Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Noční střet v předvánočním Brně (REDAKCE)

Noční střet v předvánočním Brně

Foto: Brněnští chuligáni mají družbu s bratislavskými kolegy
(AKTUALIZACE z 18.1.2009 na konci článku) O víkendu před Štědrým dnem se v nočních hodinách přímo v centru Brna odehrála událost, kterou zaznamenaly některé sdělovací prostředky. Několik lidí (informace kolik se liší) se zde dostalo do střetu s policisty. Média označila účastníky incidentu za neonacisty  či skinheady.  Což také neodpovídalo realitě.  Sdělovací prostředky pak své zpravodajství postavily pouze na informacích z jedné strany, zejména od tiskových mluvčí.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 18. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu FRANTA2 17:37:30 09. 01. 2009
default.png
re Pim Burger: Je to úplně snadný, zákroků s DP jsou určitě stovky měsíčně a snad skoro vždycky má drban svojí verzi, podle který vlastně jen byl na procházce, na vánoční besídce apod. a bezdůvodně ho při tom "napadla" policie. Jsou to tedy stovky "pohledů z druhé strany", ale když se člověk podívá na archiv policista.cz tak si nemůže nevšimnout, že jediný dva články s "pohledem z druhé strany" (přesněji maskovaný za pohled "svědka") jsou dva články, kdy byl proveden zákrok policie proti neonacistům (Janov + toto). Proto je logické, hledat spojitost mezi redaktorem, který tyto články sestavuje a jeho spojením a kontakty s neonacisty. Pokud jde o to, že by tu měl pohled zasahujících policajtů --- proč, jako? Oni svojí práci udělali dobře, informovat média je práce někoho jiného a ti co tam zasahovali, nejsou povinni, se zodpovídat znovu na netu a zdůvodňovat použití DP, jen proto, že nějaký "neznámý" svědek, napsal takový blábol. To by pak nemuseli chodit vůbec z práce domů, kdyby po službě ještě měli obhajovat svůj zákrok na internetových fórech.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 13:25:56 09. 01. 2009
default.png
Druhá strana Četl jsem článek a musím se usmívat, protože na mě působí jako by jsem byli o 40 let zpět. Je dobře vědět, že lidé kteří takto očerňují policisty se sami pokládají za svědky, porotu a soudce v jednom. Možná že výše podepsaný p,Stuchlík by mohl rozšířit řady policie a v paxi ukázat jak by měl takový zákrok vypadat. Na druhou stranu je škoda, že snaha řadových policistů, kteří byli při zákroku přítomni je takto podkopávána.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 20:44:18 08. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Starsky, Franta2 Vůbec nechápu vaší reakci. Za prvé je zcela zřejmé, že článek je zčásti převzaté odjinud ( Právo spolu s odkazem na Novinky.cz) a zčásti se jedná o výpověď ( smyšlenou nebo pravdivou, to musí posoudit každý sám) jednoho z účastníků. Nevidím na vyjádření obou stran konfliktu nic špatného - ba naopak- přestože je pravda, že rétorika článku v tomto znění trošku nabádá a svádí k domněnce a interpretaci, že deník Právo, Novinky.cz a další média ( a PČR) o události lžou, přičemž pravda byla taková, že za vše nese vinu policie. Podle mě tomu dost podstatně chyběl ještě názor zasahujících policistů a přestože důvody "proč?" byly jasně vysvětleny, zdá se mi to bez tohoto názoru trošku nevyvážené. Nicméně nechápu, proč se uchylovat k osobním invektivám kvůli tomu, co někdo napsal. Jediné, k čemu takové jednání vede, je to, že se to tu promění v Novinky.cz, kde vykrystalizovaly dva tábory ( ODS vs. ČSSD, KSČM), které se celé dny baví tím, že si nadávají. Myslím, že toto zde není potřeba a názor lze vyjádřit slušně. Navíc je vaše kritika dosti přehnaná. Osobně pana Stuchlíka neznám, ale je pravda, že sem přispěl řadou výborných a zajímavých článků ( naposledy např. o Krav maga), právě kvůli kterým tyto stránky pravidelně navštěvuji, a tak i kdyby byl tento článek tak strašný, jak ho líčíte ( což není, pokládám ho spíše za trochu nešťastně formulovaný), tak vám odpovím jen to, že nadávat a hlavně anonymně kibicovat umí každý - a zvláště v Čechách je to národní sport - přičemž vy dva jste téměř učebnicový příklad.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:32:13 08. 01. 2009
default.png
názor trvám na tom, že každý by měl býti za svůj vyřčený či napsaný názor, odpovědný a to do posledního důsledku z toho vyplývajícího.. za takovou "prasárnu" co zde uveřejnil "Dušan Stuchlík, deník Právo, MK", bych tu odpovědnost požadoval do poslední kapky krve, potu či cokoliv co by z něho vyteklo... i když na druhou stranu, alespoň si udělá člověk o takovém výronu myšlenek svůj úsudek, potažmo úsudek o pisateli a jeho zdravém rozumu... P.S. Pokud by svoje svědectví dotyčný i podepsal, docela by se divil, páč by asi skončil min. u přestupkové komise .-)) ale na to by asi neměl, uvést to do protokolu a podepsat se.....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 20:09:22 08. 01. 2009
default.png
r Andras: Tak to se máš čím chlubit !

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:47:08 08. 01. 2009
Andras.jpg
Franta2: Já se s panem Dušanem Stuchlíkem již setkal i osobně, a proto tvůj soud jeho osoby považuji za zcela irelevantní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:45:35 08. 01. 2009
Andras.jpg
Dodal bych: Jen tak dál!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 18:44:52 08. 01. 2009
Andras.jpg
Kolegové, přátelé, Mě je z uvedeného článku czela zjevně jasné, že je to pouze jeden z pohledů(či výmyslů) "druhé strany barikády". Také mi je ze článku zcela patrné, že pan Dušan Stuchlík nepopisuje sebe jako svědka události, ale je uveden jakou publikátor celého článku i s komentářem "druhé strany". Musím mu za jeho snahu sehnat také pohled druhé strany poděkovat. Podle mě je prospěšné pročíst si názory a pohledy těch údajných ublížených. Já se při tom bavím. A děkuji tímto redakci Policista.cz za zvěřejnění a píli při prosazování dostatku informací a pohledů na věc všech stran.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 18:33:21 08. 01. 2009
default.png
re nprap. Pavel: Bude to asi pravidlem, když půjde o nácky, nebo jiné kámoše šéfredaktora.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRANTA2 18:32:07 08. 01. 2009
default.png
re Starsky: "Znám tyhle typy co mají 40 kilo, kravatu, svetr a v jedné ruce učebnici a v druhé svou přítelkyni. " :-))) Tak to je přímo dokonalé charakteristika těhle prudičů, já bych sázel na to, že tím čumilem je právě Dušan Stuchlík, kterej se v kruzích nácků pohybuje docela dlouho.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio