Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily (REDAKCE)

Nezabíjejte Miladu, volají squatteři zabarikádovaní na střeše vily

Foto: ilustrační
Pražský squat Milada v Praze 8 se od dopoledne pokouší za asistence policistů vyklidit najatá bezpečnostní agentura. Obsadili čtyři patra budovy, osm squatterů se ale zabarikádovalo na střeše vily. U budovy je asi deset policejních vozů a hasiči s vysouvací plošinou, kteří se squattery na střeše vyjednávají.
Autor: Ondra Skalník
Publikováno: 30. 06. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STENLI 12:48:12 09. 07. 2009
default.png
jj Tahaci.. Ty muzes,ale nekteri lidi bohuzel nemuzou...Jinak jj,ja vim Ty hrubky,uz si mi to rikal..diky..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 12:29:49 09. 07. 2009
default.png
Stenli: Já si můžu souhlasit s kým budu chtít a zatímco Out se na zdejším fóru projevuje inteligentně a celkem často s jeho příspěvky souhlasím, o tobě to rozhodně říct nemůžu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BINGO 12:13:11 09. 07. 2009
default.png
Tahle debata se sice již dávnou odpoutala od tématu, ale označovat za nácky každého kdo nadšeně nesouhlasí s tvým názorem, denvere, je trochu hloupé.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 11:18:40 09. 07. 2009
default.png
??? nacek typu dusan??? uz to tu mame zase..Tvoje nazifobie:)) No myslel sem,ze si trochu o otom promluvime,ale podle Tebe je kazdej debil,jeste k tomu uplne naivne,mezi tim par lidi co se snazej prechcat ty naivni....tak to pak nema cenu se o nicem bavit...Dokud neprijdes s necim rozumnym,tak nema cenu uz reagovat,porad jen vykriky do tmy...Ty neonko:) a Tahac jen nadsene prikyvuje...:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 10:43:33 09. 07. 2009
default.png
Out Souhlas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 09:26:58 09. 07. 2009
Out.jpg
Stenli Ano, v podstatě máš pravdu. Z těch tvých zmíněných 30 tisíc lidí je dle mého tak 2-3 tisíce aktivními neonacisty a zbytek naivní hlupáci co jim sedli na lep. Proč má DS podporu v lokalitách s cikánskou menšinou mi vysvětlovat nemusíš. Naivita lidí z těchto lokalit je v tom, že věří že DS jim v tomhle pomůže. Jenže náckům jde o lidi jen do tý míry, když jim to může přinést body. Navíc první akci do Janova nesvolala DS, ale jedna nejmenovaná známá neonka. Je sice hezký, jak se tady snažíš dělat z nácků ochránce bílejch lidí (to oni se snaží dělat taky), ale cikáni jsou pro ně jen záminka. Jim vůbec nejde o ty lidi, jim jde o jejich prospěch a když jim ho přinese zastávání se těhle lidí tak se jich budou zastávat. Kdyby neexistovali cikáni tak se budou víc vymezovat proti homosexuálům, židům, levičákům nebo si prostě najdou jiný přitažlivý téma. A to ani nemluvím o tom že všechno lacině kopírujou. Dneska jim ty lidi z Janova tleskaj, ale kdyby se zejtra náckové dostali k moci tak už tleskat nebudou. Protože tamten je gay, tamten má židovský předky (to má vtipně i hodně nácků) a jinýho zas někdo udá že volil komunisty a ty lidi by byli prostě v prdeli a už by se jich nikdo nezastal. NS hnutí a tím pádem i DS je jedna velká lež. Lže se všude a každýmu, když se to hodí. Lže se i vlastním lidem. Viz. ten případ toho nácka z Janova jak mu bouchla výbuška v ruce. Jakou dobu se hrálo divadlo jak za to může policie, dělala se sbírka, z nácka se dělala obět, kamaraden sypali zlaťáky na konto a ve finále se zjistí že to byla jen účelová lež. Ono jak jde o penízky tak jde vůbec mezi náckama nějaký bratrství stranou. Je toho milion případů a hodně lidí si z toho hnutí udělalo super živnost. Kdyby lhali lidem okolo tak to eště v jejich pokroucený mentalitě pochopim, ale když si lžou mezi sebou tak je to fakt síla už. Ale je to dobře, protože nemají pak moc šancí něčeho dosáhnout. Definoval bych tu scénu asi takto. Hnutí prolezlý skrytejma homosexuálama, prospěchářema, židovskejma míšencema, konfidentama PČR nebo Bizonů, násilníkama, alkoholikama a já nevim čím ještě. A do toho pár jedinců který sou fakt čestný a věří tý myšlence, ale občas musej čumět jako telata. A pokud by sem nějakej nácek typu Dušan atd. chtěl psát že to tak neni, tak si to může odpustit. Víte to kluci sami, tak blbý taky nejste.-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STENLI 00:25:23 09. 07. 2009
default.png
Oute: takze podle Tebe je nakejch 30 tisic lidi bud uplne blbejch,nebo naivnich. Co takhle taky skupina lidi,ktera veri,ze je mozna zmena?? Jako ten problem,diky kterymu ma DS vubec takovou podporu je tady uz vic jak 20 let,nic se s tim nedelalo,Ti co by meli,politici,ministr pro lidska prava ATD.,se porad jen zabyvaji romama..ale co Ti, kteri vedle nich musi zit? Po tech nestekl ani pes...a podle prislovy.."tonouci se stebla chyta" ma DS takovou podporu prave tam,kde se nachazej vsemi milovani sousedi. Ten kdo se mel za Ty lidi postavit,co meli tu smulu, se na ne vykaslal,na misto toho se lejou porad dokola prachy do vselijakejch romskejch spolku a ja nevim do coeho jeste...a kde je vysledek?? Kazdej z ulici Ti rekne, ze nejvetsi kriminalita je prave u ty nasi mensiny..a koho okradaj ?? A co se s tim dela?? zakladej se SPJ...Znovu rikam,kdyby se stat staral,aby se Ti lidi co musej zit vedle "neprizpusobyvych" meli jakztakz dobre a nemuseli se bat na sidlistich,tak by zadna DS nebyla...jednoduchy reseni.Misto toho se vymysli jak opet zakazat DS..tak fajn ,drzim palce at tomu fesakovy vyjde...ale druhej den je tu ta sama strana,ale s jinym nazvem...a vztek lidi poroste dal. Ja vim Oute,sem dojemnej,jak se jich chci zastavit,nejspis i naivni a blabla porad dokola..ale je to tak

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LEEUWERIK 15:34:33 08. 07. 2009
default.png
,,,, Tak to jsme tu trochu odběhli od tématu. Milada měla být po dostavění VŠ kolejí zbourána, proto byla jako nemovitost vymazána ÚIV z katastru. Tím výmazem se pak ÚIV sám odstřihl od možnosti Miladu opravit nebo zbourat (pokud o tom někdy vážně uvažoval) a dále byl jako majitel nečinný. Squatt vznikl a byl obydlen s tichým souhlasem ÚIV. A nejspíš by tam byl doteď. Jenže squateři si nedokázali udržet dobré vztahy s okolím. Což je pro každý squatt pohroma. Výsledek ? ÚIV tlačený radnicí, občany, státem nechal Miladu opět zapsat do katastru. A začal prosazovat plnou silou svoje oprávněná majetková práva. Squateři tahají za kratší konec provazu. "Právu" na náhradu za Miladu nemůže být řeč. Náhrada jim pouze "může" být státem navrhnuta. V praxi by Kocáb mohl požádat státní instituce o nějakou vhodnou nemovitost (jeho pidi-ministerstvo nemá žádný majetek). Třeba by se někde nějaká barabizna v ČR našla. Nyní jsou v squateři v nájmu u soukromníka. Koho si tam vzal za nájemníky a za jakým účelem je jeho věc. Mimochodem "ono právo na bydlení", kterým se onen mluvčí oháněl se myslí "právo na byt" věc, která se řeší v EU. Tedy určitou možnost lidí bez domova se žalobou domáhat k přístupu k "sociálnímu" bytu. Ale jsme v ČR takže by bych se nerad pouštěl v této věci do diskuze. Denvere myslíš to dobře,ale trochu odstupu by nevadilo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 14:03:27 08. 07. 2009
Andras.jpg
tn.cz "Požadujeme po státu adekvátní náhradu za barák, který nám sebral." Po tom co jsem tuhle větu slyšel, jsem si musel běžet pro kýbl. Ti lidé jsou naprosto mimo realitu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 13:12:35 08. 07. 2009
default.png
Mno Oute, mam pocit ze tvoje "sociologicke setreni" na tema socialni a mentalni kategorizace clenu DS si usil tak trochu rychlou jehlou.. ja vim, ze ty zjednodusene pohledy a soudy delaji zivot zdanlive snadnejsim, jen maji tu nevyhodu, ze realita byva krapet barvitejsi..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio