Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

(REDAKCE)

I v hospodě je za čárkou cena
ilustrační
Foto: LH

(Aktualizace ze dne  6. 2 .2011 dole). Asi by si každý hospodský ťukal na čelo,  pokud byste při placení požadovali, za každou čárku na účtu jednotnou cenu. Třeba 30 Kč za položku, ať už si nacpete pupek obědem o čtyřech chodech, nebo si dáte malé pivo. Že to je nesmysl? Není! U policie to tak často funguje.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 07. 02. 2011
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 15:57:01 08. 02. 2011
default.png
MYTHOS [2011-02-07 21:53:19]: Vylízaných? Což takhle spíše než vylízaní je to obrázek právní (ne) výchovy v ČR včetně spoluviny Policie ČR totálně neschopné lidem říkat jak se věci mají?
Co si lidi naučíme, to z nich taky dostaneme. Pokud policie lidi nenaučí čeho si mají všímat, proč, jak reagovat atd, nikdo to za ni neudělá.
Proč to má dělat policie? No protože boj proti zločinu je její práce. Jenže za ty prachy....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:54:42 08. 02. 2011
default.png
K dodatku článku o Community policing: měl jsem možnost ještě v době svého fungování jednat jak osobně tak písemně s vedením na různých úrovních včetně PP. S těmito lidmi nebyly nejmenší problémy co do náhledu na práci územáře. Co jsem jim popsal se jim líbilo, dokonce tak, že si vyžádali svolení toto použít.
S lidma ve vedení na úrovni okresu se domluvit nešlo vůbec na ničem.
Proto když tady píšu, které články řízení se mi zdají zbytečné, nevidím problémy na PP, ale na zbytečných okresech a možná i zbytečných krajích.
Policie (lépe řečeno někdo, kdo to vidí jako my dole ale na rozdíl od nás je hodně nahoře) vydá příručku ilustrující zoufalství práce u policie. Z důvodu vydání té příručky jasně čiší dvě věci: přiznání policie že prevenci totálně nezvládá a další přiznání, že prevenci nezvládá jenom proto, že nezvládá darebáky ve vedení na úrovni bývalých okresů. Minimálně tyto darebáky. Policie totiž tu čárkomaniakální zrůdu nezvládá.
Řeklo by se: je to snadné, pošlu kontrolu na oddělení a projdu si systém práce, po třech otázkách na vedoucího co se týče stylu prevence na jeho oddělení musí vedoucí letět pro totální neschopnost vést vůbec někoho k nějakému cíli. Pokud někdo chce, ty otázky mu napíšu.
Jenže kdo to má udělat, když všichni mají ruce od statistik a bojí se jeden druhého?

Mě tohle někdo slušně zaplatit, s velkou radostí bych toho kata šel dělat. Pak by měl John rychle po problémech co s přebujelým vedením. Musel by praporčíky povyšovat na důstojníky osobně, aby měl kdo velet, protože by mu nějaký snajpr všechno velení zlikvidoval. Co den, to jedno oddělení. Musel bych si přelepit držku náplastí a sežrat citrón, abych se u toho nahlas neřehtal. Všechno bych si nahrával a předkládal nahoře a taky zveřejňoval, aby všichni viděli co za verbež u policie velí.


No a teď jsem se probudil a mám ruku v nočníku, hahahaha!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYTHOS 21:53:19 07. 02. 2011
mythos.jpg
Spíše mě připadá humorná ta diskuze vylízaných "lidí" pod článkem :o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KOREJS 19:18:49 07. 02. 2011
Korejs.jpg
Sice to do této diskuse zcela nezapadá, ale jde o celkem humorný článek.

http://www.novinky.cz/domaci/224448-vice-nez-4000-policistu-z-kriminalky-chybi-potrebne-vz...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:37:46 07. 02. 2011
default.png
HONZAD [2011-02-07 11:58:33]: Soráč, ale John za finanční situaci policie nemůže. Tu mu podělali jeho předchůdci a nejvíc asi Íčko.
Návrhy na ušetření v policii skončily v tichosti a fiaskem, jak taky jinak. Ne už tak desetitisícové odměny darmožroutům, zatímco ti, co nastavují krky nedostali ani korunu.
Balvan na krku policie, co ji táhne pod vodu se jemnuje přebujelé kurevsky drahé vedení, kterého se nedá zbavit bez toho, aby to nebylo do budoucna ekonomicky ještě horší.
Nedají se jim už sebrat jejich prachy ani je poslat šlapat, protože jakmile se to udělá, jdou do céčka s pětadvaceti tácy renty. Nedají se vyhodit pro nadbytečnost ze stejného důvodu. Co s jima jinak?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 11:58:33 07. 02. 2011
honzad..jpg
hledme, ty vase odborare:

http://zpravy.idnes.cz/policejni-odbory-jdou-johnovi-po-krku-prichystaly-petici-za-jeho-od...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:31:02 04. 02. 2011
default.png
SDH [2011-02-04 13:34:57]: Jo počkej, tak u dopravky je to jasný, já furt jsem u pořádkové. Dopravka pokutama žije, a nejen jima. Tam bych se asi nebavil o tom, co dopravák vyvíjející jedenáct hodin z dvanácti jedinou činnost - a to na silnici při dohledu nad BESIP atd atd- dělá, když nemá ani pokutu.
Tlaky ze strany vedení jsou jasné: nebudou čárečky, nebudou odměny. Ale jejich. Co tobě už kdo může z vedení ještě sebrat? Leda tak pistoli! Nebo tě donutit odejít? I jako zedník míchající vrtačkou značky Narex lepidlo na perlinku dostaneš víc, než jako vysoce kvalifikovaný polda! Nemluvím o tom, že když "není" práce, chodíš po melouchách za trojnásobek toho, co vyděláš v práci.
Co ti můžou? Nic.
Mám tahat čárky? Tak co za to? Cože? Že je to moje čest a uniforma....? Nezájem, já dělám pro peníze. Žádný orchestr za menší peníz nehraje stejnou muziku. Nebudu mít odměny já, nebudeš je mít ani ty. Tak co?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 16:04:09 04. 02. 2011
default.png
sdh: co je sdh? Nemuzu z hlavy dostat dobrovolne hasice a synchronni digi. hierarchii, ale u pcr neprichazi zadna asociace.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SDH 13:34:57 04. 02. 2011
default.png
Hammer.
Souhlasím stím že pokud nastupuješ k této firmě. Musíš se chovat a jednat jako policajt ne jako lotrando! Přemýšlet,vyšetřovat,být akce schopný,rozhodovat, hodnotit!
Určitě vlastnosti které se v této branži uplatní nebo alespoň měli! Nemám asi ani z poloviny zkušeností jako ty ale nejsem když nic jinnýho slepej a hluchej jak to chodí na útvarech (hlídkové,dopravní,OOP). Všude je nátlak ze strany vedení (manažerskej funkcí a vyhřátejch prdelí)! Ikdyž musím říct neni vedoucí jako vedoucí!!! A to zvláště na SDH na dopravkách! Je to jejich hlavní náplní - zjišťovat,eliminovat a pokutovat! Samozřejmě nepočítám šetření DN a další šetření pokud není jinná hlídka k mání! Naposledy zajištění místa náhlého úmrtí!LP se zbraní atd atd... Mnohdy je hlídkovej polda vystavován rizikům mnohem větším než je zásahovka! Nikdy neví kdy a kde na ně číhá blbec a navíc na místo dojíždí zpravidla jako první proto taky (hlídkový polda) bez jaké koliv přípravy a naplánování!
Obhajoba SDH!!! :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:02:45 03. 02. 2011
default.png
No tak já si osobně myslím, lépe řečeno za ty roky u policie jsem skálopevnwě přesvědčen, že nemáš pravdu v tom, že se zaměstnavatel s tebou snaží vydrbat a spoléhá, že zákon neznáš. Ono je to trolinku jinak: ten debil nahoře a jeden vedle druhého nezná nejen zákon, on to není úmysl, jen prostá lenost a neznalost.
Dokument ke Community policing si ani jeden nepřečetli, stačilo se totiž na poradách na něco z toho zeptat, že mi to jakože není jasné... Kua kdybyste slyšeli ty odpovědi, když oni dobře tušili, že já to znám, jak se vymlouvali...
Zažil jsem, když musela naše vrchnost jít studovat, aby si udrželi fleky: podle jednoho kolegy z kriminálky co tam šel taky to bylo napřed soustředění na jakémsi rekreačním středisku v pracovní době, služebníma autama, tři dni nebo čtyři, tam dostali komplet otázky na přijímačky a ještě jim museli nadiktovat odpovědi a drtit je z toho, jestli je znají. Pak šli na takové ty polytechnické instituty aneb za peníze v Praze dům... Aniž uměl můj zástupce vedoucího slovo Anglicky (vzhledem k tomu že já se anglinou domluvím, tak o tom něco vím) měl z Angliny dvojku, do jiných předmětů jsem neviděl. Co jsem viděl, že nikdo z nich se ani netajil tím, že se ani doma neučí....
Oni jsou svázaní tím, že jeden na druhého něco ví. To je sakra pevné pouto, každá mafie tak drží. Nikdo se tomu druhému neodváží říct ani křivé slovo. Posraní jsou z každého jejich nového nadřízeného, a´t káže cokoliv, oni horlivě kývou hlavama jak nemocní osli a když následuje dotaz na účel toho nebo onoho opatření, ztiší hlas a řeknou, že se to musí nějak přečkat.
Alibismus, pohodlnost, absolutní neochota o něčem rozhodnout a nést zodpovědnost, dokonalé provedení házení svojí zodpovědnosti na podřízené.... Já se až na jednu výjimku, mého posledního vedoucího, s ničím jiným nesetkal. Ten byl ale už před důchodem a říkal mně: já vidím, jak se snažíš něco změnit, já jsem to zkoušel taky, věř mě: nejde to.
Když vykládal, jak musí rok co rok psát plán obrany oddělení zapomínaje, že oddělení není bránit čím ani kým, brali ho mory. Nevyznal se v oboru kam přešel z jiného oboru a nešlo už mu se do toho dostat. Ten se trápil tlakem shora z okresu vyloženě.
Proto říkám: na bývalých okresech každého druhého zastřelit :D a každého prvního utopit.
Nikdy jsem se nesetkal s tím, že by okresy přizpůsobovaly rozkazy shora místním podmínkám, abychom podle toho mohli něco smysluplně dělat. Něco sami vymyslet - jo, DBA a furt ty samá místa. Naše upozornění na to, že tak nebo tak to nejde nebral nikdy nikdo v potaz. Napsali jak to máme dělat a po šichtě na nás békali, že nemáme výsledky.
Jak nazvat takové blbce?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio