Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily (REDAKCE)

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily

Foto: ilustrační
Pražský squat Milada v Praze 8 se od dopoledne pokouší za asistence policistů vyklidit najatá bezpečnostní agentura. Obsadili čtyři patra budovy, osm squatterů se ale zabarikádovalo na střeše vily. U budovy je asi deset policejních vozů a hasiči s vysouvací plošinou, kteří se squattery na střeše vyjednávají.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 30. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DENVER 19:12:10 10. 07. 2009 blokovaný
default.png
vlasta Nemaj důvod lhát.Nejsou placený žádnou vládou.Já mam nějaký zkušenosti s jinou nevládní organizací(červenej kříž)a proto to řikam.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLASTA 18:36:27 10. 07. 2009
default.png
denvere, nejen Amnesty international nechválí policii, ale to neznamená, že její analýzy jsou vždy správné. Ale z Tvého příkladu je zjevné, že "zblbnout" lidi, kteří je "papouškují", aniž by zapojili vlastní mozkové závity, jí nedělá velký problém. A slovo "analýzy" příště opiš z mého přípspěvku, na rozdíl od analýzy policie provedené Amnesty international je napsáno správně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 18:08:08 10. 07. 2009 blokovaný
default.png
vlasta Jinak se stačí podívat třeba na některé analízi Amnesty International a policie v nich rozhodně chválená není.Další zajímavé analízi sou na www.blisty.cz

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 16:43:28 10. 07. 2009 blokovaný
default.png
Vlasta Nikdy sem tu nobhajoval porušování zákona,ale musíme brát jeden druhého bez předsudků.A to samé platí taky pro sgutery.Měli by se snažit s ostatníma vycházet a bude to bez problémů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VLASTA 15:24:49 10. 07. 2009
default.png
denvere, nevím na jaké nezávislé analýzy jsi se díval, ale možná Ti "otevře oči" a podíváš se na věc objektivně i bez analýzy závislé či nezávislé, příspěvek Arantese o ne-toleranci: "Když se tedy mluví o toleranci mezi lidmi, o respektování menšin apod, je třeba mít na paměti, že primárně musí být respektován zákon, který je nad těmito zájmy. Náš zákon respektuje lidi černé, bílé, žluté i oranžové, sociálně slabé i silné. S domovem i bez domova. Pro všechny tyto lidi je zákon stejný. Chceme-li se tedy bavit o respektu mezi sebou, musíme nejdříve pochopit, že je třeba začít respektovat zákon. A moje otázka pro všechny příživníky na těchto tématech, kteří volají - respektujte menšiny ! Respektujte Squatery !, zní - respektují tyto menšiny zákon ? Má snad někdo právo na to nelegálně obývat cizí majetek ? Ano, spousta z vás, diskutérů namítne - vždyť zákon nerespektují lidé z menšin i lidé z většinového obyvatelstva, ale uvědomme si, v jakém poměru ! Počet deliktů na počet obyvatel dané skupiny ! Takže až zase někdo bude příště moralizovat o tom, že někoho diskriminujeme, že někoho netolerujeme a jak je společnost konzumní a špatná, tak si uvědomme, že abychom se o tomto vůbec mohli bavit, je třeba respektovat zákon. A dokud nebudou tito lidé využívat zákonné prostředky pro své činnosti, nemělo by se s nimi vůbec diskutovat."

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 14:50:12 10. 07. 2009 blokovaný
default.png
Nechci tu bejt některejma neustále označován za člověka kterej je mimo mísu.Tak sem se díval na nějaké nezavislé analízi na toto téma.A je v nich jednoznačně uvedeno,že tadle skupina lidí je některejma policajtama značně nenáviděná a nejednou se stala obětí policejní brutality.Navíc se tam píše o tom,že né vždy to bylo pořádně prošetřeno.A to asi odpovídá zásadám právního státu.Prostě zase někteří policisté se nedokážou na celou věc dívat ojektivně a špatná je vždy a za všech okolností jen protistrana.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 13:27:49 10. 07. 2009
Andras.jpg
Oute: Ty nechápeš zcela principiální základy právního státu. Nelze prostě jen tak zabrat cizí věc, když ji někdo nepoužívá. Já vůbec nechápu jak takhle můžete uvažovat....hrůza a děs

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 14:54:01 09. 07. 2009
Out.jpg
Stenli, dusan, cz858 Stenli: Zatim jako výkřik do tmy vypada tvoje poslední reakce na mě, nevyjádřil ses k ničemu co jsem napsal. Ale ještě poslední připomínka. SPJ se nezakládaj kvůli cikánům.-) dusan: Vzhledem k tomu, že tenhle web je sledovanej i spoustou lidí z toho spektra které jsem popisoval, tak nemůžu vědět kdo je "dusan". Mohl to být kterýkoliv příznivec DS co se tady snaží vystupovat jako normální člověk. V první chvílí jsem si říkal, jestli dokonce nejseš "Stenli2". Takže to oslovení mělo bejt spíš popíchnutí a čekal jsem jestli se nick "dusan" ještě ozve. Rozhodně nemám pocit, že bych něco zjednodušoval a tento můj pohled který jsem napsal určitě není 100% ale řekl bych že celkem zásadní. A také bych řekl že v tom mám určité zkušenosti. K nějaký otevřený diskusi se nevyjádřím protože mi to přijde momentálně jako dost naivní věc a hlavně vím, že to nic nevyřeší. Navíc můžeš tomu klidně říkat nesvoboda, ale nemám potřebu diskutovat s pravicovým extremistou a přesvědčovat ho. Pro mě neonacista není partnerem do diskuse a tohle je ta tvoje cesta do pekel. To že se jim takto bude dávat legitimita a bude se budit zdání politické opozice. Jinak mě zaujal tvůj název "rasově nekorektní extremismus", to je hezký název misto "pravicový extremismus" nebo "neonacismus". cz858: Já jsem ale nikde nikdy neříkal, že squateři mají být beztrestní. Jen sem hodně zmiňoval, že i když nebyli v právu tak nikdo nemá právo porušovat zákony když se proti nim zakročuje. Viz. ta bezpečnostní agentura. Jinak si ale myslím pořád, že není nic špatnýho na tom, že když je zchátralý objekt, majitel není nebo se o něj nestará, aby ho nějaká skupina lidí osídlila. Nebezpečnost pro společnost mi tam totiž uniká.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CZ858 14:25:09 09. 07. 2009
default.png
Out poppsal nácky velice hezky dokonce má i pravdu,ale nechápu jeho klapky na očích pokud se jedná o opačnou stranu extremistického spektra.Zákony mají platit stejně pro všechny což se neděje.Ač tady platí Zákon o protiprávnosti komunistického režimu,tak si tu komunisti a jiní rudí exoti dělají co chtějí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 13:52:40 09. 07. 2009
default.png
Mily Oute, ber to tak, ze jen zridka vstupuji do zdejsich debat se svym osobnim nazorem. Ale obsah nekterych poslednich prispevku mi jiz jaksi nedal nechat je bez komentare. Proc? Cernobile videni a zjednodusovani tak zavaznych spolecenskych problemu jsou casto jednim z dulezitych korenu jejich vyostrovani. A obavam se, ze stejneho nesvaru se dopoustis v teto dabate i ty (v cemz ale jiste nejsi neni osamocen). Musim ti sdelit, ze byt nepochybuji o tvych nejcistsich umyslech, nemohu pri cteni nekterych tvych radku nevzpomenout znameho apokryfu: Cesta do pekla je casto dlazdena temi nejlepsimi umysly. Kazdopadne, na toto v soucasnosti velmi aktualni tema, tedy rasove nekorektniho extremismu - jeho vyvoje a projevu, pripravuji obsahlejsi material a jakmile mi casove duvody umozni jeho dokonceni, nepochybuji ze i tvoje nazory a postoje k jeho obsahu jiste nebudou bez zajimovasti. Uz nyní se tesim, az si je prectu. Jen doufam, ze se ruzni diskutujici vyhnou pri vzajemne debate pouzivani invektiv, jak se bohuzel posledni dobou casto deje. Nebot pokud bude tento trend v dalsich diskusich pokracovat, budeme nuceni prispevky obsahujici hrubosti mazat. A jen na doplneni, pokud je rec o problematice extremismu. U vedomi toho, jaky zajem a pozornost vyvolava u nasich ctenaru, zvazujeme v redakci moznost usporadani verejne debaty, ci kulateho stolu, k teto problematice. Ale znovu opakuji, je to ve stadiu uvah, nebot s tim souvisi vicero problemu, navic cas dovolenych neni pro takovou akci prave idelani dobou. Kazdopadne, pokud by se takovy podnik podarilo usporadat, tesim se na to, ze tam budu mit moznost poznat nejen tebe, ale i dalsi zdejsi vasnive diskutery. Pokud bys samozrejme o teto probelmatice mel zajem debatovat, jsem ti k dispozici. Pokud se mi ozves na e-mail, mozna nebude nezajimave se i treba nekdy potkat. Je to mozna praktictejsi a rychlejsi forma debaty, nez dopisovani. Kazdopadne preji pekne odpoledne!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio