Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Noční střet v předvánočním Brně (REDAKCE)

Noční střet v předvánočním Brně

Foto: Brněnští chuligáni mají družbu s bratislavskými kolegy
(AKTUALIZACE z 18.1.2009 na konci článku) O víkendu před Štědrým dnem se v nočních hodinách přímo v centru Brna odehrála událost, kterou zaznamenaly některé sdělovací prostředky. Několik lidí (informace kolik se liší) se zde dostalo do střetu s policisty. Média označila účastníky incidentu za neonacisty  či skinheady.  Což také neodpovídalo realitě.  Sdělovací prostředky pak své zpravodajství postavily pouze na informacích z jedné strany, zejména od tiskových mluvčí.
Autor: Dušan Stuchlík
Publikováno: 18. 01. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 14:13:55 08. 01. 2009
Lukas Heinz.jpg
dodatek V současné době je na každém novém policistovi, jak rychle se naučí pohybovat a orientovat ve svém rajónu. V každém případě jednou z nejdůležitějších rad, které jsem dostal od svých starších kolegu je rada: "poznej svého protivníka. Pokud budete znát názory, postupy a metody svých protivníků, budete pro ně skutečnou hrozbou. Jen hlupák slepě nenávidí vše proti čemu bojuje. Věřte tomu, že lidé, kteří pohrdají zákonem znají zákony a svá práva nejlépe. Stejně jako znají postupy a možnosti policie. Neustále policii studují a snaží se být o krok napřed. Pokud to tak budeme dělat i my policisté, budeme pro tyto lidi skutečným nebezpečím. Rozhodně nás potom nebudou brát jako klauny v modrých uniformách, jak je tomu dnes.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 13:17:24 08. 01. 2009
Lukas Heinz.jpg
re all Dušan Stuchlík rozhodně není příznivcem pravicového ani levicového extrémismu. Snaží se dobrat pravdy vyslechnutím obou stran případného konfliktu. Nicméně v tomto článku chybí výpověď ze strany zasahujících policistů. Dušan mně žádal, abych kontaktoval někoho z policistů, kteří při zásahu v Brně byli. Bohužel se mi to nepodařilo najít nikoho ochotného jít se svoji verzí do boje. To svědčí o neustálem strachu policistů stát si za svým názorem a svými činy. Důvodů je mnoho. Jedním z nich je distancování se funkcionářu od skutků svých podřízených, pokud jde o problematické zákroky až po jak já říkám osobní připosranost. Bohužel svoji roli možná sehrálo i to, že v Brně mně moc lidí nezná a v policejních řadách tam příliš kontaktu nemám. Tohle bud muset změnit. Nicméně dohodli jsem se s Dušanem, že pokud chybí svědectví ze strany zasahujících policistů, necháme celou věc u ledu a zkusíme oslovit zasahující policisty, až vychladnou emoce. Je tedy pro mně velkým překvapením, že článek vyšel v této verzi. Nicméně vás prosím abyste nezanevřeli na redakci policista.cz a tento článek brali jako pohled z druhé strany.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 12:51:00 08. 01. 2009
default.png
..... Nedomnívám se, že pan Stuchlík by byl novinář, už podle textu a slohu je zřejmé, že má velké nedostatky a dle mého názoru pouze potvrdil oprávněnost zásahu. Na druhé straně ten popis dvou běžících policistů s tonfou proti davu si dokážu i představit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 11:58:33 08. 01. 2009
dr.cvach.jpg
Domena drbani.cz je volna, ted jsem to kontroloval! Jako napad na konkurencni projekt je to dobry, ted uz jenom aby se ho nekdo ujal:)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 11:57:34 08. 01. 2009
Starsky.jpg
Vážený ale NEPROFESIONALNI Pane Stuchlík Pokud to co jste zde napsal myslíte zcela vážně, tak jste mě jen utvrdil o naprosto neobjektivním náhledu na realitu a jen to potvrzuje stav žurnalistiky v ČR. Kdybych hodnotil Vaše jednání na místě, tak pokud by se obdobný zákrok stal v Praze kde sloužím, tak mi věřte, že by jste byl jedním z prvních zajištěných a to proto, že sám jste se několikrát opakovaně dopustil přestupku a to např. tím, že jste byl vyzván aby jste opustil prostor a odmítal ste tak učinit. Pokud se domníváte, že když Vás policista vyzve aby jste opustil prostor a vy tak nemusíte učinit tak se pletete. Přečtěte zákon o policii. Na výzvu policisty jste POVINEN uposlechnout jeho příkazů. Pokud tak neučiníte dopouštíte se protiprávního jednání. Uposlechnout musíte, stěžovat si na jednání policisty můžete kdykoliv. Proto mají ta čísla viditelně na svých uniformách, nikoliv pro jejich okrasu. Ikdyby všechny přilehlé domy té restaurace byly ty nejhlučnější diskotéky v ČR, tak policista je povinen prověřit volání a zjednat nápravu, pokud tam dochází k protiprávnímu jednání. A co se týče těch lidí ke kterým jste byl pozván, tak to snad již ani není třeba komentáře. Hooligans je extremistická skupinka povalečů a flákačů združující se pouze za účelem vypít si mozek a za každou cenu se na fotbale porvat s kýmkoliv s kým to půjde. Takže jistě nepředpokládám, že na místě když jich bylo cca 50, velkých to hrdinů, tak slušně, jako slušní občané uposlechli výzvy, dvou strážníků MP a následně dvou policistů. Znám pár policistů, kteří by si troufli na 5 možná 6 lidí ve dvojici, ale 2 strážníci a dva policisté proti 50 lidem navíc hooligans mi opravdu nepříjde realné. Nejvíce ze všeho mě mrzí fakt, že redakce tohoto webu dává prostor vyloženým lhářům a manipulátorům jako jste vy !!!! a to i zapředpokladu, že zde existuje pluralita názorů. Toto není jiný názor. Toto je blábol co jste vyplodil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JARDA 11:32:15 08. 01. 2009
default.png
jak psal Franta2- na podobne clanky si zalozte web drbani.cz . Tady se chci priucit neco noveho, realaxovat a ne mit pocit, ze jsem porad v praci a hadam se s drbanem. Omanb: nebyl jsem tam, zabery jsem nevidel, ale to co pises ty je minimalne 100 000x pravdepodobnejsi nez ten clanek (tomu clanku snad veri jen priznivci "jau jau kacky")

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu OMANB 10:09:33 08. 01. 2009
default.png
To si snad děláte srandu Zdravím všechny normálně uvažující lidi. Jsem kolegou policistů,kteří zasahovali na výše uvedené ul. Starobrněnská. Ten večer jsem v práci nebyl, vše jsem se dozvěděl až od kluků. Samozřejmě jsem jim věřil a jelikož ve voze, kterým hlídka přijela na místo zákroku byli nainstalovány kamery,tak jsem shlédl záznam-jedním slovem masakr. Toto video, by se mělo zveřejnit a nesloužit jen pro účely policie,ale ukázat veřejnosti co si lidi v našem státě dovolí. Trošku popíšu záběry z videa. Hlídka přijíždí zpoza rohu na místo, přijíždí před hospodu,kde je cca 30 lidí. Ještě než zastaví auto,letí proti vozidlu cihly,desky a židle. Zastavují auto a chtějí vystupit, dav je nepuští ven, jeden z holohlavých bere kvádr (porfix) a rozbíjí čelní sklo. Praská boční sklo u řidiče jak do něj ti lidi koupou. Hlídce se po 3 minutách podaří vystoupit z auta, jdou před auto a jen si kryjí obličej před létajícími předměty a sem tam odrazí útok vyběhnuvšího holohlavce. Dav jde proti nim v ruce, tyče,desky a kameny s přistaveného kontejneru, který je plný suti, krutá přesila, policisté couvají, dav chce převrátit vozidlo,tak je policisté s nasazením všech sil (jen ve dvou proti třiceti) odhánějí. Jeden z holohlavých přeráží o policistu židli.Na místo přijíždějí další hlídky a začínají být pány situace. Z celé akce je devět zadržených, z toho 5 co jsou viditelně na kameře jak demolují výše uvedené vozidlo a další čtyři, kteří se pokoušeli demolovat vozidlo na ul. Masarykova a napadat policisty. To je vše co bych chtěl k celé věci dodat. Ti kluci co tam byli,tak jsou pro mě fakt borci, kteří necouvli a dělali svou práci v okamžiku,kdy byl ohrožen jejich život i zdraví. Jsem rád,že mohu s takovými lidmi sloužit a být kamarád

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DR-CVACH 09:58:50 08. 01. 2009
dr.cvach.jpg
kliiid! Tohle je teda fakt blbej clanek, to se musi uznat. Vim, jak vypadaj fotbalovy fanousci, co se druzej s fanouskama z jinejch klubu - a rozhodne bych je nechtel potkat v noci na ulici, kdyz jsou v razi. Na druhou stranu je to pekna ukazka toho, jak si kazdej pribarvi svoji verzi, kdyz dostane prostor. Takze je ten clanek vlastne dobrej a poucnej - presne proto nemaj policajti radi media a presne proto tenhle clanek kazdyho nadzvedne ze zidle. Protoze pravdu nerika nikdo, na to jsou media prilis mocny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu X-SAT 09:29:14 08. 01. 2009
X-sat.jpg
A takovéhle žvásty potom žerou soudci i s navijáky... To snad nemůže myslet vážně. Jo, kdyby za mlada dostal od táty pár facek navíc, nemusel by podobné slátaniny sepisovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MICHALLNOVY 07:25:10 08. 01. 2009
default.png
antipolicista No už je to tady, dalo se to čekat, po článku o Janově asi redakce policisty.cz pochopila, že je lepší přidat se ke zbytku médiíí a šít do policie, asi to pak něco přináší. Kdybych neznal hooligans tak bych věřil tomuto vašemu článku, asi tak jako normální člověk neznalý věci, jelikož jak je tam psáno, vyjádření policie bylo pouze ze strany tiskových mluvčí. Jen bych doporučil, ať se to tu přejmenuje na antipolicista ať vím kam jdu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio