Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zastavení pronásledovaných vozidel (REDAKCE)

Zastavení pronásledovaných vozidel
Ilustrační
Foto: redakce

V poslední době můžeme v českých médiích stále častěji slyšet zprávy typu „policejní honička jak z akčního filmu, zběsilá jízda končila střelbou“ a podobně. Jedná se jen o uměle budovaný mediální obraz nebo počet případů použití zbraně policistou proti vozidlu skutečně roste? A jsou na tento typ zákroku policisté vůbec připraveni?

Autor: Pim Burger
Publikováno: 15. 12. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ANDRAS 16:27:20 19. 12. 2009
Andras.jpg
Petr 158: Tak to ti gratuluji. A teď prosím vkládej pouze příspěvky k tématu. Děkuji.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-158 16:11:27 19. 12. 2009
default.png
Pixel Bratranec u PČR dělal a zakomlexovanej kryplů je tam dost.Nevydržel to tam a po pěti letech odešel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TIN 16:07:19 19. 12. 2009
default.png
Re PETR158 Hmm opět nějaký humanista co se zastává kryplů a zmetků! Pokud nejsi od firmy tak sem nechoď.. A až ti někdo ukradne auto nebo udělá něco tvé rodině tak nevolej poldy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIXEL 15:55:49 19. 12. 2009
default.png
pro Petr 158 Hlásím, že já jsem také krypl, protože se s příspěvkem Tina plně ztotožňuji...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-158 14:38:45 19. 12. 2009
default.png
tin Zajímavá reakce.Krypl seš ty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FAIRNESS1984 14:02:56 19. 12. 2009
default.png
Nevím jestli je vždy nejlepší ujíždějícího řidiče pronásledovat tak dlouho dokud se sám nevyseká. Co když je to dobrý řidič nebo velice dobře zná místo kudma vám ujíždí?My jsme nedávno pronásledovali řidiče skoro 45 minut a to jen proto, že jsme za ním jeli a čekali než se vyseká, mezi tím vytlačil několik řidičů z cesty a ohrozil několik desítek lidí jízdou po chodníku. Nakonec jsme se s kolegou rozhodli do vozidla najet, aby jsme zabránili tomu, že příště ti lidé nemusí včas uskočit z chodníku. Radši rozbiju podělané auto a budu chodit pěšky, než by jsem žil s tím, že ten kretén zabil nějakého člověka. Na druhou stranu, kdyby vozidla byly vybaveny předními rámy, tak by s naším vozidlem nic nebylo. A troufám si říci, že rámy by zabránili mnohým poškození sl. vozidel. Závěrem chci řict, že né vždy je dobré někoho honit tak dlouho dokud se nevyseká nebo mu nedojde PHM. Vždy záleží na situaci. Toť můj názor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 09:11:11 19. 12. 2009
default.png
S výše uvedeným článkem se nedá nic jiného než vplné míře souhlasit, a to po všech stránkách. Jen kdyby se podařilo převést slova k činům.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KULHOS 03:24:48 19. 12. 2009
default.png
Ondro, lépe už to snad popsat nelze. Dokud se nezačne na vyšších postech myslet tak, aby jsme budili aspoň trochu respekt a ti "šmejdi" se nás báli, bude tu stejnej bordel jako doposud. Přece jenom, už to, že stojí policajt u cesty a v ruce drží zbraň (větších rozměrů), hodně lidí si rozmyslí co budou dělat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JIRIKKK 21:00:05 18. 12. 2009
default.png
re all Můj názor je ten, že pokud někoho pronásleduji nebo honím, nechám ho, aby se vyboural sám. Argument, že přece ohrožuje ostatní a že bych ho měl, co nejdříve zastavit je si myslím nesprávný, protože pokud si mám vybrat, aby někomu něco udělal on autem nebo já zbloudilou střelou, tak je výběr jasný. Pár vozidel jsem honil a zatím to vždy vzdali nebo se vyflákali. Střelba je ten nejposlednější donucovací prostředek a rozhodně si nejsem vědom toho, že po střelbě na vozidlo to ten řidič vzdá a zastaví. Bude pokračovat v ujíždění a jen si koledujete o malér, že někoho trefíte...to je můj názor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PINDIAN 20:26:29 18. 12. 2009
default.png
Pravdu má každý kousek. Ono, kdyby tady byly tresty jaký je možno alespoň dle zákona ukládat:-))), tak by se toto na ulici také nedělo. Alespoň na stoprocent ne v tomto měřítku jako to zde je dnes. Když už se policejní práce dotáhne dokonce a pachatel je u soudu a odejde opětovně!!!! s podmínkou (ohrožoval lidi, policisty, tak je chyba jinde a né u policie! Psát tady mezi sebou, nechat ho raději ujet.? Je to nazvážení, ale toto vidí ostatní pachatelé a podle toho k tomu přistupují. Kdyby se prvním pár něco stalo (použití zbraně-zranění či smrt, tresty natvrdo!!!), tak by si tem zbytek tak nedovoloval. A o tom to tu je-když není trest tak mi to nevytrhnem!!! A ve finále jsme ještě špatní my, že chceme pomáhat a chránit. Vedení se za Vás nepostaví, když dojde k průseru, neseme si následky celý život a o tom, že se Nám samotným může něco přihodit o tom ani nemluvě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio