Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Tak je to tady! Motivační program zveřejněn (REDAKCE)

 Tak je to tady!  Motivační program zveřejněn
Na tiskové konferenci nechyběli ředitelé obou krajů
Foto: lh
(Aktualizace 11.8.2008 ve 23:00 hod) S napětím a nadějemi očekávali pražští a středočeští policisté s jakým nápadem příjde Policejní prezidium, aby odvrátilo mnohé od úmyslu vzdát se policejní uniformy. Ve čtvrtek odpoledne byl v budově policejního prezidia před novináři představen plán, který by měl řešit kritický nedostatek policistů.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 11. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PETRUNA 10:33:50 29. 07. 2008
default.png
Zhnusený vysokou školu naivity nejspíš studoval dnešní management policie, protože to oni si myslí, že jim na to někdo skočí! Jen je nechme, ať si plkají, ostatně to jim jde stejně nejlépe..... Jinak Tvůj bez skrupulí napsaný příspěvek mě fakt vykouzlil úsměv na rtech. Ano, mohou si to strčit do prdele :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 10:30:19 29. 07. 2008
default.png
demotivace Se podívám na ty dva na té fotce u článku a jsem demotivován do konce svého života!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZHNUSENY2 10:26:06 29. 07. 2008
default.png
SLIBY, CHYBY Pánové a dámy,nebuďte naivní, že nám někdo přidá peníze natož 60.000 ročně. Jestli v tohle věříte u PČR, tak buď jste úplní cvoci, nebo jste studovali vysokou školu naivity. Nedostaneme ani kačku a ty jejich demotivační programy si mohou strčit doprdele. Už je dávno pozdě něco dávat dohromady, co je roztříštěno na tisíce malinkých kousků.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KASPER 18:12:13 28. 07. 2008
default.png
PLÁCÁNÍ SUCHÉ HLÍNY Pěkné heslo, připomíná mi to výrok pana ministra Langera když po zatčení Krejčíře prohlásil hrdě a pyšně jako mistr světa "máme ho", ale ve skutečnosti neměli ani kus jeho prošlapané podrážky stejně jako umírající v agónii zmítající se policie.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:30:30 28. 07. 2008
Lukas Heinz.jpg
re all (tento příspěvek nevyjadřuje názor redakce, ale osobní názor přispěvatele). Nelze než souhlasit s Petrem Kubalákem. Ano jde samozřejmě o finanční ohodnocení. Ale jde taky o podporu resp. nepodporu nadřízených, elitářství, demotivaci věčnou buzerací, stovkami nesmyslných závazných pokynů, které se mění každou chvíli, lhaním ze strany vedení resortu, nepřiznáváním chyb a neochotou je řešit věcně a důvodně, ale vždy jen tresty. Jak kolega řekl chybí světlo ve tmě. Chybí naděje. Ta je ale v nás a v tom, že můžeme a musíme něco změnit. Jinak to bude konec všeho v co věříme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 13:18:28 28. 07. 2008
default.png
To se dalo čekat......... Tak jsem včera mluvil s kolegou,který slouží v Praze.A jeho špatná nálada v souvislosti s přidáním peněz :-( se tady nedá ani popsat.Je prostě silně znechucen,když ještě nedávno se hovořilo o přidání 60 táců ročně a teď to vypadá na možná pár stokorun měsíčně. Jediné co ho ještě drželo v Praze a plno jeho kolegů,byla právě ta vidina (60 táců ročně).Nemusím snad ani psát co bude z jeho strany následovat,ale čekat dál na další sliby určitě nebude.Škoda,ale dalo se to čekat...........

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DREXA 11:35:36 28. 07. 2008
Drexa.jpg
Praha vs. ostatní No, oni v Praze měli vždycky o něco více. Mohu přesně srovnávat, protože mám přítelkyni u stejné firmy a donedávna sloužila v Praze. Dělala tzv. dozorčí na OHS, takže hlavní náplň lustrace a měla větší rizikový příplatek než já v přímém výkonu na OOP + KPJ. Takže Praha měla vždycky víc. A to mi ani tak nevadilo. Je to o tom, že v Praze jsou celkově dražší poměry, než třeba u nás. Nelíbí se mi tenhle "motivační program". Kdyby se do toho nešťourali a nechali vše při starém, byli by všichni v rámci možností jakž takž spokojeni. Teď vymýšlí blbiny, které dělají rozbroje mezi řaďákama. Pořád si ale stojím samozřejmě za tím, že kdyby pražský kolega potřeboval pomoc, jdu do toho. Pořád je to kolega - kamarád ze stejné lodi. Tady v tom ohledu by se na nepřátelství a závist hrát neměmlo ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KUBELAK 10:41:32 28. 07. 2008
default.png
Práce v Praze Vážení kolegové, ve Velké Británii jsou policisté motivování k práci ve velkých městech, jako je např. Londýn, vysokými zvláštními příplatky, které činí až 30 % platu. To je záplata za vyšší nároky na dojíždění, bydlení, stravování, náročnější a nebezpečnější práci než na venkově. O práci v městech je tak velký zájem. V Praze dostane policista o několik stokorun víc než v Ostravě, ceny bytů a bydlení jsou ale někde jinde, kolegové pracující ve velkých městech dotují bezpečnostní situaci v regionu kde pracují, často v řádu tisíců korun měsíčně. Snahy o návrat z Prahy do domovských reginů, kde policisté založili rodiny a nakoupili byty, se i po deseti letech práce v Praze zamítají. Chápu starosti vedoucích, kterým chybí lidi. Chápu kolegy, kteří to vzdali a letos či příští rok u policie končí. Nechápu, proč "nesystémovými kroky" vedení resortu prohlubuje personální krizi u policie. Milióny na odměny nejsou motivací pro přetížené a deprivované policisty. Problém u vnitra není zúžen jen na finanční nároky policistů, výsluhové nároky a lázně, jak jsou problémy prezentovány v médiích. Je to o blbé náladě a absence světla na konci tunelu. Přeji všem poctivým kolegům hodně štěstí a pevné nervy. K 30. září 2008 u policie končím.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 10:03:49 28. 07. 2008
honzad..jpg
dojizdeni lidi z venkova neni reseni! Porad je o jednu dulezitou vec. Proc je situace takova, ze v Praze neslouzi policiste-prazaci, ale lide dojizdeji (casto)z velkych dalek? Problem je skutecnost, ze prace u policie neni pro prazaka atraktivni. A v tom je zakopany pes. Neco jako "atraktivnost" prace je tvorena dvema faktory: socialnim statutm policejni prace a financnim ohodnocenim. A OBOJE je na nedobre urovni. Osobne se domnivam, ze pokud se bude resit jen pul problemu (penize), situaci u PCR to nezlepsi. Do sboru to pritahne pouze lidi, kteri vec vnimaji pres ekonomickou stranku a nezajima je sluzba. Jinak receno, pokud by nekdo sel k policii jen kvuli tomu, ze by tam slusne a jiste penize a neco jako sluzba a ochrana verejnosti ho nezajima, tak bude vzdycky nachylnejsi k Eekonomickemu" pojimani prace, tedy k zavadovym vecem, treba korupci. Pokud neco delam pouze pro penize a nekdo mi za neco nabidne podstane vice, nez vydelavam, tak to je samozrejme ekonomicky jasna uvaha... Dokud se zkratka nezmeni u policie ovzdusi ( a tedy policista nebude citit socialni statut sebe a sve prace ze strany nejen verejnosti, ale i z strany policie jako instituce) tak to bude porad spatne. A pokud se socialni statut zmeni a bude i krapet vic penez, jiste i v praze se najde dost lidi, pro ktere bude policejni sluzba dobrou a zajimavou moznosti... A pokud je o dojizdeni.. Domnivam se, ze ze vsech moznych koncu je podtstane lepsi efektivnejsi, pokud policiste pracuje v te komunite (a lokalite) kde zije. Prazak v Praze, Mostecak na Mostecku. Pokud totiz poslete Mostecaka, nebo Olomoucaka pracovat do Prahy, prvnich par let to proste bude vesnican v Praze se vsim co s tim souvisi. Od toho ze nezna mistopis az po to, ze v miste nema zadne konatkty, pratele atd.. A to ani nezminuji takove veci jako je pripadny rodinny zivot na vzadalenost 100km... Nic nemam proti migraci lidi za raci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JAKUB000065 22:45:11 27. 07. 2008
default.png
cože? Vážení kolegové, jsem sice ještě policejní embrio, které je firmy 3 roky, ale nastupoval jsem zde s tím, že kolegové za sebou stojí, dnes už tyto představy nemám, jeden druhému závidí a pak příjde namachrovaný borec s modrou plackou(mladší než já) a řekne vám, že modré placky jsou nej a nestrávil na ulici víc než dva měsíce. To je špatně a tudy asi cesta nevede. Ale to je evidentně to co pan ministr chce, celé to rozpustit a pak postavit znovu podle svých představ. Vždycky je snažší postavit něco od základů, než to dlouze a komplikovaně reformovat. PČR má mraky problémů o tom víme všichni od pochybných výběrových řízení, po špatné materiální zázemí, nepodporu nadřízených špatné zákony atd... Největší problém je to, že tato firma není zajímavá pro zaměstnance pro nás, většina z nás je tady proto, že je ta práce baví, anebo mají rodinu a nemůžou si dovolit jít do nejistoty když musí živit dva krky + ženu a platit hypotéku. Za dnešních podmínek je zde většinou ten kdo chce , i když to zní paradoxně POMÁHAT A CHRÁNIT. Přidat by měli všem, ale uvědomte si hlůavně ti kteří držkujete proti pražákům a středočechům, že třeba v Ostravě (odkud pocházím) koupíte byt za 1,5mil. i méně, ale v praze si za 1,5 mil koupíte garáž. Tady se byty pohybují okolo 3 mil a výše. Není podstatně kolik mimopřažští policisté utratí za dojíždění, každý dojíždí tak jak to uzná za vhodné nebo jak potřebuje, jídlo stojí skoro stejně všude v ČR a PHM taky, je rozdíl ovšem v tom pokud chcete založit rodinu a mít střechu nad hlavou v Praze nebo ne Vsetínsku. To je ten důvod proč je to v praze tak jak to je. I nájem v Praze se pohybuje kolem 10 000,- a výš a ne každý má ten žaludek bydlet 5 let na ubytovně nebo spát na transitu na posteli, kde předním spalo 5 lidí a většinou ve stejném povlečení. Když si uvědomíte ceny bydlení tak pak vám možná dojde jaký rozdíl v platu je mezi prahou a jiným městem. Mluvím tady o Praze, ale myslím i ostatní města s přehnanou cenou nemovitostí(Olomouc ...). To je podle mně to co tuhle firmu rozkládá mimo kariérního řádu, kdy ten starý podle mně fungaval 1000x lépe než ten současný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio