. kde je dobrý vedoucí tam je vždycky líp.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 18:28:32 04. 06. 2008
default.png
to martin1 co se týče vesty, zase záleží na vedoucích. U nás nikomu nevadí, když jeden z hlídky vestu má a druhý ne. Což, jak vidím, není všude.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINKYS 18:26:25 04. 06. 2008
default.png
výstroj Lukáši pěknej článek, vše jsi naprosto vystihl. Jsem jedině rád, že u nás můžeme nosit i věci "neschválené" - pouzdro, kasr, teleskop apod., protože sloužit pouze s věcma, které jsme nafasovali je o zdraví a někdy i o život. Nyní jsem si pořídil taktickou vestu a jsem naprosto spokojený, je mnohem lepší nosit věci ve vestě (pokud můžete) než na opasku. Rozložená váha, umístění vysílačky, více místa...nemůžu si ji vynachválit (samozřejmě samokoupě).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 17:24:11 04. 06. 2008
default.png
z pocatku prr jak rika zimic, po prijeti doporucuju se na vsechno vybodnout a nekupovat nic. az po zop a praxi kdy je clovek na svym utvaru pozna co muze a nemuze mit, ani tech par mesicu pred zop, na ni uz vubec ne ani po ni nic navic v podstate nepotrebuje. ja uz mam po zop a do vybaveni jsem zatim neinvestoval nic a nic jsem ani nepotreboval. ted akorat planuju koupit baterku a rukavice, ostatni se uvidi, ono i na tom PMJ je to o partakovi a kdyz dostanes nekoho kdo ve veste jezdit nebude, no tak je zbytecny si s tim lamat hlavu protoze ji proste nosit nemuzes.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:01:53 04. 06. 2008
Lukas Heinz.jpg
re goor Zapomněl jsem opět dodat, že u nás na PMj lehce odbrzdili a už máme ve výstroji pepřové spreje a teleskopy. Dokonce můžeme nocit taktické vesty. Takže teď nemusíme tahat plno papíru po kapsách ale máme je pěkně v kapsičkách. No taktická vesta samozřejmě za svoje. Do 10 let nám je ale určitě dají do výstrojní normy. Pokud v té době bude vůbec nějaká Policie ČR existovat

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LILLY 15:04:27 04. 06. 2008
default.png
Jen žasnu Ahoj kluci uniformovaní. Přečetla jsem si článek a nevím, jestli se mám smát...nebo si běžet pro kapesník. U naší firmy pracuju 8 let, ale v civilu, takže starosti s výstrojí nemám. Je pravda, že jsem taky vše předepsané nafasovala, ale kromě pistole nikdy nepoužila. Když jsem nastoupila,první, co jsem si za své pořídila, byl počítač a tiskárna, protože psací stroj z roku raz dva jsem považovala za poněkud nepraktický a přežitý pracovní nástroj. O kupování propisek, šanonů na spisy a dalších kancelářských potřeb ani nemluvím. Nevím, jestli v téhle zemi existuje ještě nějaká další firma, kde si zaměstnanaci pořizují pracovní pomůcky a výstroj na vlastní náklady, ale když o tom řeknu někomu z civilního světa, nechce mi věřit. Když si k tomu přičtu, jak je s některými z nás zacházeno, a poznámky občanů, že jsme placeni z jejich daní, jen si kladu spoustu otázek a nenacházím logickou odpověď. Lilly

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio