Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce (REDAKCE)

Brněnský policista obviněn ze smrti Vietnamce

Foto: Ilustrační

(AKTUALIZACE  ZE DNE  29.11.2010 - NA KONCI ČLÁNKU) V těchto dnech se zdá, že z Brna nechodí dobré zprávy. Během soboty přinesly agentury informace o vyšetřování tří brněnských policistů. Jeden z nich je dokonce podezřelý z toho, že měl údajně způsobit smrt třiačtyřicetiletého Vietnamce. Jejich kolegové uspořádali sbírku na pokrytí soudních výloh a propadu příjmu poté, co byli postaveni mimo službu.

Autor:
Publikováno: 29. 11. 2010
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 13:23:57 22. 01. 2009
Pim Burger.jpg
Barney Dosáhnout na 30000Kč lze v Praze i ze 4.třídy, pokud děláš spousty přesčasů, které jsou ti zaplaceny. A to bez příplatku za vedení. Samozřejmě důležité jsou ty zaplacené přesčasy a rizikáč 6000Kč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BARNEY 13:17:17 22. 01. 2009
default.png
quido Pořád tu diskutujeme, vytváříme hypotézy a zbytečně se o nich hádáme a bohužel se i napadáme.. Ve zkratce a to je pohled můj i kolegů, se kterými jsem to probíral: Pokud ti tři jsou psychopaté a na bezbranném člověku velikosti dítěte si vybili zlost, nechť jsou propuštěni, souzeni a odsouzeni, to je bez debat a s tím budete určitě souhlasit. Pokud to bylo jinak a já pevně věřím, že ano, tak by bylo záhodno, aby se všichni rychlosoudci omluvili stejně věřejně jako činili ty své soudy. Vždyť mi ani nevíme na co ten cizinec zemřel? Něco se píše o slezině, něco o srdci, ty drogy k pevnému zdraví taky nepřidají.. Žádný soudný policista nesouhlasí, že je v pořádku, když zemře člověk při nebo po zákroku. Jen tu bylo stokrát napsáno, že se to může stát. Co se týče útoku na hypotetického civila, šetřilo by se to naprosto stejně, jen bez humbuku. To se děje dnes a denně, my se s tím setkáváme, ty pokud si civil tak ne, protože musíš čepat z médií, které tohle moc nezajímá, lepší je - Policista ubil vietnamce a tečka. Co se týče přítelkyne v 6PT, i tak by neměla dosáhnout 30.000,- pokud nemá horentní příplatek za vedení či osobní, která u žen bývají z mnoha důvodů vyšší.. 6PT mají na SKPV (bez 10% za směnnost) a zpracovatelé na OOP. Tipuju že je takových 5-10%. Uvedení tři brutální útočníci, vzhledem k tomu, že jsou na PPO mají 3 možná 4 TP. Rád bych se také dozvěděl o těch mnohem nebezpečnějších povoláních, to mě fakt zajímá, co vymyslíš - lovci medvědů, lovci perel a tak?? Pokud je tvá přítelkyně skutečně u PČR a v 6PT, tak si najdi chvilku a pořádně si s ní promluv, něco není v pořádku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLESK 11:07:53 22. 01. 2009
default.png
qvido Pokud by jsi četl pozorně většinu článků, nikdo tady neobhajuje úmyslné ublížení. Akorát většina přispěvovatelů tvrdí, že ti policisté jsou již odsouzeni bez soudu. Z těch informací co tu je, se pouze dedukuje jak to mohlo být a ne jak to doopravdy bylo. Ty si vybíráš pouze věci, které se ti hodí do krámu. Nevím co a kde dělá tvá přítelkyně, ale v přímém výkonu na 6tou platovou nenarazíš!!! Netvrdím, může být výjimka, ale v tom případě už není tzv. na ulici. Na ulici se pohybuje 2,3,4 popř. 5 platová. U soukromníka platí, nebo doufám že ještě platí nějaký zákoník práce. Pokud jej někdo porušuje, vystavuje se postihu. Že se s tebou domluví jinak a dá ti prachy bokem, to už je druhá věc. U policie ti nikdo nic bokem nedá. Ale zpět k tématu. Taky jsi křičel, když kolega Čermák dával do auta Káťu au au? Co na to říkáš dnes? Takhle stejně to může dopadnout s těma klukama, ale už se jím za to nikdo nikdy neomluví a nadosmrti budou vyvrhelové a bijci. Ty si zapamatuješ pouze to, že UBILI Vietnamce, ale že je soud zprostí obžaloby v plné výši možná ani nezaregistruješ, protože to nebude pro média zajímavá informace.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu QVIDO 10:19:12 22. 01. 2009
default.png
pro banditu Nechci se s Tebou pouště do velkých diskuzí, ale rovněž Ti odpovím: Co se týká umrtí Vietnamce, s tím, že byl pod vlivem drog....., chtěl bych znát tvůj pohled a pohled justice, kdyby tento Vietnamec zaútočil na běžného civila a ten by mu v sebeobraně způsobil ublížení na zdraví s následkem smrti, tak by byl vinen a nikdo by se s ním nebavil a policie by vůbec důvody, které tady uvádíte nebrala v potaz v tom jsem asi za jedno, že?? a kdyby dostal podmínku oslavoval, a na 90% by šel natvrdo. Tvrzení, že šlo o dlouholetého bezproblémového policistu neobstojí, je mnoho občanů, kteří jsou douhodobě bezúhonní a pak prostě něco udělají, byť malí přestupek a vy právě vy na ně hned pohlížíte jako na drbany.... Tak se nedivte reakce lidí a tisku.Bohužel možná až po takovýchto excesech se nad sebou mnozí z Vás zamyslí a změní svoje chování, ale to bude dlohodobý proces než si vybudujete přirozenou autoritu. Přeci plno z Vás je stíhání za tr. činy, za úplatky, jen v loňském roce co oho bylo, teď tento týden znovu. OK mezi námi to je běžný jev, ale nedlejte, že Vám se kriminalita vyhýbá , že jste čistí. Odhalená tr. činnost u policie je dle mého odhadu cca 70% tedy myslím si, že dalších 3o% je ještě skryto.Prostě tak to je ,to je život, ale nedělejte, že Vás se to netýká. Co se týká platů policie, těch 30 000, tis. je reálných, moje partnerka je u policie v 6 platové a tak je mi znám plat.Je to běžná policistka, takže s tebou nesouhlasím. Přesčasové hodiny, tak nato se u soukromých firem vůbec nehraje a myslím si, že 150 hodin zadarmo se dělá v každé druhé soukromé firmě a bez povyku. Je hodně povolání, která jsou nebezpečnější a méně placená než policie. Já Vám neberu Vaše názory a práva, ale proboha aspoň neplačte jaké jste sociální případy a jak jste ve válce jak tady někdo uváděl atd. Toto může napsat podprůměrně inteligentní jedinec. Někteří jsou mimo realitu a snaží se převtělit do rolí otloukánků a obětí z toho pak pramení často arogantní chování při vyřizování běžných věci.Uvidíš jaká bude reakce na tento můj příspěvek, jak budu odsuzován jak nic nevím co to tady blábolím atd.to jen vypovídá o agresivitě, ješitnosti a pasování se do pozice mocipánů.Z toho pak pramení nepřiměřené zákroky. Já jenom doufám, že je to jen pár osob, které se ndopatřením dostali k policii. Ty lidi si to nevymíšlí, ty pro svoje chování mají reálný základ. A propo když jsem se svým zaměstanvatelem nespokojen tak si hledám jinou práci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BANDITA 10:13:45 22. 01. 2009
default.png
Četl jsem příspěvek dusana a chci dodat, že se pokusil vysvětlit jak to je s emkeyem. Myslím, že to to vysvětlení lze považovat za dostatečné. Jsem rád, že se nejedná o osobu, která nepracuje jako novinář, tady jsem se dopustil přehlédnutí. Je to pro mne úleva. Jen si nemyslím, že ho bude možné považovat za nezávislého svědka. V tomto případě bude zaujatý. Myslím, že dusan jako jediný se zde podepsal (pravým jménem) a to je zde ojedinělé. Není potřeba ho urážet. Redakce mají právo uveřejnit svůj článek, ale myslím si že za něj poté nesou zodpovědnost. I druhá strana by se měla vyjádřit a ač mi to není po chuti jak se říká drž si přítele blízko,ale nepřítele ještě blíž. Emkey podle mne jen zneužívá toho, že byl na místě a skutečnosti si upravuje ve svůj prospěch. Prosím všechny policisty aby mu na tento jednoduchý trik neskočili a nenechali se zatáhnout do situace, kterou bude zneužívat proti nám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu NONAME 00:56:18 22. 01. 2009
default.png
pro dušana: dusan napsal: "Redakce netvrdí a netvrdila, repektive nepoměřuje, jak moc jde o svědka nezávislého, či objektivního, ostatně on sám píše, že byl účastníkem oslavy. Poměřovat nezávislost a objektivitu svědků, to je úkol pro soudce, nikoliv pro redaktory." TO MÁM TEDY CHÁPAT JAK ...???? (Leda že by to byla redakce jednoho z nejsprotších bulvárních tisků, který pak zaplatí soudní výlohy a ještě vydělá??? Kde tedy končí hranice etiky novináře??? ) PS: inspekci ministerstava tisku na Vás a státní tisknutelství, ono by Vás to pak přešlo :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 19:26:30 21. 01. 2009
default.png
prosba: přenesme tuto debatu Dovolim si jen zájemce o problematiku chuligánů, či dění ve Starobrnenské, poprosit: Přenesme případnou další diskuzi zpět pod článek o incidentu ve Starobrněnské. Tato diskuse by měla být vyhrazena tématu výše uvedeného článku, tedy obvinění brněnských policistů. Předem díky za pochopení! ds

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DUSAN 19:19:09 21. 01. 2009
default.png
Ano, je to svědek Ano, pochopil jste to správně, jen s malým dodatkem. Je to svědek, jehož výpověď jsme jako výpověď svědka označili a jako takovou publikovali. Není ale důvod, aby nás publikování tohoto svědectví mrzelo. Je to postoj, pohled z druhé strany a pokud se o nějaké události píše, měla by být snaha přinést pohledy všech zainteresovaných stran. Redakce netvrdí a netvrdila, repektive nepoměřuje, jak moc jde o svědka nezávislého, či objektivního, ostatně on sám píše, že byl účastníkem oslavy. Poměřovat nezávislost a objektivitu svědků, to je úkol pro soudce, nikoliv pro redaktory. My jsme přinesli oficiální stanoviska policie (policií) a proti tomu postoj človeka, který byl na místě, ale nikoliv na straně policistů. Závěry a hodnocení, které každému po přečtení postojů obu stran vyplynou, necháváme zcela na uvážení čtenářů. Zdraví ds

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 18:48:10 21. 01. 2009
default.png
K chuligánům Co se týká jejich bitek (těch soukromých,kde se sejde např. 50 na 50 někde na louce).Tak by jste se divili jak dobře jsou organizovány.Oba tábory mají vlastní zdravotníky,když zakřičíš dost,popřípadě padneš na zem,tak tě dál nemlátěj.Jsou zakazené některé údery a techniky.Celkově bych to přirovnal k takovému gigantickému sparingu na treninku např.kick boxu.Jinak každý z nás musí platit zdravotní pojištění,proto nevidím důvod když některý z chuligánů bude chtít za svoje peníze ošetřit.Lepší než když se z našich peněz musí ošetřovat všemožné smažky a jiný asocialové. Jinak co se týká skupiny lidí která se těchto "radovánek" zůčasňuje tak sám sem byl překvapekn o jaké lidi se jedná.Je to průřez všech společenských tříd a zaměstnání.Od obyčejných dělníků,přes studenty,učitele,manažery,a dokonce i doktor a soudce.Je to prostě adrenalinová zábava pro lidi kteří jsou už něják znuděni stereotypem všedního života. Samozřejmě takový nejsou všichni,existují i skupiny co jsou jen banda alkoholiků kterým jde o to někomu rozbít hubu....tady jde jen o skupinu se kterou sem se setkal já.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 18:17:46 21. 01. 2009
default.png
.... for dusan: abych tomu rozuměl, emkey je dotyčný svědek z Brna v kauze napadení hlídky chuligány, vy jste autor článku a použil jste jeho svědectví jako vložený text? Pokud tomu tedy již dobře rozumím, tak doufám, že vás mrzí, že jste jeho svědectví uvedl a jako redakce obhajovali, pohled z druhé strany, respk. svědectví nezávislého svědka. Protože když čtu jeho příspěvky, které se snaží pouze vyvolávat konflikty, urážet, hanit, ukazuje to na né příliš čestného člověka. O to víc mě mrzí, že se jeho "příběh" dotal do textu článku na tomto serveru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio