Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce (REDAKCE)

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce

Foto: Ilustrační

(AKTUALIZACE  ZE DNE  29.11.2010 - NA KONCI ČLÁNKU) V těchto dnech se zdá, že z Brna nechodí dobré zprávy. Během soboty přinesly agentury informace o vyšetřování tří brněnských policistů. Jeden z nich je dokonce podezřelý z toho, že měl údajně způsobit smrt třiačtyřicetiletého Vietnamce. Jejich kolegové uspořádali sbírku na pokrytí soudních výloh a propadu příjmu poté, co byli postaveni mimo službu.

Autor:
Publikováno: 29. 11. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DUSAN 15:25:36 21. 02. 2009
default.png
Vážený pane, Váženy paner Slavíku, oceňuji že jste se přihlásil pod svým jménem. To, že máme vaše jméno a příjmení v redakci je sice pravda, ale tyhle údaje jsou tabu, redakce do nich nevstupuje a nicky se jmény nespojuje, neboť to je jediná možnost, jak stoprocentně zaručit diskrétnost a tedy dosatát důvěře nám svěřené. Pokud chce kdokoliv do debaty vstupovat pod svým jménem, může tak učinit. My si jména a nicky nespojujeme a necháváme na každém diskutujícím, aby se přihlásil tak jak je mu vlastní. Pokud jde o vaši výhradu, tak vás musím upozornit, že že v těch 3 odstavcích je nejméně třikrát uvedeno že ty infomrace pochází z deníku Rovnost a jako takový je citován. Není měněna myšlenka obsahu, pokud se tedy budeme držet merita věci, tedy toho, že podle Rovnosti existují svědkové a informace, které zásah nestaví do nejlepšího světla. Co je či není rána policistům pod pás je čistě subjketivní, jelikož pokud nemáme přímé informace o průběhu incidentu, nemůžeme verzi Rovnosti ( a jejich zdrojů) ani potvrdit, ani vyloučit. Může ji tedy pouze zmínit. Což se stalo. Pokud jde o odkazy, asi jste si všiml, že pokud přebíráme informace z deníků, vždy je uvedeno z jakého deníku informace pochází, ale zpravidla neuveřejňujeme celé multimediální odkazy. A stejným, pro tento server standardním způsobem, jsme postupovali i nyní. Pokud máte pocit, že naši práci neděláme nejlépe jen proto, že zveřejňujeme jiné informace a jinak, než se vám líbí, s tím bohužel nic nenaděláme, může nás to pouze mrzet. Skutečnost, že práce na serveru je dobrovolným podnikem je zmíněna proto, že i přes tuto dobrovolnost publikované informace naplňují veškerá etická měřítka platná pro tuzemská strandardní profesionální zpravodasjká a publicistická média a jsou v souladu s tiskovým zákonem. A tím spíše, což asi pochopíte, že nikoho v redakci nepotěší, pokud naše dobré jméno bere nějaký (v tom okamžiku) anonym nadarmo pouze proto, že se domnívá, že nějaká infomace je "ránou pod pás". Na závěr: Moc by mě zajímalo, jaká by byla vaše reakce, pokud bychom podobnou informaci zveřejnili ( kdybychom ji měli) v souvislosti s kauzou z Vratimova dříve, než by důkazy (odposlechy)byly provedeny před soudem. Také byste nás nařknul z rány pod pás? Každopádně, jedinou možností, jak se podobnému subjektivnímu hodnocení informací ( a tím i možnosti ovlivňovat čtenáře) vyhnout je: zveřejnit je. Zveřejnit s uvedením zdroje a je na vůli každého čtenáře, jak si je zhodnotí, zpracuje, či dohledá další podrobnosti. A jistě se shodneme na tom, že až po soudu bude jasné, zda-li infomace a zdroje Rovnosti (které jsme přebraly) byly zavádějící jak se domníváte, či nikoliv. Já sám se to dopředu rozhodně soudit rozhodně neudvažuji a nechci. To také není role medií. Teď se s vámi musí rozloučit, v naší debatě můžeme pokračovat buď tady, nebo po e-mailu, ale bohužel až zítra, jelikož nyní musím opustit PC. Zdraví Dušan Stuchlík PS: omlouvám se za překlepy, píšu ve značném chvatu

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 14:29:20 21. 02. 2009
default.png
pro dusan .... Ano jak pravíte, můj názor je pouze můj a já se za něho nestydím. Autor aktualizace článku by se stydět měl, neboť pokud jde o veřejný server s určitým zaměření, respk. zaměřením k určité skupině, který když nic jiného a přebírá zprávu, tak dle novinářské etiky buď citujte nebo uveďte informaci, že jde o redakčně zkrácený obsah plus uveďte zdroj s odkazem. Jinak pouhým uveřejněním části něčeho měníte myšlenku obsahu a v kontextu se zaměřením tohoto serveru jde o rádu pod pás policistům. Pokud jde o vaši aktivitu zdarma jako službu kolegům či širší veřejnosti, pro tu jste se rozhodli dobrovolně a to, že to děláte z přesvědčení vás nevyviní z toho, aby jste to dělali pořádně. I já jsem věnoval policii či kolegům mnoho desítek hodin zdarma zejména v souvislosti s tvorbou www stránek a dělám i spousty věcí navíc, neboť si myslím, že to je ku prospěchu věci. Rozhodně bych to ale nikdy neuváděl jako argument vůči kritice mé práce. A poslední reakce na to, že jsem dle vaše anonym bez podpisu... no ono kdyby jste si dal práci, tak v redakci máte mé jméno a e-mail. Takže jde spíše o to, jestli jste hledal a chtěl to zjistit nebo prostě to byl jen argument pod pás... Karel Slavík alias appalacio

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 13:57:31 21. 02. 2009
default.png
Vážený pane (paní) appalacio, aktualizace článku přinesla čtenářům serveru stručnou informaci o tom, co o této záležitosti píše deník Rovnost. To bylo a ja v aktualizaci také opakovaně zdůrazněno. To, jaký postoj a jaký názor kdo zaujme k Rovností zveřejněným (a naším serverem reprodukavným) informacím je čistě věc každého čtenáře, stejně tak jako to, zda-li a kým, jsou uveřejnené infomace považovány ze věrohodné či nikoliv. Faktem je, že tyto informace zveřejněny byly a domníváme se, že pokud náš server tuto kauzu sleduje, tak bychom je neměli přehlížet a před čtenáři serveru policista.cz zatajovat. Zda-li jde o novinářský paskvil se soudit neodvažujeme, jelikož nemáme k dospozici ty infomace a zdroje, jako autoři článku z Rovnosti a ani jsme nebyli přítomni samotnému nešťastnému incidentu. Vaše kategorické soudy k tomu jsou ale jistě vaším právem, které vám nehodláme upírat. Pokud jde ale o vaší výzvu k tomu, aby se redakce styděla, tak bych si vám dovolil sdělit, že redakce se v žádném případě nemá důvod stydět jen a pouze proto, že se nějakému anonymnímu nicku, jako jste vy, dané informace líbí či nikoliv. Pokud nemáte ani dost odvahy a solidnosti k tomu, abyste se pod svoji kritiku redakce podepsal, tak zvažte, do jaké míry je vaše kritika naší práce vůbec korektní. Neboť útočit na veřejném fóru na práci kohokoliv z pozice anonyma se může jevit i jako, slušně řečeno, značně nečestné chování. V této souvislosti bych si vám dovolil sdělit, že členové redakce policista.cz pracují na tomto serveru zcela zdarma a ve svém volném čase, nad rámec svých obvyklých pracovních a existenčních povinností. Veškeré náklady spojené s chodem serveru a redakce platí členové redakce ze svého. A pokud se vám cokoliv na jejich práci nezdá, rozhodně se nebráníme debatě na toto téma, či dokonce nabídce pomoci nám s redakční agendou. To ovšem od zájmce o takovou debatu (či dokonce pomoc) přepodkládá alespoň elemntární základy slušnosti, které začínají již tím, že se pod svůj názor podepíšete. S pozdravem Dušan Stuchlík

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 10:45:59 21. 02. 2009
default.png
ostuda redakce serveru policsta.cz Je to už po několikáté co by se měla redakce zdejšího serveru policista.cz stydět. Dal jsem si tu drobnou práci a našel jsem si článek, ze kterého uvádíte aktualizaci(Brněnský deník Rovnost). Už tak nevěrohodný článek překrucujete pouhým výňatkem bez citace atd. Nehledě, že uvedené tvrzení není ani ze zdroje z vyšetřování tedy od IMV, ale zprostředkovaně přes zástupce poškozené strany bez náznaku věrohodného zdroje. Autor dodatku článku by se měl stydět, neboť nejde o nic jiného než novinářský paskvil, podtržený tím, že je uveřejněn na stránkách po policisty. S objektivností to má společného tolik, jako moje levá bota s vesmírnou lodí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-CISAR 09:48:25 21. 02. 2009
default.png
AKTUALIZACE Z 20.2.2008 Tak ta poslední aktualizace mě dostala! Jestli je tohle náhodou pravda, tak si naší podporu kolegové nazaslouží! Ale myslím, že na 99% procent je to výmysl, jen se na ně hází špína. Taky kdyby platil ten druhý odstavec, mají kromě ublížení a zneužití ještě další obvinění. Proč v článku není, že policisté postupovali jak měli? Např. lékařka shledala, že omezený na svobodě je schopen být umístěn do cely!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUSTICE-FOR-ALL 00:34:51 21. 02. 2009
default.png
Vira i hory prenasi? Zatimco vsichni obvineni v teto zemi a cele vazebni veznice jsou plne "kluků,co budou na 99% soudem zproštěni obžaloby" tak KSZ a IMV to jiste cele dava dohromady prave proto, aby "hosi mohli byt osvobozeni", to je jasne. Jen jsem zvedavej, jak Omanb a vsichni ti hrdinove ze statlu uznaji (po skonceni dokazovani u soudu, stejne jak v kauze Vratimov): "jsme uplny blbci a nas osobni i odborny policejni usudek nestoji za starou belou. Bud jsme hajzlove, kteri o tom vedeli a kryli to, nebo jsme uplny lulinci a kamosi nas vodili na varene nudli"

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NPRAP-PAVEL 00:31:52 21. 02. 2009
default.png
Já už mám pár let odslouženo, takže se spoustě věcí nedivím, ale text aktualizace mně přijde skutečně stupidní a mimo realitu. Vypadá to, jako kdyby to psalo nějaké dítě, co zrovna dokoukalo v televizi akční film. Pokud by tvrzení v aktualizaci byla pravdivá, tak by ti kolegové museli být naprostí pitomci a to si já nemyslím. Proč by to proboha dělali? Mělo se jednat o zkušené policisty s mnohaletou praxí, ne o nějaké "svačináře a pohrky". Takže se nenechte zblbnout a klidně jim přispívejte dál. Já jsem již penízky poslal a mám z toho výborný pocit. Z informací které mám, jsem skálopevně přesvědčen o zprošťujícím rozsudku, tedy pokud to dá vůbec na žalobu. Zdravím Brno a držím palce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OMANB 23:58:28 20. 02. 2009
default.png
Franta2 to vystihnul přesně Ta poslední aktualizace je naprostá zhovadilost. To je zase přiživení senzace. Co já vím přímo od kluků,tak budou na 99% soudem zproštěni obžaloby, tedy ten jeden z nich.. Nikdo na ně nic nemá a nic se nenašlo,žádné fotky atd.., takže jsem zvědav kdo potom bude pykat za křivé obvinění, výpovědi a podobně. Počkáme si a uvidíme

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 22:11:37 20. 02. 2009
default.png
re emkey emkey: No, věřil bych tomu spíš, než tomu, že se hlídka, která už má dost odslouženo, najednou rozhodne dělat takovouhle kokotinu - někde před svědkama šikanovat Vietnamce, natahovat mu ruce a mlátit ho přes ně tonfou. Nevidím ani důvod, proč by to měli dělat, pokud je on nenapadal? Nebo jako věříš, že ho mlátili proto, že je Vietnamec? Nebo myslíš, že když někdo ruší noční klid, že to přivolanou hlídku tak zajímá, že dotyčného zmlátí? A i kdyby je něčím vytočil a oni si to s ním chtěli vyřídit a rozhodli se porušit zákon, tak věřím, že by to udělali jinak a jinde... určitě ne se svědky a v kruhu jeho rodiny něj doma... to je prostě tak nepravděpodobný, že se to tím samo vyvrací.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 22:01:30 20. 02. 2009
default.png
To už bych spíš uvěřil tomu, že ty policajti měli rohy :-))) "z výpovědí zdroje blízkého vyšetřování" Trochu nechápu, čí je to teda výpověď - svědka? nebo někdo jen tvrdí, že to četl ve spisu? a pokud je to ze spisu, tak je to tam uvedeno, jako co? jako výpověď nějakého kolemjdoucího? nebo tety "poškozeného"? a nebo je to verze imv? Pokud budu předpokládat, že takovéhle informace nedává do novin strana obhajoby, tak to může být účelová informace od vietnamské komunity, nebo drogové mafie, a nebo v nejhorším případě, pouští to někdo z imv, aby tomu trochu přidal na barvě. Připadá mi krajně nepravděpodobný, že by se něco takového, tak jak je to popsaný, vůbec odehrálo, navíc někde před lidma. "natáhli mu ruce dlaněmi vzhůru a začali ho přes ně bít obuškem." 1. množné číslo...? Přece obvinili jednoho policistu za to údajné mlácení a zbytek hlídky za to, že tomu nebránili, tak jak by mohlo být ve spisu, že ho bili obušky všichni? 2. Obušek je nějakou dobu z módy, takže předpokládám, že se v Brně nosí plastové tonfy... a opravdu bych chtěl vidět, jak se tři lidi ohánějí někde na v baráku současně tonfou a ten člověk se nechá mlátit přes dlaně, které jim drží nastavené. 3. Pokud by to tak bylo, jistě by to by to mlácení bylo na těch rukou dost patrné a to si zase odporuje z oficiálními informacemi, IMV a z tiskové zprávy. Kde se psalo o ranách pěstí, zlomení žeber atd... nic o mlácení tonfou, navíc se zapojením více policistů. Myslím si, že to je jen dost nešikovný výmysl, který má hlavně "chytnou za srdce" a hraje hlavně na (ne)uvažování prostého člověka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio