Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu (REDAKCE)

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu

Foto: Ilustrační
Před delší dobou jsme informovali o noční potyčce, v níž policista mimo službu zastřelil muže a jeho psa. Náš čtenář nás upozornil na další vývoj v případu. Přinášíme proto reportáž ze soudního líčení, které proběhlo v tomto týdnu (přinesl ji server iDNES) -po výpovědi svědků a soudních znalců si soudce vyžádal další znalecké posudky.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 30. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 12:27:53 02. 05. 2009
Pim Burger.jpg
pittrs Jenže tvůj pohled z druhé strany je o tom, že to byl bezproblémový kolega, ale pro mě je ta zbraň v hospodě trošku signifikantní, jak bezproblémový byl, přestože to samozřejmě pak s nutnou obranou nijak nesouvisí. Jestliže opravdu donutil provokováním toho psa, aby vyšel i ten druhý opilec a pak ho (byť v souladu s paragrafem 13) zastřelil, tak je stejně původce celé té situace, která stála někoho život a to by se dle mého stávat nemělo, zvláště jde-li o policistu. Celé mi to přijde jako zbytečný incident a zbytečná smrt - ať už byla střelba oprávněná nebo ne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITTRS 12:10:45 02. 05. 2009
pittrs.jpg
pro Pim Burger Snažil jsem se poskytnout informace také z druhé strany, protože třeba obhajoba dostala v mediích prostor v jednom útržku večerních zpráv. Nevím, jak jsi přišel na to, že označuji pozůstalé za lháře. Ale vím o téhle události asi o něco víc, než Ty, a snažím se o objektivitu. Nesnažím se o glorifikaci bývalého kolegy. To že měl zbraň a chlastal, sám považuji za nehoráznou hovadinu. Nicméně, když už se tu přetahujeme, jde jen o věc v rovině přestupku. A nutná obrana nebo ublížení se smrtí je už úplně někde jinde. A s tou provokací psa to přece nemusí být tak, jak to bylo v novinách. Verze střelce ( a prý nejen jeho ), je totiž dost jiná. Nechci nikoho obhajovat, ani soudit ale jen uvést to, co jinde nikdo neřekl. Obrázek ať si udělá každý sám. Na to se do Tebe nepotřebuji navážet.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 12:09:39 02. 05. 2009
Pim Burger.jpg
x1-ray No, souhlasím, že není jasný, kdo vyvolal tu potyčku posléze-to bude muset rozhodnout soud dle výpovědí, ale je jasný, že ten opilec se psem nevyšel ven z baráku, protože venku viděl jít nějakýho člověka po ulici. A psi jsou určitě agresivní, když jdu kolem plotu, ale pro mě je to signál, že mám ten plot co nejrychleji minout a nedráždit toho psa ještě víc. Koneckonců, je-li za plotem, tak s jeho agresivitou nemám problém.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X1-RAY 11:56:11 02. 05. 2009
default.png
4 Pim a Zhnusený 4 Zhnusený: Jenom blázen provokuje cizího psa, i když je za plotem. Věř mi, že bych taky vylezl ven a důrazně se tě zeptal, jestli jsi normální (mám NO). 4 Pim: Pime vůbec není jasné kdo to vyprovokoval, znám spoustu psů, kteří jsou agresivní a to jdeš jenom okolo. Do toho opilý majitel psa... Ale s tou zbraní a hospodou je to bez diskuze.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:41:59 02. 05. 2009
Pim Burger.jpg
Zhnusený Jo a ještě jedna věc. Co je to prosím tě za policistu, který opilý záměrně vyvolává rvačky nebo minimálně hádky? Myslel jsem, že policisté mají být zodpovědní a mít nějaké chování a vystupování i v civilu, ne? Když se takhle bude chovat policista, tak jaký je pak rozdíl mezi ním a nějakym hospodskym povalečem? Podle mě jen v jinym oblečení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 10:35:59 02. 05. 2009
Pim Burger.jpg
Zhnusený Podívej, já tu nehodnotím to, zda byla střelba oprávněná nebo ne, já tam nebyl a jak jsem napsal - kdyby mě napadl pes, také bych se snažil střílet a vím, že pes může být brán jako zbraň a střelba je v takovém případě oprávněná, ale na druhou stranu mě pobouřilo, jak to pittrs staví do roviny, že ten chlápek se psem napadne tvojí rodinu a ty se musíš bránit a jak byl hrozně bezproblémový. Jinak to, že majitel měl zavolat policii...:-))Můžu se tomu jenom smát. Chtěl bych vidět, jak si budeš popíjet na zahradě, já ti přijdu k plotu a začnu ti tam před tebou provokovat psa a ty se zvedneš a zavoláš policii...:-)) Další hledisko je to, že kdyby to bylo naopak a zastřelený byl policista a ne "nějakej civil", tak byste tu střelci nadávali do drbanů a na kolegu skládali sbírky. Pro mě je ten váš kolega nedůvěryhodný už jen proto, že si vzal pistoli do hospody a opil se tam. Mě to prostě docela šokuje. Pořád tu píšete, jak jsou nebezpeční feťáci, jak se nekontrolují a já nevim, co ještě a pak tu pittris glorifikuje svého kolegu, který byl zcela nevinný a rovnou se začne navážet do pozůstalých jako do lhářů. I když je samozřejmé, že zastřelit mi někdo před očima někoho, tak taky budu chtít co nejvyšší trest.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 10:27:10 02. 05. 2009
default.png
život for Pim Burger: O tom, kdo celou věc vyprovokoval se dá dost pochybovat. Pokud jsem na veřejném prostranství a pes za plotem na soukromém pozemku, tak na tom veřejném prostranství se před tím psem přeci mohu stavět na hlavu, na psa pořvávat, dělat skopičiny atd..tohle přece neni nikde zakázaný. Pokud se to majiteli nelíbilo, měl volat policii a né to řešit tím, že někomu natáhne. Ostatně byl jsem majitelem psa a moc dobře vím, jak jsou majitelé psů alergičtí na jakékoliv narážky slovní, nebo fyzické ohledně jejich psů. A jak někdo píše níže, kolega skončil v nemocnici s vážným pokousáním a pokud se nemýlím, pes může být považována za zbraň.V podstatě se dá řící, že čelil dvěma útokům směřujícím na jeho život.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 09:49:47 02. 05. 2009
Pim Burger.jpg
pittrs Jenže ty ve své chvalozpěvu nějak zapomínáš na to, že on byl evidentně iniciátorem celé akce a ač byl všude hrozně bezproblémový, tak si vzal pistoli do hospody, ve které se ještě stačil opít a pak si šel po cestě domu vyprovokovat nějakého jiného ožralce se psem a v následné potyčce ho zastřelil i se psem. Je dojemné, jak tu píšeš, že kdyby někdo napadl Outovy blízké, tak nemá střílet, aby věděl, jaký to je, ale ty si zase představ, že k tvému plotu přijde nějakej ožrala a začne tam dráždit tvýho psa, ty jen vyběhneš ven, dostaneš se s nim do potyčky, zaplete se do toho tvůj pes a už se nevrátíš domu k rodině, protože ten chlápek měl pistoli. A pak pasáž o tom, jak výpovědi rodiny jsou nedůvěryhodné... Zato on před soudem určitě dozná, že byl vožralej, provokoval toho chlápka a až pak se dostali do konfliktu, ve kterém ho i se psem odstřelil. Myslím, že tady je to 1:1 na pravdivost výpovědí. Taky mám doma zbraň a taky bych střílel (kdyby to šlo),kdyby mě napadl pes, ale nikdy bych si nevzal pistoli do hospody a ještě tam s ní nechlastal, protože o ní nechci přijít a hlavně se nechci dostat do průseru. Tohle povědomí ale evidentně chybělo tvému kolegovi, který věděl, že s plackou v kapse se mu nic nestane - teda pokud nikoho nezastřelí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PITTRS 09:25:13 02. 05. 2009
pittrs.jpg
Toho kluka znám, byl jsem s ním v pořádkový a nebudu spekulovat...každopádně, soudní lékař na místě předběžně uvedl, že rány byly vypáleny směrem ze země, což odpovídá obraně na zemi. Obviněný kolega podstoupil dvouhodinovou operaci - sešívání cárů kůže a svaloviny po pokousání. Pochybuji, že se pokousal sám. A už vůbec pochybuji, že vražení předních zubů do duiny ústní mu způsobil pes. Samozřejmě, že o účelovosti výpovědi rodinných příslušníků lze pochybova. Jinak, kolega - " útočník " měl za sebou bezproblémovou službu jak u MěP tak u PČR. A pro OUT - až půjdeš nalitej jak doga a někdo Tebe nebo Tvoje blízké napadne a bude chtít ublížit, vzpomeň si na svoje chytrácky slova a nebraň se. Aby jsme o Tobě nemuseli psát, že jsi ožraleckej idiot, co neunesl, že dostal do tlamy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 22:45:45 01. 05. 2009
Out.jpg
Zhnuseny To ti verim, ze to neni moc prijemny, se psama delam casto, docela me to baví, proto me víc prekvapuje ze mluvis o kolii, ty mi vzdycky prisli desne hodnoucky, aspon vsechny co sem v zivote potkal. To ten pes zrejme nebyl vubec socializovanej a to je chyba toho pana a ne psa. Kazdopadne jednou se do myho nemeckyho ovcaka pustila fenka rotvajlera, on je este stene, ta fenka svoji majitelku vubec neposlouchala, jak jinak, takze sem ji musel krapet zpacifikovat ja, nebo by to pro my stene spatne dopadlo, taky sem mel bobky, pac kdyz do toho psa hrabne cizi clovek tak to ani nemusi bejt magor aby kousnul, nastesti se uklidnila. Ale za takovy psy a pany a panicky bych vrazdil. Kazdopadne k tomuhle pripadu, pokud toho psa vydrazdil predtim on pres ten plot tak mu to (psovi) nemuze mit nikdo za zly. Jako kdybych ja vyprovokoval nekoho k utoku na me a pak ho zastrelil "jakoze v nutny obrane".

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio