Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Tak je to tady! Motivační program zveřejněn (REDAKCE)

 Tak je to tady!  Motivační program zveřejněn
Na tiskové konferenci nechyběli ředitelé obou krajů
Foto: lh
(Aktualizace 11.8.2008 ve 23:00 hod) S napětím a nadějemi očekávali pražští a středočeští policisté s jakým nápadem příjde Policejní prezidium, aby odvrátilo mnohé od úmyslu vzdát se policejní uniformy. Ve čtvrtek odpoledne byl v budově policejního prezidia před novináři představen plán, který by měl řešit kritický nedostatek policistů.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 11. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PETRUNA 08:17:38 26. 07. 2008
default.png
Jsou peníze nejdůležitější? Drazí kolegové, i já byla včera na jednání. Bylo to jednání se zástupci opozice, tedy kanceláří poslance p. Tejce, kterého jste mohli vidět ohendá v té reportáži pořadu Na vlastní oči o "vlašimské kauze". Závěr? Nesl se v tomto duchu.... "Slečno Lhotáková, ruku na srdce, co jste od Vaší stížnost vůbec očekávala? Vedení policie by muselo veřejně přiznat systémové pochybení a to se nestane. Kvůli jedné nasrané policistce si přeci nenechají rozložit policii, i kdyby měla pravdu. Nechte to už plavat, proti vedení, kor v této době, nikdo nepromluví, bojí se a sama vidíte, jak jste si tím i Vy znepříjemnila život...." Proto se ptám, jestli jsou pro Vás peníze všechno. Co ale lidský přístup a "krytá záda", když se pak něco podobného stane i Vám? Schválně si každý na svém ředitelství zjistěte, jak by se řešil postup v případě, že by jste chtěli služební cestou poukázat na nedostatky svého nadřízeného například při porušování § 77 zákona o sl. poměru. Je to obsáhlé ustanovení popisující povinnosti bezpečnostního sboru v oblasti péče o příslušníky a může se zprvu zdát, že je nám, řadovím policistům, nakloněn. Chyba, kolegové, je to jenom zdání! Protože pravda je takové, že pokud si stěžuje podřízený na nadřízeného, řeší se vše jedině podle nařízení MV č. 55/2003. Tak řešili i mou stížnost a jak to dopadlo? Já spis nikdy neuvidím, výsledek šetření se nikdy nedozvím, protože pojem stěžovatel tak, jako ho běžně znáte ze správního řádu, kdy má tento stěžovatel plno svých práv, nejen nahlížet do spisu, doplňovat důkazy, připomínkovat a odvolávat se opravným prostředkem, Vy, jako policista "stěžovatel" nemáte práva vůbec žádná. Jeden výslech na začátku a dál zkrátka nic! Vůbec nic za celou dobu "prošetřování" stížnosti!!! Všechna další zákonná ustanovení hájící práva řadovích policistů jsou zrušená, neexistují a existovat nebudou. Protože je před volbami, zákonitě se opět dělají gesta v podobě házení milionovými částkami, aby se opět zacpala pusa těm nespokojeným. Proč ale teď? Že by se báli konce překlenovacího období?? Ano, toho se bojí, protože pak se jim to rozpadne. Né díky jedné nasrané policistce, ale díky nasraným 11 700 policistům, kteří spadají do tohoto období a co už těm kecům neuvěří. Co jsou platné příplatky, když po Vás vedoucí půjde a Vy se nemůžete vůbec nijak bránit? Neplácám tu nesmysly, mluvím o tom, co se mi doopravdy stalo, ostatně to uvidíte na podzim sami, protože já rozhodně nehodlám všeho nechat. Chci Vám otevřít oči tak, jak je za posledních 10 měsíců otevírá naše slavná policie mě. Pohled to ovšem hezký není. Moje kampaň nebude házet miliony, ale fakty. Je to sice nestandartní, ale i při řešení mé stížnosti bylo zjištěno plno nestandartních postupů ze strany vedení policie, podle pánů poslanců, tak co by ne. Mě už to může být jedno, ale jde o Vás, kolegové! Petra Lhotáková

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio