Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Munice pro Policii ČR v souvislostech (REDAKCE)

Munice pro Policii ČR v souvislostech

Foto: Střela po řízené deformaci
Smrt kriminalisty Lukáše M. rozvířila debatu o vhodnosti policejního střeliva pro použití v zastavěné aglomeraci, resp. vhodnosti celoplášťového střeliva pro policejní účely vůbec. Pokud se totiž ukáže, že Lukáš byl zasažen odraženou střelou ze zbraně svého kolegy, budou se muset zúčastnění policisté zodpovídat. Už teď musí tito policisté žít s vědomím, že možná zavinili smrt svého kolegy.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 02. 10. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HEXAGONAL 16:27:17 21. 10. 2009
default.png
to Lukas Heinz A už jsi někdy zjišťoval, jaký další výhody či nevýhody má zbraň? Jestli ne, tak si třeba zajdi na střelnici Avim v Praze (cca 200 m od stanice metra Florenc). Tam ji už nějakou dobu mají. Nedá se říct, že by tam měli kdoví jak extrémní podmínky. Určitě pochválili přesnost a další vlastnosti, které líčíš. Ale fakt, že tak po 200 výstřelech je třeba čistit, jinak se kouše, už moc pozitivní není. Má natolik malé vůle, že i spaliny ze střelného prachu ve vodících drážkách mohou způsobit selhání zbraně. Je nad slunce jasné, že řadová policista se nedostane do situace, aby vypustil na 200 kulí při zásahu, ale naopak se mu může stát, že s sebou někde při zásahu řízne do písku či bláta a má problém. Myslím, že pro služební účely je ideální Glock 17/19. Je to takový rakouský AK 47. Kalach (potažmo i naše vz.58) je osvědčený nástroj do nejtěžších podmínek. Ovšem tohle je už poněkud OFF TOPIC.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 01:36:57 13. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
re Joly Dost mně překvapuje přístup vedení slovenské policie. Na slovensku vyrábí zbrojovka Grand Power špičkové pistole. Například Grand Power K100 MK 6 by byla vynikající zbraň nejen pro slovenskou, ale kterýkoliv policejní sbor světa. Pokud by někdo nevěděl pak www.grandpower.eu . Tyto zbraně se proslavily vynikajicí ergonomií a hlavně vlastnosté spoušťového mechanismu. Spoušť se totiž po prvním výstřelu vrátí zpět o pouhé dva milimetry a je možné ji s minimálním odporem znovu zmáčknout. To má za následek minimální rozptyl zásahů. Mít v zemi vynikající zbrojovku a nevyužít toho pro přezbrojení bezpečnostního sboru zbraněmi špičkových parametru, mi připomíná řčení o kovářově kobyle.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOLY 20:56:40 12. 10. 2009
default.png
Generační špunt No osobne mam v službe strelivo vz.82 (vyrábajú to považské strojárne u nás, alebo tiež som videl od firmy FMS Maďarsko), projektil to má zo spekaných pilin. Aj keď by sa malo v službe používať, len pridelené strelivo, nenabral som tú odvahu spoliehať sa na nafasované hrdzavé makarovi, ktoré už na prvý pohľad vyzerajú po toľkých rokoch v skladoch hrozne...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 18:30:23 12. 10. 2009
default.png
re Joly No ono to až zase tak není slavné ani u nás. Ještě v r.2008 byla řada útvarů PČR vyzbrojena rovněž Pi.vz.82 ( zejména cizinecká policie). Smíte do služby nosit náboje vz.82(S-B),v případě že si je již nevyrábíte vlastní,nebo používáte orig. Makarov?! U PČR se směli náb.vz.82 používat pouze pro školní střelbu!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 17:25:11 12. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
Joly 9 mm Makarov je idealní střelivo pro sovětské štábní důstojníky. Jde vidět, že nekompetentní důstojnici z doby dávno minulé se u vás zakopali na kompetentních místech a udržují tam bumážkové zřízení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOLY 17:11:41 12. 10. 2009
default.png
re: Lukas Heinz Zdravim. No myslim, že aj keby sme mali web, tak by to moc problémy nevyriešilo. Máš pravdu, ludia na kompetentných miestach stoja za ..... Sice sa v zbore hovori o prezbrojovaní, ale to už sa ťahá 8 rokov, a takýmto tempom to ďalších 8 rokov bude ešte trvať. Ono s ČZ 82 Makarov je to dosť velký hazard vôbec strielať, kto pozná to strelivo tak vie....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 23:59:00 11. 10. 2009
Lukas Heinz.jpg
re Joly To drahý kolego svědčí jen o tom, že dokáží být na kompetentních místech ještě větší zpátečníci než je obvyklé v České republice. Mrzí mně vaše situace a možná je čas, aby u vás taky někdo založil web, kde si poldové mezi sebou a zároveň s veřejností mohou popovídat o profesních problémech.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOLY 18:57:30 11. 10. 2009
default.png
A co 9mm Makarov No u nas na Slovensku v PZ použiváme ešte stále 9mm Makarov, takže ste ešte stále natom oproti nám dobre.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SERZHA 22:15:17 07. 10. 2009
default.png
pro zájemce o Desrt Eagle .50AE nějaké to video pro zasmátí z youtube.com www.youtube.com/watch?v=gcrmK3jV-4s&feature=related www.youtube.com/watch?v=fdCelSiSRpM

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SERZHA 22:10:24 07. 10. 2009
default.png
pro malej jo ta upilovaná .. to není stavěcí ale mizicí účinek :D ..A jinak policista má co nejvíce šetřit život pachatele proti němuž zakročuje.No s Desertem .50 AE je to zaručeno..máš jen 6 nábojů a zbraň váží 3a půl kila :D.. No ale trefit ho jednou kamkoli, má to jasný. Ale výhodou by byl i účinek na zastavování vozidel :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio