Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce (REDAKCE)

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce

Foto: Ilustrační

(AKTUALIZACE  ZE DNE  29.11.2010 - NA KONCI ČLÁNKU) V těchto dnech se zdá, že z Brna nechodí dobré zprávy. Během soboty přinesly agentury informace o vyšetřování tří brněnských policistů. Jeden z nich je dokonce podezřelý z toho, že měl údajně způsobit smrt třiačtyřicetiletého Vietnamce. Jejich kolegové uspořádali sbírku na pokrytí soudních výloh a propadu příjmu poté, co byli postaveni mimo službu.

Autor:
Publikováno: 29. 11. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu QVIDO 11:26:42 23. 01. 2009
default.png
pro banditu Bandito, ty asi nechápeš co je kritika a co je vyvrácení názoru. Já jsem Tvoji práci nekritizoval, ale vyvrátil jsem ti , že obviněný policista je na tom hůře než civil, neudávěj dezinformace, že policista nedostane obhájce, že je propuště atd., převracíš skutečnosti a vadí Ti, že Ti to obyčejný civil nebaští. Rozeznávej podstatu, když Ti někdo oponuje, tak vše převrátíš na jinou strunu. Já nevím v jakém městě sloužíš, kolik přepadení je u Vás za noc, ale věř, že trochu o tvé práci něco vím a kolik loupežných pepadení je za rok v kterém obvodě. Jestli soužíš ve městě nad sto tisíc obyvatel tak je možné, že za noc je těch přepadení ojediněle za noc více jak tři, ale jinak trochu brzdi. Tobě prostě vadí když Ti někdo zpochybní a vyrátí názor, poté tvé argumenty končí. Co se týká mé práce tak Ti ho klidně mohu sdělit, jsem manažerem obchodní společnosti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LONGBOW 11:12:55 23. 01. 2009
default.png
souhlas s banditou chomutovsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/cv-policistu-ktery-mel-vzit-uplatek20081205.html Tak tohle se stalo u nas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 10:37:13 23. 01. 2009
default.png
poslední příspěvek V podstatě se tady nejde shodnout. O to mi ani nešlo, snažil jsem se o diskuzi, ale pokud budeme neustále chodit do případů kdy se co stalo tak neskončíme. Jsou případy o kterých tady nikdo nemluvil a nepsal. Jako by nebyly. Ale jsou, jsou to případy, kdy jsou policisté úmyslně obvinění z činů, které nespáchali. Jsou to krádeže při domovních prohlídkách, umístění do cel nebo záchytku a pod. Posléze se pak zjistí, že si celou věc dotyčný vymyslel nebo to bylo jinak. Já jsem také zažil a nejednou kdy mi osoba přesvědčivě vykládala co vše s ní provedli policisté když ji vezli na oddělení, jen ten dotyčný mě v civilu nepoznal a já se docela nestačil divit co vše si vymyslel a co se stalo. Známí u stolu se divili také. Potíž je v tom, že nemůžu ostatním říkat jak to bylo. Je to služební tajemství a kdybych to udělal tak bych riskoval docela slušný trest. Lidé si rádi svou situaci přispůsobí aby před ostatními byli aspoň chvíli zajímaví. Pokud potřebujete svou křižáckou výpravu tak si ji veďte, ale já musím v noci chytat ty poctivé a bezúhonné občany, kteří si jen omylem zašli třeba do baru se zbraní v ruce pro nějaké drobné. Podle Vás jsou zákroky proti takovým osobám málo nebezpečné. Já mám docela v kalhotech, nestydím se zato, chtěl bych se ráno totiž vrátit domů živý. Každý máme svůj úhel pohledu, já byl civil a teď jsem polda, svou práci nezměním a dál budu takové osoby, kteří poruší zákon dle zákona stíhat. Hezký zbytek dne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARNEY 10:30:52 23. 01. 2009
default.png
emkey Nebyl to náhodou Tonda Maděra?? Někteří z vás si tu fakt nedají říct. Někdo vám něco rozumně vysvětlí, podloží to a místo toho, abyste uznali, že možná váš nároz měl nedostatky, tak okamžitě přecházíte na jíný téma a jede to znovu. Proto se ta diskuze už diametrálně odchýlila od prvního tématu. Chčije se tu proti větru

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 10:19:31 23. 01. 2009
default.png
for qvido Už je to unavující, ty jsi tady postavil zeď kde na jedné straně jsou policisté a na druhé civilové. A snažíš se přesvědčit kdo je horší nebo kdo je na tom hůře. O to mi nejde ať si myslíš co chceš. Pokud je policie na tom tak zle, tak je nejlepší ji zrušit a postavit od základu novou. Když sleduji tvé příspěvky tak potřebuješ za každou cenu hledat chyby a viníky. Napíšu Ti to co jsem zde už opakoval několikrát, vstup do policie a změň ji. Teď máš možnost ukázat jestli to myslíš vážně nebo ne. Umíš velmi dobře mluvit o tom jak má druhý dělat svou práci. Když vstoupíš do policejních řad tak nám těm policejním kriminálníkům můžeš v praxi vše ukázat. Ale to by už pak nebylo vhodné téma k pivu do hospody a nebylo co kritizovat. A ty by ses nemohl postavit do role chudáka civila, který je terorizovaný policií. Něco Ti řeknu během dvou hodin mé noční směny došlo ke dvěma loupežným přepadením a další bylo se zbraní v ruce. Když pak přivedu takovou osobu na obvod tak nikdo z nich neřekne to jsem byl já chlapa, jsem zmátil, okrad a zničil mu bundu. Každý zapírá do posledního dechu. Přeber si to jak chceš, ale jestli mě chceš poučovat o tom jak mám dělat svou práci tak mi nedříve dokaž, že ji umíš dělat aspoň stejně dobře. Nebo když přijdeš k doktorovi tak mu řekneš jakou Ti má napsat diagnózu, předepsat léky a vypsat recept. Všichni ví jak mají policisté dělat svoji práci, tak se přidejte rádi uvítáme posily. PS: co dělaš ty za práci, když umíš tu mou tak dobře kritizovat

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EMKEY 10:06:49 23. 01. 2009
default.png
Blesk, jistě chápu, že pro podezřelého se musí jet podle všech bezpečnostních rizik. O tom žádná. Popíšu ti ve zkratce jeden skutečný příběh... před pár lety byl zadržen člověk a to daleko od místa trestného činu. Byl obviněn, během eskorty do CPZ byl urážen, bylo mu nadávano do zmrdů atd. A to i před jeho rodinou u domovní prohlídky. Ve vazbě byl držen na základě chatrných důkazů jelikož policie potřebovala mít vyřešený případ...A výsledek? Po 27 měsících byl propuštěn na svobodu. Po dalším roce a půl byl definitivně zproštěn viny, soudem bylo zjištěno, že na místě činu ani nebyl...Policie? Žádný postih a dokonce ani omluva. Ten člověk si pořád sebou nese tento cejch, občas mu to někdo připomene a jistě se najdou lidi, co si myslí, že se ze všeho jentak vylhal... Proč nyní čekat nějakou spravedlnost. A že těm podezřelým policistům nikdo nebude věřit. Vždyt to sami takto děláte a svým jednáním tomu pomáháte.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QVIDO 09:29:35 23. 01. 2009
default.png
pro banditu Můj poslední příspěvek pro banitu. Odpovděl jsi mi, že normální civil kdyby udělal to co ten policista v Brně, by dostal obhájce, nebyl by propuštěn v práci a nebyl by pranýřován. Nesouhlasím s Tebou ani v jednom bodě. Buď děláš , že nevíš nebo si myslíš , že jsme civilové mimo mísu úplně ve všem a nemáme žádné právní vědomí. Policista by rovněž dostal obhájce ex offo v případě, že by na něho neměl a to v přípdě, že by šel do vazby, nebo by za tr. čin byla sazba vyšší než pět let. Tady zákon nerozeznává civil nebo policista. Pokud vím tak policista byla zatím postaven mimo službu,a nebyl propuštěn ze služebního poměru. O tom pranýřování nechci už vůbec spekulovat, každý měsíc je nějaká hospodářská kauza, kde bylo mnoho povyku, mnohdy byli osoby umístěné do vazby a u soudu byly sproštěni obžaloby. Ovšem když bylo přípravné řízení tak to bylo v novinách stále, a co je nejhorší tak tyto informace byly vždy od policie a mnohdy se prodávali i ödposlechy a to bulvárnímu tisku, a najednou jsou novináři tím největším zlem, ale když pouštíte info. o jiných tak je to OK, že jo??

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 23:14:18 22. 01. 2009
dr.cvach.jpg
au, zase ty penize Panove, jak baby na trzisti, opravdu! Hlavne se mit o cem hadat, jedno jestli jeden pocita jabka a druhej hrusky. Tech tricet tisic, co tady furt lita vzduchem, to preci vychazi z toho oblibenyho Langerovo prumeru, tak proc tady furt pocitate ty cisty prijmy? Vsichni tady vi, ze Langer mysli hruby prijem - tak se neobelhavejte, ze je vetsi lhar, nez je. Zakladni prijem v 3TT je podle tabulky okolo 20 tisic, k tomu (v Praze) 6 tisic rizikac. Do tech 32 tisic, o kterych Langer mluvi, to tedy znamena v mesici nejakych 40 hodin zaplacenych prescasu. Jina otazka samozrejme je, jestli to nekdo zaplati.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:07:11 22. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Petr Šašinka Nene, opravdu to byla čistá - hrubá činila asi 42000Kč. Nevymýšlím si to, ani nikomu nedělám propagandu. Tam na tom útvaru holt platí přesčasy a možná ještě nějaký odměny k tomu nebo já nevim. Přiznám se, že jsem neřešil, za co konkrétně to má, ale ta částka platí. Stejně jako ty údaje o zařazení do PT, hodnost a délku služby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 19:49:59 22. 01. 2009
default.png
to Pim Burger Já jen je ještě k těm platům. Nekoukal si náhodou na hrubou mzdu?:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio