Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce (REDAKCE)

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce

Foto: Ilustrační

(AKTUALIZACE  ZE DNE  29.11.2010 - NA KONCI ČLÁNKU) V těchto dnech se zdá, že z Brna nechodí dobré zprávy. Během soboty přinesly agentury informace o vyšetřování tří brněnských policistů. Jeden z nich je dokonce podezřelý z toho, že měl údajně způsobit smrt třiačtyřicetiletého Vietnamce. Jejich kolegové uspořádali sbírku na pokrytí soudních výloh a propadu příjmu poté, co byli postaveni mimo službu.

Autor:
Publikováno: 29. 11. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 21:16:54 22. 02. 2009
default.png
abych jen.. ..nekritizoval, navrhuji dodatky ke článkům graficky oddělit. I to, že redakce dodatek označila jako aktualizaci evokuje pouze to, že kauza se vyvíjí tímto směrem a výše uvedené tvrzení je prokázané, což je špatně. Dále navrhuji řádně popsat např takto " Brněnský deník Rovnost uvedl nové informace k případu, redakce policista.cz vyjímá...., celý článek si můžete přečíst na www.blabla.cz.". Dále, pokud redakce chce dělat souhrn informací (článků) o kauzách, je dobré např. na konec článku umístit více odkazů s poznámkou, dále se o kauza píše zde, zde a zde. Nebo napsat, na internetových serverech (zde, zde, zde) se objevila nová informace, v tomto a tomto se verze rozchází. Nebo, pokud máte svůj postup a členění článků, není problém přidat na závěr článku odstavec s odborným názorem redakce, ve smyslu blogu. Osobně se mi líbí tento server, i zveřejňování kauz policistů, ale začíná z toho být pouze přejímání neověřených informací. Chápu, že je těžké z policejního vyšetřování čerpat, zejména že IMV se s nikým bavit nebude, ale používat jako zdroj noviny..hmm.. o tom jsem zde již mnohokrát hovořil. Dovolím si ještě jednou závěrem upozornit na nějaké grafické dělení citací, výňatků či vložených odstavců, neboť i u jiného článku o hooligans jsem se osobně trochu motal, kdo je vlastně autorem článku a kdo je autorem svědectví, z toho pak vyplývali zbytečné omyly a dohady.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 21:11:40 22. 02. 2009
honzad..jpg
no, mozna to budou stranky blbec.cz pokud tady takovy jako ty budou chtit, aby tady byly jen ty informace, ktere se ti hodi do kramu. delas tutez chybu co vasi sefove. Nejste o nic lepsi nez oni a az se vyhrabete na jejich posty, budete stejne spatny. Totalne opdiznuti od toho, co se realne deje a uahledeni do toho, jak by se vam to libilo. Uz ted totiz odmitate vydet jakoukoliv informaci ktera se vam nehodi do kramu. A kdyz vam ji sem obcas prdnou, tak se z toho muzete zblaznit. Pritom to co si tady na tech strnakach ctete a pisete, tak je jen nepatrny odlesk toho, co se deje v realite

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 20:20:06 22. 02. 2009
default.png
A tohle je policista.cz, rovnost.cz, nebo drban.cz ? Ano, Rovnost to zveřejnila... ale troufám si říct, že článků o této kauze byly zveřejněny desítky, možná stovky. Tady jde právě o ten výběr informací. Proč se tu jako aktualizace objeví, takové dost pochybné tvrzení, bez zdroje (jako, kdo toto měl vidět) a třeba informace o tom, že policie k tomu Vietnamci, který si stěžoval na bolesti, opakovaně přivolala záchranku a lékaře, který na nic nepřišel a nechal, tak Vietnamce umřít na vnitřní krvácení v cele, tak se tu vůbec neobjevila. To je podle mě dost podstatná informace, kterou bych na těchto stránkách čekal, narozdíl od takovýhle pamfletů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:11:12 22. 02. 2009
Andras.jpg
X1-ray Já tedy vidím že je jasně napsáno: BRNĚNSKÝ DENÍK ROVNOST ZVEŘEJNIL. Stačí aby kolegové četli od začátku do konce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 18:05:14 22. 02. 2009
default.png
.... Je z toho všeho smutno, z toho co píšou v novinách, z toho co píšou kolegové, z toho co píšou laici a myslím, že někteří budou smutní i z rozhodnutí soudu. Vzpomínáte si kolegové jak jsme naštvaní, když osvobodí lumpa o kterém víme, že to či ono udělal a je soudem uznán nevinný. Možná je to přitažené za vlasy, ale uvedu příklad, půjde kolega, nešťastnou náhodou mu vystřelí zbraň a zastřelí kolegu(otce dvou dětí), prokáže se, že byla špatná zbraň, která opravdu mohla omylem vystřelit.... a pointa, to se nesmí nikdy stát.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 16:36:27 22. 02. 2009
default.png
4 dusan Hrozně moc si vážím toho co s redakcí děláte a mrzí mě tyhle hádky. Na druhou stranu pochop appalacia, protože jeho nasr.nost je pochopitelná. Není nejjednoušší řešení u článků a aktualizací uvést, že je to výtah a dole uvést www odkaz na celý článek? Nemuselo by dojít k těmhle konfliktům:-(

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:35:20 22. 02. 2009
default.png
for Franta2 Ano, trefil jsi pověstný hřebíček na hlavičku. Bohužel podezření z TČ, obecně všechny závažná podezření vůči policistům dělá IMV a ta se s nikým nebaví natož s novináři. Prostě co nepustí do éteru někdo jiný to veřejnost neví. V tomto případě se třeba musím zastat vedoucích či okresních nadřízených, kteří se i někdy (vyjímečně) postaví za policistu, ale oni taky nic neřeknou byť něco více vědí, protože nemůžou, nesou v tom konkrétním případě oprávněni. Pokud by řekli o případu něco novinářům, hrozí jim postih a to uznáte asi všichni, by udělal málokdo. No a největší zájem je tak 1-2týdny a pak vše utichne s tím, že v lidech zůstane pocit, že to policisté udělali. To, že se ve věci rozhodne až za rok nebo po odvolání do 2let a výsledek je o 180stp. jiný, to vlastně akorát lidi nas..e, protože si myslí, že policisté nebo někdo jiný výsledek kauzy zaonačil... A dále jak jsi napsal ty, jde i o reklamu a dále on ty noviny, média tak někdo vlastní a tedy prosazuje i svůj názor, tak jak se mu hodí... opět, extrémní politizování PČR.. kdo kdy to viděl v jiných zemích, že by si politici takhle dovolili zatahovat policii do svých politických hrátek. Předpokládám, že zrovna serve policista.cz nemá ambice sbírat odkliky na reklamy. Osobně se domnívám, že to je pouze z důvodu toho, že se prostě překopíruje článek k tématu z jiného zdroje, uvede tento zdroj a ať si čtenář kouká jak puk .-)). Původ zdroje vlastně již nikoho netrápí a v souvislosti s danou kauzou to pak vypadá, že tato se jeví uváděným směrem (vždyť to psali v tolika médiích).. Opět, běžný občas nemá snahu si zjišťovat o kauze víc informací, chodí na jeden či dva oblíbené servery a pokud to tam takhle napsali (nedejbože na policejních stránkách, policista.cz či policie.cz nikdo asi moc neřeší) tak to mají za bernou minci. Takto pak vzniká všeobecná, veřejně blbá nálada proti policii. Abych nebyl špatně pochopen, nejsem proti tomu, aby se nezveřejňovaly chyby policistů či závažné kauzy z prostředí PČR a odsoudím i kolegy, u kterých se jednoznačně prokázala chyba (zneužití postavení, úplatky atd.). Jen tvrdím, že se musí vše hodnotit s vědomím, že to do rozhodnutí soudu může být i jinak. A zejména mám na mysli kauzy, kdy je věc hraniční, viz úmrtí Vietnamce, kdy opravdu půjde o znalecké posudky a hranice TČ či legálního zákroku je velmi tenká. Samozřejmě, pokud se prokáže, že si policisté dotyčného fotili a vlastně ho týrali, není o čem diskutovat. Už mě unavuje neustálá hysterie blbých lidí, kteří vidí svoji TV a nic okolo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 21:53:29 21. 02. 2009
default.png
re proč tu nejsou fakta ve prospěch policistů Lukáš Cisár: Není to tam proto, protože by to dalo moc práce, narozdíl od vykopírování pár vět z jiných stránek. Další důvod může být to, že rozhodující pro provozovatele stránek s placenou reklamou, je hlavně počet zobrazení reklamy, nikoliv nálada toho, kdo si tu stránku otevře... z toho je pak jasné, proč se vyplatí uveřejnit cokoliv, co probudí lidi k příspěvkům pod článkem... protože to vede k tomu, že se sem vrací znovu a znovu... a znovu a znovu se načítají reklamy. A o tom to celé je, nikoliv o tom, že by se parta novinářů obětovala pro dobro policie čr :-/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu J-WAYNE 19:22:13 21. 02. 2009
J.Wayne.jpg
no přiznám se, že škváru co vytvořil deník Rovnost se mi nechce věřit, už tam jen chybí, že hlídka policie nakonec své řádění ukončila vypálením bytu.. vedl jsem jednou diskuzi s jedním novinářem, protože se mi nelíbilo jak spekuloval a do článku napsal své doměnky, které samozřejmě byly směřované proti policistům a on mi řekl, že mu nikdo od policie nepodal žádné info a tak pracuje s doměnkami a smýšlenkami, když s ním nikdo z tiskových mluvčí nemluví.. samozřejmě, že ten jeho článek nakonec obsahoval jiné informace než jaká byla skutečnost, ale po tom už nikdo nepátrá, že těmi výmysly uškodil policistům!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 17:20:30 21. 02. 2009
default.png
for dusan Oprostím vše od balastu, asi bychom se v delší debatě na podstatě věci shodli. Vadí mě velice, spíše mrzí, neboť sem chodím často buď diskutovat nebo si jen přečíst zajímavé informace, právě způsob prezentace kauz. Jste účelově zaměřený server pro užší skupinu odborných čtenářů, kterých se většina kauz dotýká, dovolím si napsat, i osobně. I k přihlédnutím k tomu by jste měli zvažovat každé slovo či článek jakým způsobem ho zveřejníte, neboť dobrou pověst si budujeme léta, ale ztratíme ji v okamžiku. Víte, mrzí mě zejména to, že se zaštiťujete tvrzením, že splňujete "etická měřítka platná pro tuzemská standardní profesionální zpravodajská a publicistická média". Tímto se totiž zaštiťuje kdejaký novinový server, médium, zpravodajství a vidíme všichni v jaké kvalitě nám tyto média prezentují informace. Jde o korektnost, proto zde již po mnohokráte zdůrazňuji. Nejsem apriori proti tomu, aby zde nebyly negativa vůči policistům, ba naopak, diskuze kolem "horkých" témat je nejlepší vyjasnění si postojů s oponenty. Jenže subjektivní názor si mohu dovolit já jako diskutující, ne vy jako vydavatel zprávy. A pokud nelze zprávu ověřit, musíte udělat vše proto, aby jste uvedl zdroj, případně korektně citaci. Váš dodatek evokuje pouze to, že kauza se vyvíjí tímto směrem. Nedočetl jsem se nic o tom, že to je vyjádření pouze poškozené strany. To, že to někde napsali, neznamená, že to je pravda a podle vašeho podání to tak jednoznačně vyznívá a to je obrovská chyba a nekorektnost. Pokud si chci přečíst původní zdroj, abych hledal a hledal.. Jako vydavatel jste odpovědný za obsah i když je z jiného zdroje. Tak jak se stalo v tomto případě nebo dokonce i v případě nešťastně zveřejněného údajného svědectví "policejního" násilí při uklidňování hooligans. Ve mě to evokuje pouze to, že si ani nedáte práci. U Novy na tn.cz, lidovkách.cz, novinky.cz či bulváru atd. tam jsem si za léta už zvykl, pokud chcete fungovat stejně, tak považujte tuto diskuzi z mé strany za uzavřenou. Přeji pěkný víkend

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio