Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu (REDAKCE)

Kdybych nestřílel, dnes bych tu nestál, hájil se bývalý policista u soudu

Foto: Ilustrační
Před delší dobou jsme informovali o noční potyčce, v níž policista mimo službu zastřelil muže a jeho psa. Náš čtenář nás upozornil na další vývoj v případu. Přinášíme proto reportáž ze soudního líčení, které proběhlo v tomto týdnu (přinesl ji server iDNES) -po výpovědi svědků a soudních znalců si soudce vyžádal další znalecké posudky.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 30. 04. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ZHNUSENY2 20:53:28 01. 05. 2009
default.png
můj názor Nevím, kolik z vás lidí, zde diskutujících stálo někdy proti rozzuřenému psu. Osobně jsem to zažil, ne u rotvajlera, ale u obyčejné kólie. Měl jsem něco kolem 11-ti let a vyběhla na mně se soukromého pozemku. Hrůzou jsem se málem pos..l a do dneška si to pamatuji. Kdybych měl pistoli, tak toho psa tehdy hrůzou zastřelím taky. Dopadlo to naštěstí dobře. Páníček ho doběhl a zastavil. A v situaci,kdy polykáte krev, pes vás rve na hadry, dostáváte jeden úder za druhým, ještě špatně vidíte, možná vám v mysli probíhá myšlenka, že je to poslední chvíle vašeho života......nevím, kolik lidí z vás tady by po té zbrani nesáhlo. Možná poslední šance na záchranu svého života byl opravdu ten výstřel.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 17:39:39 01. 05. 2009
default.png
Pim Burger.. klídek, po zkušenostech se sušenou rybou z „Univermagu v Milovicích“ už takové jídlo nemusím. Když už jsi zmínil tu „chřipku“ a to olíbávání u Křižíkovky (naposled jsem tam byl na demonstraci) , tak jsi lehce vynechal, že ta „prasečí chřipka“pochází ze Severní Ameriky. Hold své k svému. Nehledě na to, že policajty nemá nikdo rád, tak se jich nechytne ani ta Mexická chřipka. Apropós, doufám že jsi mě nezklamal, a na dnešní slavnostní den jsi si vzal bermůdy plné hvězd a pruhů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 14:30:58 01. 05. 2009
Out.jpg
Tak hlavne ze je Špunt UOT, ja uz myslel ze je v necem OUT, ale asi ne:) Pim: Mas bod:DD Jinak ostatni mate urcite pravdu, soud to bude mit tezky, nechame se prekvapit...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 14:01:35 01. 05. 2009
Pim Burger.jpg
Generační špunt Ty si dáš hamburger,jo??:-)) To jsi mě překvapil!!:-)) Já tě vždycky tipoval spíš na pirožky a pelmeně...:-)) Každopádně tam na sebe u tý Křižíkový fontány dávej pozor, ať se ti nic nestane...:-)) Prasečí chřipka řádí, olíbávání soudruhů není moc hygienické a prasat je mezi nima víc než dost, tak bacha!!:-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu R489 11:38:39 01. 05. 2009
default.png
Ono těžko určit kde je pravda pokud nemáme k ruce spis a všechny znalecké posudky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDYS 11:10:13 01. 05. 2009
default.png
obrana Já sem si ten článek přečetl a podle toho jak jsou tam uvedeny výpovědi svědků to je spíš ve prospěch policisty. Ale určitě nebude jednoduchý to rozuzlovat. A co se týká posuzování nutné obrany u soudů v ČR tak to je velká sázka do loterie za co tě Praze odsoudí za to tě třeba v Brně sprostí a naopak. To si myslím, že je spíš problém. Tady je sice nutná obrana definovaná, ale její posuzování je většinou tak, že ten kdo je víc zraněnej je poškozenej.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 10:36:26 01. 05. 2009
default.png
re nutná obrana..?! Áááááá potrefené husy se ozvaly! Někdy je fakt lepší se koukat na ten obrázek. Nehledě na to, že mám nějaké dyslektické problémy při čtení příspěvků bez české diakritiky. Do mého spektra znalostí mi už chybí pouze vysvětlení důvodů zánětu omladnic v šestinedělí u prvorodiček. V této problematice jsem nějak UOT. Ale je dobré že se vyjadřujete k čemukoliv.Alespoň rozmanitost diskusí držíte nad vodou . Pro dost lidí je ten nick“ Langrův generační špunt“ trochu zavádějící - Dopr....zase nemužu najít mávátko, s čím půjdu do průvodu!No nic alespoň si tam dám Ham Burgera.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OUT 23:49:09 30. 04. 2009
Out.jpg
Ja si proste myslim, ze se pan policista nekde vozral jak doga a pak dost mozna nezvladnul ze mu nekdo dal na budku a tak toho cloveka zastrelil. Pokud je pravda co je v clanku a nevidim duvod proc by tady mel nakej novinar neco menit na vypovedi u soudu. Jasne, mohlo to bejt uplne jinak, to je jasny, ale na svuj nazor snad pravo mam, ne? K cemu pak nejaka diskuse u tehle clanku? To by sme museli vzdycky napsat "Nebyli sme u toho takze nikdo nic nenapise" Pim: Ne, špunt si precte nadpis, z nadpisu zjisti ze souzenej je policista a tudiz automaticky v ramci falesne kolegiality az za hrob rekne ze ten dotycny je urcite nevinnej. For all: Jasne ze muzeme nekoho soudit dle medií apod. Delame to vsichni a kazdej den, v kauzach politiku, zlocincu, katastrof, nehod, epidemií...proste vseho co napisou media, vzdycky si nekdo udela nazor, proto sou media tak mocny. Ja sem si jen dovolil udelat nazor, ze se mi to z toho popisu jeví tak a tak.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:48:10 30. 04. 2009
Pim Burger.jpg
Generační špunt A s jakou teorií příjdeš ty,generační vševěde?:-) Četl jsi vůbec článek nebo koukáš jen na obrázek?:-) Jasně, že tu jde o nutnou obranu, o co jinýho? Pouč nás, ukaž jak bys to hodnotil?:-) Napadení veřejného činitele nebo jak?:-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PRAP-MARTIN 22:27:02 30. 04. 2009
default.png
2 Medic: Souhlas s Tebou. Ona je to ta česká vlastnost soudit někoho, aniž by o dané situaci člověk něco věděl - to u nás je a bude pořád. A co se týče toho, že většina národa je ovlivněna (hodně ovlivněna) tím, co vypustí do éteru média typu Nova apod. je taky věc, s kterou už bohužel nikdo nic neudělá. Vždycky přece Ti, co u toho nebyli vědí vše nejlíp...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio