Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Tak je to tady! Motivační program zveřejněn (REDAKCE)

 Tak je to tady!  Motivační program zveřejněn
Na tiskové konferenci nechyběli ředitelé obou krajů
Foto: lh
(Aktualizace 11.8.2008 ve 23:00 hod) S napětím a nadějemi očekávali pražští a středočeští policisté s jakým nápadem příjde Policejní prezidium, aby odvrátilo mnohé od úmyslu vzdát se policejní uniformy. Ve čtvrtek odpoledne byl v budově policejního prezidia před novináři představen plán, který by měl řešit kritický nedostatek policistů.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 11. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 15:41:56 31. 07. 2008
default.png
For Danik a Šašinka Nevím jestli se dobře chápem já píši, o tom, že se jedná o nesystemové řešení, které poškozuje všechny policisty. 1)Příští rok bude znovu pražská správa šetřit penízky, aby v polovině roku mohla něco doplácet, kolik let to tak bude dělat. 2) všichni dobře víme, že peníze k řadovým policistům nikdy nedoputují v plné výši, ale poté co se jich 80 procent rozpustí u jejich nadřízených 3) k tomu dojíždění, pokud někdo denně dojíždí 60 km a má třeba 18 směn měsíčně tak to je u mne okolo 1100 km x 33 tj.3.300,-Kč, jsou i horší případy, ale i samozřejmě menší, řekl bych že průměr vyjde v porovnání s Prahou naprosto stejně, někteří dojíždějí méně, někteří více 4)s penězi jsou na tom policisté v celé ČR špatně, nemluvě o podmínkách, náklady rostou všude a neuměrně s našimi platy 5)každý policista s trochou zkušeností vidí, že veškerá opatření ze strany MV směřují k destabilizaci policie a tímto jsou i uvedené opatření, zalepit části policistů huby, rozeštvat je mezi sebou. Almužnou zalepí huby části policistů v Praze a je zase dva roky klid a můžou dusit nejednotný celý zbytek policie v republice, který žije ve stejných někdy mírně lepších někdy mírně horších podmínkách jako policisté v Praze. 6)že není nikomu divné, že požadavek odborů na navyšení platů všem policistů o inflaci je smetán ze stolu a odbory se odvolávají na malou svou sílu a na malou svou členskou základnu a ejhle najendou jde o Prahu a všechno alespoň trochu jde, to je hodně podivné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RENAL 09:15:06 31. 07. 2008
default.png
z ubs-mv.cz Velice dobře napsané,jen tak dál "manažéři"!!! Tak jen pojďte střídat (Polda IP:[89.102.40.*], 30.07.2008 19:27) | nahlásit příspěvek Když čtu tyto příspěvky, tak se jen utvrzuji, že jsem se rozhodl správně a taky odcházím. Před 17 lety jsem po VŠ nastoupil k Policii a během krátké doby jsem to chtěl vzdát. Práce 10x víc než v kdejaké firmě. jakmile jsem přešel k vyšetřování těch nejtěžších případů, bylo zcela běžné denně 2-6 hodin práce navíc (nyní většinou neplacená). Do práce ráno za tmy, domů když už děti spaly. samozřejmě, že to skončilo rozvodem. Po celou dobu jsem slyšel, teď neodcházej, více peněz ti nemůžeme dát, ale po letech budeš mít výsluhu, sice měsíčná pár stovek, no aspoň něco. Prý je to odkládaný plat, který za čas dostanu. Dnes už to opravdu dál nejde, hodin navíc stále stejně, platy se v civilní sféře zvyšují čtvrtletně o 5-7 procent, tady se zastavily předloni. A tak beru těch pár stovek renty a odcházím učit na gympl. S čistou hlavou, denně domů odpoledne (panebože kdy naposled). Nechávám po sobě volné místo právě pro někoho z vás remcalů. Těch volných míst budou koncem roku další tisíce. Jakou policii jste si zaplatili, takovou jí budete mít, ovšem bez lidí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 00:23:11 31. 07. 2008
default.png
jo jo Honzade ..máš pravdu,že analýza je platná i u PC doma,ale k čemu je,když je třeba každého ruce k pomoci ostatním.Nechci analyzovat,protože mě již od vzniku 361 bylo jasné,že zde začíná problém nesystémovosti,závisti a přesně těch příspěvků,které momentálně čteme.V prvopočátku byl zákon dobrý a hladina pro a proti byla vyrovnána.Po přijetí do EU se ovšem vše zvrátilo na jediné - převažují negativa nad pozitivem a to je samozřejmě špatně.Logické myšlení máš dobré a proto je škoda,že je neuplatním v pomoci těm,kdo to potřebují a je jedno kde budeš.Tak jsem myslel ono sezení a vytváření analýz od PC.Dnes si tu lidé závidí tři stovky a je to důsledek právě toho,co vyšla v účinnost 361.A´t mi tu někdo napíše,že před tím tohle bylo normální.Lukáš tu píše o kolegialitě a dělá správně,pak se najdou ti,co závidí jeden druhému ubohou dvoustovku,nebo 300,-Kč na víc.Jde právě zase o nesystémovost,která byla úmyslně založena.To hádání přestane za pár dní a troufnu si říci už za 5 dní,protože chystaná(vlastně podepsaná) de-forma Policie vám přinese v systemizaci tříd to,co jste ještě neviděli a pak mi dáte za pravdu,že je vše pečlivě připraveno k destabilizaci policie a k odchodu mnoha našich kolegů.Proto tě znovu žádám a všechny přítomné,aby jste si vše uvědomili a pomohli jak jen to jde.Nejde o nás,protože po nás přijdou další,ale jde o naši rodinu o které mluvil Lukáš,jde o Policii ČR.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 23:39:25 30. 07. 2008
honzad..jpg
Petre.. Ja myslim, ze si v tom naprosto rozumime.. Jde jen o to, ze dat nekomu o nejaky fous vice a jinemu o fous mene a pak je dohromady ovladat za pomoci sporu mezi nimi, to je tisice let stara metoda (rozdel a panuj) .. A byla by skoda, kdyby se na to policiste chytili... Klidny zbytek noci!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 23:28:32 30. 07. 2008
default.png
to Martin1 Ohledně těch testů. Před měsícem k nám nastoupil kluk, který chtěl nastoupit v místě bydliště, tuším Ostrava. Po psychologických testech mu bylo řečeno, že nevyhovuje pro práci u policie, která ho měla čekat a rozloučili se s ním. Za dva týdny mu volali domů a že prý sice nevyhovuje pro práci v místě bydliště, ale jestli má zájem může do Prahy... Když jednou nevyhovuje, tak snad nevyhovuje a nemá u firmy co dělat. Nebo se snad mýlím? Když nevyhovoval pro Ostravu, jak může vyhovovat Praze?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-SASINKA 23:14:56 30. 07. 2008
default.png
to honzad Já svůj příspěvek nepsal s tím, že bych se chtěl s někým začít hádat. Jen mě prostě štvalo, co si zde přečetl v dřívějších diskuzích. Věta typu "v Praze se bere o pět tisíc více" mi docela vadí. Jinak máš naprostou pravdu v tom, že to opatření pana neministra nic nevyřeší. Práci děláme všichni stejnou, tak nevidím důvod proč někoho zvýhodňovat jen proto, že dělá v Praze. Pokud se nezmění celý systém, tak se ani neodvážím myslet na to, jak to s naší firmou bude vypadat za pár let.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 22:58:59 30. 07. 2008
honzad..jpg
pro Milose: Milosi, ta analyza je platna bez ohldu na to, zda-li je delana doma u PC, nebo v pracovni dobe poslance parlamentu, nebo treba v sekretariatu odboroveho sdruzeni. Nemam problem v tom debatovat o jeji platnosti (spravnosti ci nespravnosti) verejne. Naopak, mam trochu odpor ke "kuloranim rozhovorum". Takze pokud ti v te analyze (tedy v tom, ze prusvih v policii se datuje radove vice nez desetileti a cela institucionlani krize se jen zcela logicky primo umerne svemu propadu zrychluje) neco nesedi nebo chces slyset argumenty, neni problem, rad ti je tady definuji. Katastrofalni vliv panu Grulicha, Grosse, Bublana, Langra ( ale treba i Ruzka ci Kadlece) na bezpecnostni struktury v CR neni treba resit nekde v tichu a ustrani kuloaru. Treba to bude zajimave i pro ostani z tech ctenaru, ktere tato problematika zajima...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 22:44:30 30. 07. 2008
honzad..jpg
pozor..pozor... uz se rozjizdi ostra diskuse na tema "penize v praze versus jinde"....:-( safra chlapi copak nechapete ze v praze pridali par penez, ktere budou dobre akorat k tomu, aby se rozjela presne tahle diskuse rozdelila a rozsekla vas v trivialnim sporu ? Bude se resit zda-li si v praze zaslouzi vice ci mene a to hlavni zustane stranou. To hlavni je, ze policie je v krizi a nejake nesystemove kroky (rpidat tam ci onde) tomu nepomuzou !!! Neskacte jim spek v podobe "rozdel a panuj"!! Tedy nekomu dej vic, nekomu dej mene, tim mezi ne zasejes spor a pak je vsechny lepem ovladnes...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 20:37:19 30. 07. 2008
Danik.jpg
Petr má absolutní pravdu Ty kydy, že máme v Praze víc peněz mě už se... Kolega co nastupoval 3 měsíce po mě, dělá celou dobu u nás doma, má po celou dobu stejný, nebo vyšší plat než já. Ve škole mu platili všechny cesty domů. Mě jednu. Platili mu jídlo. Já si ho platil sám. Jediný co máme vyšší je rizikáš a to je průměrně o 1000 až 1500 víc než jinde. Oproti tumo děláme v trojkách, kde jinde mají čtyřky. Odměny jsou něco, co my na ulici v podstatě neznáme. Za čtyři roky služby jsem dostal odměny 2 - slovy dvě. A to jedna byla plošná za akci. Osobní hodnoce mají u nás na oddělení asi 4 lidi. A ty Cataniho kecy o výběrovém řízení, jsou na zabití. Víš oni naši milý nadřízení vědí, že s hodnocením dobrý do žádného výběrka nepůjdeš, takže každý kdo má šanci na výběrko má hodnocení dobrý. Takže opět prd. Včera jsem se dozvěděl od svého "velitele směny" že velmi dobré hodnocení nás chce víc, takže ho nedostane nikdo. Logické, né? Takže zřejmě budu muset dát výpověď, neboť můj plat mě a mou přítelkyni(studuje)prostě neuživí. Smutné. Aspoň pro mě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 20:23:26 30. 07. 2008
default.png
sss to že berou někoho kdo neprošel psychotesty je určitě blbost, tomu nevěřim. spíš fyzický testy jsou už jen formalita.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio