Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zastavení pronásledovaných vozidel (REDAKCE)

Zastavení pronásledovaných vozidel
Ilustrační
Foto: redakce

V poslední době můžeme v českých médiích stále častěji slyšet zprávy typu „policejní honička jak z akčního filmu, zběsilá jízda končila střelbou“ a podobně. Jedná se jen o uměle budovaný mediální obraz nebo počet případů použití zbraně policistou proti vozidlu skutečně roste? A jsou na tento typ zákroku policisté vůbec připraveni?

Autor: Pim Burger
Publikováno: 15. 12. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GREEN_HORN 17:05:10 16. 12. 2009
green_Horn.jpg
... Článek je moc pěkný a nedá se jinak, než souhlasit. to Sepulcher: ohledně toho jak píšeš, že je nejlepší ujíždějící auto "uhonit"...nevím kolik takových pronásledování máš za sebou, ale můj názor je takový, že dotyčný, který ujíždí má k tomu svému jednání nějaký opravdu "dobrý" důvod. A nejspíš nemá co ztratit, proto si myslím, že by se měl zastavit co nejdříve je to možné, než srazí nějakou maminku s kočárkem, pána, který jede domu z práce, dítě, které se vrací ze školy nebo skonči u někoho na zahradě... A ne se za ním vozit půl dne a čekat jestli se stane něco podobnéhe nebo jestli mu dojde benzin... Na druhou stranu je smutné, že (jak již bylo zmíněno v članku) na ¨podobné zákroky není vybavení (škrábneš auto a kupón v háji...) A co je podle mě nejpodstatnější tak chybí i výcvik, k provedení takového zákroku...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEPULCHER 16:43:03 16. 12. 2009
default.png
moje zkušenost Podle toho co jsem zažil a viděl okolo sebe, je občas docela umění se za takovým ujíždějícím autem s našimi úžasnými stroji udržet. Přece jen ten kdo vymyslel novou policejní octavii s motorem 1.6 buď o naší práci nic neví, nebo nebyl zcela při smyslech. To ještě vůbec nemluvím o tom, že by bylo dobré mít služební auta a ne auta co tak z venku vypadají. S tou střelbou bych byl v tomhle případě opatrný, protože například mě se ještě nestalo, že bych se dostal do situace, kdy bych si mohl dovolit po pronásledovaném vozidle střílet, aniž bych při tom ohrozil civily. Navíc kolega si po vozidle večer vystřelil a psal to ještě druhý den v poledne. Z tohohle pohledu je asi nejefektivnější pronásledované vozidlo "uhonit"... ve chvíli kdy se vybourá je minimálně otřesen a to mi usnadní následný zákrok. No a když se náhodou zabije .. je to drban a toho škoda není a stačí na to jeden dobrej úřeďák.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLUEBERRY 16:18:35 16. 12. 2009
default.png
for all Nevím jak je to na Vašech okresech či útvarech, ale nedávno jsme měli jedno DBA ( totální uzávěru jednoho místa kvůli krádežím vozidel ), kdy na rozdílení velitel opatření nezapomněl sdělit všem jednu důležitou větu a to: " Kdyby Vám někdo ujížděl, tak ho nechte ujet - chytneme ho jindy a kdybyste se za ním náhodou rozjeli, tak proboha nestřílejte. "

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 15:55:43 16. 12. 2009
Starsky.jpg
Není co dodat ! Viz Nedokončená ulice. To že zbraně leží zbytečně ve skladech je sice špatné, avšak na druhou stranu chápu některé vedoucí pracovníky, kteří si brání své těžce vydřené korýtka, protože když potkávám na ulici 20 kolegy kteří už už, aby si někde práskly tak rozumím tomu, že se někteří šefové bojí průseru. Házet však všechny policisty na jednu hromadu, je však také nefér, navíc vůči těm kteří již zbraň museli použít a prokázali tak své kvality a profesionalitu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio