Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce (REDAKCE)

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce

Foto: Ilustrační

(AKTUALIZACE  ZE DNE  29.11.2010 - NA KONCI ČLÁNKU) V těchto dnech se zdá, že z Brna nechodí dobré zprávy. Během soboty přinesly agentury informace o vyšetřování tří brněnských policistů. Jeden z nich je dokonce podezřelý z toho, že měl údajně způsobit smrt třiačtyřicetiletého Vietnamce. Jejich kolegové uspořádali sbírku na pokrytí soudních výloh a propadu příjmu poté, co byli postaveni mimo službu.

Autor:
Publikováno: 29. 11. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu R489 18:38:47 22. 01. 2009
default.png
Otázka Hele Barny jak to teda s tebou je?Kde vlastně sloužíš? Jednou píšeš že na OHS,ted na PPJ(to ja ta banda civilů co si hrajou na SPJ :D )?Nesloužíš v Texasu s Čakem?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLESK 17:53:52 22. 01. 2009
default.png
emkey Já bych k tomu jenom toliko: Tím, že policista přistupuje ke každému jako k možnému pachateli znamená jenom to, že se chce večer vrátit domů z práce a pohrát si ještě někdy se svýma dětmi, či zalaškovat si s manželkou. Nic víc v tom nehledej. Pokud ti to připadá tvrdé, bohužel doba je ještě tvrdší. Nikdy nevíš s kým máš tu čest a co se dané osobě právě honí hlavou. Tím, že si osobu položí na zem( možná právě tohle ti leží v žaludku), eliminuje potencionální nebezpečí na minimum. U tebe to vypadá jako kdyby byl polda hajzlík, ale věř tomu, že je to nejbezpečnější poloha pro tebe. Pokud by jsi byl u firmy, dělal by jsi to právě taky tak. Nebráním se diskuzi s tebou, ale prosím přenechme tohle vlákno tomu, čemu bylo určeno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EMKEY 17:17:13 22. 01. 2009
default.png
Nepovažuji se rozhodně za nějakého provokatéra a po mých zkušenostech s Vámi si myslím,že jsem ještě hodně objektivní. Bandito jsem rád, že se vyjadřuješ k udalosti u které jsi nebyl narozdíl ode mě. Přitom máš hned jasno v tom, v čem lžu, vymyšlím si nebo upravuji podle potřeby...Mám pocit, že Vám vadí úplně každý názor, který je jen trošku v opozici a mimo policejní vidění. Projedte si pánové statistiky exesů, trestných činů a afér Vašich kolegů. Dost možná zjistíte, že jste v celku slušně fungující zločinecká organizace a je lepší se Vám raději vyhnout. Nadáváte na media, že Vás hned odsuzují, a copak sami nejedete pro podezřelého a nechováte se tak, že to je vlastně odsouzenej zločinec na doživotí? Tak to bohužel je. Stačí malé podezření a jste zločinci navždy. Když tohle platí pro nás nepolicisty=drbany proč by to nemělo platit i na Vás? Stěžujete si na Langra. Dobrá je to třeba týpek s retardovaným výrazem...ale za kterého ministra to bylo lepší? Je to pořád stejné. Pokud Vám je peněz málo, běžte jinam. Každý má právo volby a pokud je nespokojen se zaměstnáním, může odejít. Není to přeci tak složité, ne? Tak a čekám zas nějaké výlevy, jakej jsem to provokatér a zamidrákovanej drban.A že by mě měla redakce předat Vám jediným spravedlivcům v této zemi. Hezky zbytek dne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 15:50:17 22. 01. 2009
default.png
for qvido Nechci se stebou pouštět do rozsáhlých diskusí, ale dovol abych se k části vyjádřil. 1.) Pokud by nějaký občan provedl to co ten policista tak by pravděpodobně dostal přiděleného obhájce, pokud ne vlastního nemá. Asi by nebyl propuštěn z práce protože dokud není odsuzujícím rozsudkem vyslovena vina tak zaměstnavatel k tomu nemá důvod, dále by nebyl takto veřejně pranýřován, urážen a odsuzován předem. Dále by většina z jeho profese nebyli vrazi, podvodníci a uplatkáři. 2.)O těch drbanech a pod. bych pomlčel. Jde to od člověka a ne od policisty. Já o policistech také neustále slyším fízl, budižkničemu, vyžírka a pod. Není to profesí, ale člověkem. Neomlouvá to poldy, ale nesuď nebo budeš sám souzen. 3.)Pokud jde o trest. činnost u policie tak bych Ti doporučil aby sis vyhledal zprávy od jiných zemí. Není PČR na tom špatně. Neobhajuji TČ policistů, mě taky vadí, ale tento jev nevymítíš. Můžeš ho snížit, ale vždy tady bude. Je všude v celém světě ve všech sborech. Bohužel pro tebe, lidé, kteří do policie nastupují získavají své návyky v občanském životě, ver společnosti ve které se pohybují a tím, že na sebe oblečou uniformu se svých návyků nezbaví. Pokud si myslíš že ano tak se pleteš. Nejdříve je potřeba aby společnost měla základ, ze kterého si může lidi do policie vybrat. Policisté se nepěstují v inkubátorech. 4.)Pokud jde o platy, tak jsi šťastný člověk a upřímně se přiznám, že tvé ženě závidím. Já po 10 letech v 4 PT jsem na tuto částku nedosáhl. Pokud je u policie tak ať ti přinese tabulku a sám si spočítej kolik mají. 6PT nevykonává přímý výkon služby tam se pohybují 3,4. Pouze na OO tzv. farách jsou venku i 5 a 6. My se na OO o platech otevřeně bavíme ale plat přes 30 tis. má pouze vedoucí. Já mám 2/3. Jsem rád že o tom píšeš, protože já si myslím, že jedině diskuzí je možné dojít k nějakému konsenzu. Ještě jednou buď rád že tvá žena na OO kde pracuje má takový plat. Jsou púolicisté, ktří tráví v práci den i noc a dostanou odměnu jednou za 5 let a to 700 kč. Jsou i takoví, kterým to padá samo. Proč? Nechám bez odpovědi. Názory na platové poměry a další situaci v policii těžko vyřešíme, protože jakékoliv podrobné informace o těchto skutečnostech sdělovat veřejně je zakázané a já nepůjdu tímto na ruku IMV. Proto může ministr a další jeho podřízení bez okolků šířit to co uznají za vhodné. Děkuji, za reakci a přeji hezký den.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARNEY 14:32:59 22. 01. 2009
default.png
Pomooooc Napište, prosím, někdo tomu Nesmyslovi, že žije na jiný planetě..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 14:26:27 22. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Barney Ale Barney, já přece netvrdím, že každý policista v Praze ve 4.PT dosahuje pravidelně každý měsíc 30000Kč, ani jsem netvrdil, že lžeš a máš 30000Kč, věřím, že je nemáš, ale že to nemáš ty, přece neznamená, že to nemá nikdo. Jen říkám, že i ze 4.PT může člověk dosáhnout na 30000Kč a tudíž mi to přijde možné i ze 6.PT, kterou quidovi taky nevěříš, protože my jsme jen ti pitomci v civilu. A k těm 8 dvánáctkám, co by musel mít navíc - pokud to říkám správně, tak existují i 24-hodinové služby, po kterých následují 4 dny volna - řekni mi, co je tak nereálného na udělání jedné 24-hodinové služby v týdnu navíc, které dají za měsíc tvých 8 dvanáctek? Ale to je jedno. Já jen doufám, že tvé kvality policejní předčí kvality lidské. A zpátky k Vietnamcovi...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARLOS 14:14:45 22. 01. 2009
default.png
objektivita Kolegové, divím se, že vás dokáže tolik rozčílit pohled z druhé strany. To jste si ještě nezvykli? Jako byste to neznali? Setkáváme se s tím dosti často, dva protichůdné názory na jednu událost. My, policisté, přijedeme většinou až když je po všem a věc hodnotíme dle subjektivních výpovědí svědků. Mnohdy je těžké posoudit na čí straně je pravda. Snažím se vždy zjednat spravedlnost, ale když každý svědek říká něco jiného, tak je to velmi těžké. A stejně nás posuzuje i veřenost v případě, že se jedná o střet pachatel x policista. Občané u toho nebyli a v době nedůvěry k policii je tak snadné uvěřit názoru z druhé strany. Znám brněnské fans, vím jací jsou mezi nima lumpové. Byl jsem v loňském roce svědkem, jak brněnští fans při cestě na pražskou Spartu odklonili svůj autobus z běžné trasy a vydali se na sídliště Háje, kde měli domluvenou rvačku. Když jim v tom policisté zabránili, tak nás brňáci nazývali fašisty, gestapem, atd.. Těch nadávek bylo mnoho. Jen někteří Brňáci uznali, že jsme zabránili rvačce. Ostatní tvrdili, že v Praze zabloudili a na sídliště se dostali omylem, jiní tvrdili, že se potřebovali na tomto sídlišti vyčúrat atd., a ta bolševická policie je tady protiprávně zadržela a znemožnila jim tak účast na fotbalovém utkání. Kdyby nějaký novinář dal jejich názorům prostor v médiích, tak bych to považoval za úsměvné, možná i nespravedlivé, protože někdo by špinil moji práci bez jakéhokoliv důkazu. Já jsem tam byl a tak bych mohl posoudit, jak to bylo, ale byl by toho schopen člověk, který tam nebyl? Jak si má běžný čtenář vyhodnotit, kde je pravda? Zdá se mi velmi pochybné od vedení redakce, že umístila dvě vyjádření proti sobě bez dalších informací - hlášení na linku 158, hlášení po vysílačce, záběrů z kamer, vyjádření dalších nestranných svědků atd... A jak to bylo v Brně? Nebyl jsem tam! Jen málo pachatelů přestupků a tr. činů je uznalých a přizná svoji vinu, omluví se, uhradí pokutu a vzniklou škodu. Většina z nich je neuznalých bez schopnosti objektivního náhledu. Většina z nich se začne vymlouvat, hádat se, obviňovat policisty a kopat kolem sebe jen aby se vyvinili. Verzi, že si policista vyhlédne nevinného občana a začne ho šikanovat, moc nevěřím. Za více jak 10 let služby jsem se s tím nesetkal. Většinou má zákrok nějaký reálný a objektivní základ, nějaký protiprávní delikt, ale to přestupce málo kdy připustí. Nedávno jsem viděl policejní záběry, na kterých řidič předjížděl policejní auto zprava, řidič byl zastaven a místo, aby řidič uznal pravdu, tak se hádal a používal výmluvy, u kterých jsem se musel smát. A to bylo dokazování zjednodušeno tím, že bylo nahráno na kameru. Kdyby ho policisté nenatočili, tak by nejspíš policisty obvinil, že si vše vymysleli a že ho zbytečně šikanují. Nedivím se, že mnoho policistů již dávno rezignovalo a dělají, že nic nevidí. Já to ještě nevzdal, snažím se dělat svoji práci dobře. Jen se bojím, kdy někomu oprávněně šlápnu na kuří oko a novináři pak budou o mně psát články, které mě pošpiní do konce života. Presumce neviny v naší zemi nic neznamená, ani ministr Langer ji neuznává, jak nám předvedl na případě brněnských policistů zakročujících proti zfetovanému Vietnamci. Tímto se u policistů vypěstuje pasivita a kdo na to nejvíce doplatí? Poctiví občané!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARNEY 14:03:45 22. 01. 2009
default.png
.. PItoMče Burgře, tak proč o tom pořád meleš? Můžu ti ukázat svých 60 výplatnic a 30.000,- tak nikde nebude. Asi namítneš, že jsem tudíž o moc horší policista než je tvůj partner, kterému pásky kontroluješ. Nelze vyloučit, že se někdo za příznivé konstalace k této částce přiblíží (odměna + několik náhodných placených přesčasů), quido psal, že tento plat je běžný, 6PT je běžná apod. Už to chápeš?? Být tebou, nebudu se pouštět do diskuzí o věcech, kterým nerozumíš. Opět sis vystačil s tím, že si mě osočil z toho, že jsem nejlepší. Těší mě tvá důvěra, ale to že jsem lepší než ty, mě stále řadí do horšího podprůměru, takže se musím pořád snažit

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 13:53:07 22. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Barney Koukám, že jakákoli diskuze s tebou je nemožná, protože jsi nejlepší, nejchytřejší a ve všem máš pravdu a jako podporu svých názorů stále dětinsky komolíš můj nick, abys ranil moje city nebo já nevim proč? Ale budiž... Jsi prostě takovej... - Barney. To, že nejsem u policie tu klidně zopakuji. A dokonce se přiznám, že nerozumím systému služeb a všech těch věcí okolo, bo jsem se o to nikdy zvláště nezajímal. Nicméně na to, abych si uměl přečíst číslo na originální výplatní pásce, být policista ani nepotřebuju - i když podle tvých názorů, kdy je každý civil absolutní trotl, bych se ani příliš nedivil, kdybys tomu věřil. No a k samotnému mému tvrzení - nuž, věř si, čemu chceš, já říkám, že jsem viděl výplatní pásku policisty z Prahy 4.PT, hodnost podpraporčík, zhruba 5 let u PČR bez příplatku za vedení a čistou mzdu o pár stovek překračující 29000Kč. Ale jelikož ty jsi nejchytřejší a nejlepší, tak mi zase nějak zkomol nick, ať se cítíš líp a trvej si na svém - mně je to tak nějak jedno.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARNEY 13:36:24 22. 01. 2009
default.png
Deli se vrátila Burgře, už na jiných vláknech si přiznal, že nejsi policista a svými názory si ukázal, že nemáš tušení, co se uvnitř děje.. I když sem se to vůbec nehodí, čti ty mimoni: V Praze 3 či 4 PT se pohybuje čistý plat kolem 18-20.000,-, přesčasová hodina se platí kolikrát ještě méně než je PPÚ, kolem 150,- Kč, zdaň to a máš 100,- Kč, všechny hodiny nejsou přesčas ale tzv. pohotovost za 70% a to jen, když si v nepřetržitém volnu, jinak je to ještě méně. Takže abys z uvedený třídy dosáhl na 30.000,- musel bys mít 100 přesčasových hodin, tj. 8 dvanáctihodinových směn navíc, k těm běžným 15 potěš prdel. A ještě musíš najít vedoucího, kterej by ti tolik přesčasů napsal.. V 6PT na SKPV tedy alespoň v Praze čerpaly ze zelených a pak jim dali přesčas, pokud jde o BO, přesčasy jsou možné ale tak jeden v měsíci. Takže plkáš. Jsem v PPJ, přesčasů si užívám až nad hlavu a věř mi, že ke třiceti jsem si ještě nikdy nečuchnul. Tak tě znovu vyzývám, nemel o věcech, o kterých nemáš páru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio