Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Tak je to tady! Motivační program zveřejněn (REDAKCE)

 Tak je to tady!  Motivační program zveřejněn
Na tiskové konferenci nechyběli ředitelé obou krajů
Foto: lh
(Aktualizace 11.8.2008 ve 23:00 hod) S napětím a nadějemi očekávali pražští a středočeští policisté s jakým nápadem příjde Policejní prezidium, aby odvrátilo mnohé od úmyslu vzdát se policejní uniformy. Ve čtvrtek odpoledne byl v budově policejního prezidia před novináři představen plán, který by měl řešit kritický nedostatek policistů.
Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 11. 08. 2008
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 22:41:31 27. 07. 2008
Lukas Heinz.jpg
re all (Tento příspěvek nevyjadřuje názor redakce, ale individualní názor řispěvatele) Kamarádi drazí. My jsme jedna komunita. To co náš drží u Policie je to, že milujeme svoji práci a že můžeme spoléhat jeden nadruhého. A vy se tady hádáte o drobky ze stolu ministerstva vnitra. Nezapomeňte, že chybí bezmála 6000 kolegů kteří byli nuceni odejít. Ministerstvo vnitra dostalo finance na platy i těchto chybějicích 6000 kolegů. Protože peníze jsou za tabulková místa. Pokud tedy použijeme čísla pana ministra vnitra a vynásobíme průměrný plat 30 000kč počtem chybějících kolegů pak dostaneme částku 180 mil korun za každý měsíc. 180 milionů korun. A vy se tady mezi sebou hádáte o to jestli si někdo zaslouží nebo nezaslouží 500kč na rizikovém příplatku nebo 200kč za cesťák. Je mi z toho dost smutno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 20:05:51 27. 07. 2008
default.png
Peníze? Pepas-peníze se nedostanou k tomu,aby byly spravedlivě rozděleny.To je krutá realita (viz navýšení 1,5% "policista ve výkonu služby v průměru tento rok na odměnách 800,-Kč,VI a výše dle typu OOP 5000,-Kč,dále pak šlo cca o 10000?-Kč na odměnách")Zase to bude více tam,kde je méně práce a větší PT(z.č.361 mluví o větší psychické zátěži a odpovědnosti).Je mi to líto a raději bych napsal něco jiného,ale průzkum odměn to od samotných policistů naznačuje :-( Můžu napsat jen otřepanou radu - měli jsme se lépe učit,být vych..nější a pak by se dostalo i nás.Záleží jen,zda by nám to zavřelo pusu když jde i o naše dobré kolegy ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu UBS-MILOS 19:20:23 27. 07. 2008
default.png
Souhlas s Lukášem Heinzem Velice dobře napsaný článek a pokud čtu příspěvky směrem dolů,tak se zase MV a PP povedlo to,co chtěli již od samotné 361.Schválně si to přečtěte sami směrem dolů a pochopíte."Rozhádat a pak to zabalit" a vy místo klegiality a pomáhání jeden druhému závidíte dvě stovky jeden druhému.Je to celé nesystémové,ale ze zoufalství se dělá vše.Nedali si říci,tak zde mají akorát chaos,který se snaží zalepit a nějak jim to zrovna dvakrát nejde.Pokud nebude přepracována 361 a rovněž tak PT,bude vše marné a musím říci...bohužel :-( .Všem pěkné letní dny.Miloš

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 19:14:08 27. 07. 2008
Danik.jpg
pro Martina To jsi mě špatně pochopil, já jsem pro plošný přidání VŠEM co slouží v Praze, čili pražským i dojíždějícím, proto jsem psal o svém chudém pražském kolegovi. Nejhorší je, že všechno zlý co můžem k naší firmě říct je pravda. Občas mám už takový vnitřní strach zastavit dražší auto, protože se bojím čí zase kamarád bude sedět vevnitř. A mám li při zákroku použít nějaké násilí, tak neřeším to, abychom s parťákem nedostali, ale co tomu řeknou okolo stojící lidi. Hrozný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KASPER 18:58:50 27. 07. 2008
default.png
Finance V Praze možná nějaké policisty udrží, ale rozpadne se to ve zbytku republiky. Proboha vžijte se do rolí těch policistů, kteří si chtějí založit rodinu. Tahle vláda dělá z policie onuci do které se kdekdo utře.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 15:28:14 27. 07. 2008
default.png
.. Daniku, kdyz odectes od platu to dojizdeni, ubytovnu a jidlo, to je asi tak ten rozdil oproti cene bydleni jinde v republice a v Praze. ty 3000. proto se mi moc nelibi, ze by se melo pridat jen tem co dojizdeji. protoze pokud bys nemusel platit ubytovnu a dojizdeni, jsi na tom razem o 2500 lip nez ja. v prvni rade by se melo pridat rodilym prazakum, aby tady vubec nejaci slouzili. to neni ze bych zavidel, ale nejak se mi zda, ze na ty skutecny prazaky se trochu zapomina..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 14:45:13 27. 07. 2008
Danik.jpg
abyste si nemysleli Kolegové mimopražští, dělám v Praze na Zličíně, nemyslím si, že bychom tady měli větší nápad než ve spoustě jiných měst v republice, spíš menší. Nebo těžší práci. Nicméně proč dát pražským poldům prachy navíc je jasné. Stejně jako většina z Vás vydělám jako pprap. 18.500,- čistého měsíčně. Z těchto "čistých" peněz zaplatím ubytovnu - 1400,--(někdo víc), dojíždění (pro Vás vlak - jezdím autem) 1700,-- a náklady na jídlo, které jsou zhruba dvojnásobné oproti domovu(ověřeno při dovolených)800,--, tím pádem jak už jste asi spočítali začínám oproti policistovi doma s 14.600,-- A to není přesné ve skutečnosti je to méně. Proto by měli za stejnou práci dosta Pražáci víc. A těch 68% mimopražských v Praze je podle mě hloupost - já bych ze zkušenosti tipoval 85% a více. A takhle to má u nás na oddělení 90% kolegů. Spíš horší, já dojíždím "jen" 160km. A těch pár Pražáků co tady dělá na tom také nezbohatne, náklady na bydlení v Praze a vyšší ceny jim ten rozdíl sežere také. Mám kolegu, žije v Praze, policejní rodina (známé jméno :)), fanaticky poctivý, v životě neotočil blok - ten po zaplacení poplatků, nájmu a splátky za auto má tak na jídlo. Auto mu 14 dní po výplatě stojí u oddělení(není na benzín) - takže chodí na brigády. A to je svobodný. Jinak s Vámi souhlasím, není to systémové, ale je to nutné, jinak v té Praze za chvíli budou sloužit asi vojáci. Mimochodem nevím jak u Vás mimo Prahu, ale u nás mají víc než my i kolegové od městské policie. I ukrainci na stavbách:) Kdyby se mnou chtěl někdo polemizovat či nesouhlasit, názor vítám, ale prosím vynechte takové to - vybral sis to, můžeš jít jinam atd. To jsou ubohosti, né názory. Tuhle práci jsem si vybral, do Prahy jsem šel dobrovolně(neinformovaný a hloupý), ale už já uvažuji o odchodu. Jediná možnost je jít z Prahy dělat domů. A to se mi nejspíš nepodaří. Tak zatím...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 01:16:03 27. 07. 2008
default.png
.... peníze nejsou problémem PČR. Nikde na světě se plat policistů ani jiných státních zaměstnanců nevyrovná soukromému sektrou a propo - běžný plat policisty je 17-20 tisíc čistého, tedy průměrný přijem, na který 3/4 čechů nedosáhne. Odjakživa je to práce, která se má dělat srdcem. Problémem je špatné hospodaření s penězi - když člověk vidí jak se vyhazují desítky milionů za nic, je mu špatně. K zlepšení podmínek u policie by stačilo tak málo naprosto bez potřeby vyšších investic, bohužel to málo je nepřekonatelná překážka, místo toho se vymýšlí blbosti co shrábnou nepředstavitelné peníze. a za druhé - většina lidí u policie má naprosto zkreslené představy o zaměstnání u soukromníka. u něj si ty peníze člověk musí vydělat za vyššího nasazení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 007 00:03:07 27. 07. 2008
default.png
To ssipad Nech už toho prosím tě. Pražákům není co závidět a Honzad má pravdu. Ještě jednou si to přečti a uvidíš. Ne jenom v Praze dělaj lidi za dva až tři četníky. Přidat by měli všem a to pořádně, né jen usmolených pár stovek středočechům. S tím ať jdou do hajzlu, takhle tu policii nezachrání.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SSIPAL 23:37:50 26. 07. 2008
default.png
Mýlíš se, díky za nakastování, taky pak nazávěr nějaký zkusím. Teď mi prosím vysvětli, co má společného korupce a přidání policistům v Praze. Nebo proč by z tohohle důvodu měli ochraňovat ty bohatší? Představuju si to velmi jednoduše tak, že tam kde mám velký podstav, musím dát víc peněz. U vás se tomuhle říká korupce? U nás hospodárný vynakládání peněz. Jsi Brňák? Nebo z čeho pramení ta závist Praze?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio