Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Munice pro Policii ČR v souvislostech (REDAKCE)

Munice pro Policii ČR v souvislostech

Foto: Střela po řízené deformaci
Smrt kriminalisty Lukáše M. rozvířila debatu o vhodnosti policejního střeliva pro použití v zastavěné aglomeraci, resp. vhodnosti celoplášťového střeliva pro policejní účely vůbec. Pokud se totiž ukáže, že Lukáš byl zasažen odraženou střelou ze zbraně svého kolegy, budou se muset zúčastnění policisté zodpovídat. Už teď musí tito policisté žít s vědomím, že možná zavinili smrt svého kolegy.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 02. 10. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 16:45:46 22. 10. 2009
default.png
čištění zbraně jsem prováděl vlastním olejíčkem britské výroby, pravidelně jsem ji otíral ale vždycky jsem dbal, aby byla po vyčištění suchá. Náboje jsem vždycky vystřílel při prvních střelbách na střelnici a vzal si nové ze střelnice. Taky to "super" pouzdro made in USA jsem napustil olejem a až zaschlo, staly se dvě věci: - přestalo být tuhé jak tuhanson a netlačilo mě už pranic do boku - vůbec jsem ho necítil - pistole se nezasekla při vytahování ani při zasunování. Ale jak jsem psal, odstranil jsem si z něj to vrchní poutko. Jinak nepřehánějte s těma řemeslníkama. Pokud je to živnostník, ten si nářadí většinou hledí, jednak ho živí a jednak se s ním tolik nenadělá. Taky si málokterý pořídí nějakou šunku. Ale klasičtí zaměstnanci na to maximalisticky kašlou. Basy s nářadím plné prachu a písku, bordel že se v tom ani on sám nevyzná, elektrické nářadí jak jetel od vnitřku bedny až po samotnou mašinu... Natrhnutý přívodní kabel, vrtáky s SDS plus i max konci zadělané od písku...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MICHAL-318 15:52:20 22. 10. 2009
default.png
Ještě k čištění zbraní, jakákoliv zbraň by se měla čistit po každém použití. Znečištění způsobuje větší opotřebení na kluzných plochách. Zase na druhou stranu, nic se nemá přehánět, na ZOPce byli kluci co na policejních P 01 mazali i rám zbraně zvenčí, olej jim z toho doslova tekl..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MICHAL-318 15:48:02 22. 10. 2009
default.png
GP K100 Ohledně vůli na GP K100, první výrobní serie (serie A) měla údajně tak malé vůle, že způsobovaly závady zbraně při větším znečištění. Další, serie již měly vůle větší, což se údajně nepatrně projevilo na horší přesnosti, nicméně zbraň i přesto je stále přesná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HEXAGONAL 21:25:53 21. 10. 2009
default.png
Střely Ano, taky jsem se k tomu chtěl vrátit. Mimochodem, dobrý článek a ještě lepší dodatky v kurzívě :-D Na zasouvání střely jsou citlivý Lapuy CEPP super. Což mě moc mrzí. Jsou dost drahý. Takže vyřazení je celkem nepříjemný. Já náboje velmi, opravdu VELMI decentně máznu, než je poprvé napáskuju. Decentním myslím to, že si stříknu kapku oleje do dlaně, rozetřu a náboje jeden po druhým protřu v prstech. Komoru mám stále čistou, nic zapečenýho, náboje neoxidují, čas od času je přetřu znovu. Každej rok měním za nový. Starý vystřílím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HEXAGONAL 21:17:52 21. 10. 2009
default.png
Lukas Pravdu díš, příteli :-D Já ale viděl i spoustu řemeslníků, kteří své nářadí nečistí (zámečníci, mechanici). Vídám je vlastně dnes a denně. :-D Škoda slov. Ještě jsi na PMJ? Jeden letitý člen tohoto "komanda" je svědkem toho, jak se s tím pářu. Vždy kroutil hlavou, co mi na tom prej tak dlouho trvá. Tak kdyby něco, zdravím Káju K. :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 20:57:54 21. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
re Hexagonal Abych se vrátil ke střelivu. Vždycky po určité době otřu i náboje a poškozené nebo jinak znehodnocené náboje vyhodím. To si taky někteří kolegové neuvědomují. naboj který má zatlačenou střelu do nabojnice, je zaprasený a starý buď nevystřelí nebo způsobí závadu zbraně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 20:51:19 21. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
re Hexagonal Taky jsem na PMJ občas čistil zbraně některých kolegů. Nevydržel sem se dívat, jak ty kovové chudinky trpí. Nehledě na to, že čištění zbraně je pro každého pravověrného střelce obřad. Souhlasím s tebou, že glock je dělník mezi pistolemi, který si malokdy na něco stěžuje. Myslím si ale, že každá zbraň o kterou se majitel stará odvede skvělou službu. Bohužel někteří kolegové berou zbraň jako zbytečné těžitko na opasku a dle toho taky s ní jednají. Je zajímavé, že jsem ještě neviděl např zedníka, který by své nářadí po práci neomyl a nevyčistil, ale viděl jsem spoustu poldu, kteří mají tak zasranou zbraň, že je zázrak vidět jak se některé její části ještě pohybují.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HEXAGONAL 20:26:56 21. 10. 2009
default.png
to Lukas Ještě jsem zapomněl.. Ty hrubě znečištěný služební zbraně... :-D Ano, byl jsem svědkem. Dokonce mi je kámoši dávali čistit - prej když už jsem v tom. :-D :-D Samozřejmě běžná rozborka k čištění. Čízu bych se neodvážil rozebírat, natož policejní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HEXAGONAL 20:22:04 21. 10. 2009
default.png
to Lukas Tak s tím čištěním jsme spolu za jedno. Ovšem mnohdy nechodím střílet sám a svou 17ku půjčuju, počítám tak 300 ran vyjde a naprosto v klidu. Kousla se mi jen 2x během úplně prvních 500 výstřelů - asi daň z nové zbraně. Od té doby nic. Já osobně čistím po každý střelbě (a někdy i vyčištěnou zbraň během dne znovu projedu :-P), mám asi nejčistšího Glocka v ČR - zbrojíř v Leiku se dokonce posadil na židli, když jej rozložil; prej tak čistýho užívanýho glocka neviděl pěknejch pár let :-D :-D Mnohdy jsem byl na střelnici taky i pro smích, chlapi měli géčka strašně zaprasený. Prej: Glocky se nečistí. A fungovalo jim to. Souhlasím, že Glock není zázrak. Přesto si myslím, že díky své nedokonalosti vydrží oproti konkurenci mnohem víc. Bejt šejk, tak mám všemožný čízy, Hecklery, SIGy, S&W, STI... I Grand Power MK6 nebo P1 (kompakt). Leč děngy nět. :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 19:08:33 21. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
re Hexagonal Bohužel neměl sem možnost ze zbraně vystřelit víc než 50 nábojů. Na Awim chodím tak jednou za 2 měsíce, víc mi finanční situace nedovolí. Když sem se právě tam ptal na Grand Power dostal jsem dobré reference. Ale pokud má pistole takové mouchy jak říkáš, pak skutečně není vhodná pro policejní sbor. Totéž sem ovšem zažil u nečištěných služebních zbraní CZ 75 D Comp. P-01. Po 100 až 150 ranách utvářely nečistoty tvrdé hrudky v mechanismu vypouštění kohoutu a ten nebylo možné vypustit. Zbraň špatně podávala náboj do komory a docházelo k závadám. Mám Glocka 19, takže vím, že i ten pokud se nevyčistí špatně vyhazuje nábojnice. Spaliny a nečistoty se zachycují za vyhazovač a nabojnice často uvízne ve výhozném okenku. Glock tedy není žádnou zázračnou pistoli. Každá zbraň se musí prostě čistit. kdo to nedělá je dobytek a riskuje nejen svůj život ale i život kolegů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio