Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Návrat na místo činu: rekonstrukce 'trutnovské střelby' (REDAKCE)

Návrat na místo činu: rekonstrukce 'trutnovské střelby'
Ohrazení místa činu
Foto: Karel Slavík
Více než před rokem jsme ve dvou článcích (ZDE a ZDE) přinesli informace o případu, kdy policista mimo službu zastřelil při potyčce muže a jeho psa. Před několika dny proběhla reknostrukce - „z důkazní situace vyvstala nutnost vypracování posudku znalcem. Vyžádal si to Vrchní soud v Praze na základě stížnosti státního zástupce. Při experimentu se prověřovaly tři verze, jak k případu došlo“, uvedla státní zástupkyně Lenka Faltusová pro Krkonošský deník. Jeden z našich pravidelných čtenářů rekonstrukci fotografoval; výsledkem je fotoreportáž, která by rozhodně neměla ujít vaší pozornosti.
Autor: Michal Tošovský
Publikováno: 13. 09. 2009
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DENVER 23:30:08 03. 12. 2009 blokovaný
default.png
Pixel Policajt se nemusí zajímat o poezii a může se zajímat o co chce,ale je důležitý něco jinýho a to jakej je to člověk a pak se dá lecos pochopit a lecos omluvit.Já v nějakejch případech policajty taky spíš omlouvam,ale těch případů je sakra málo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 23:29:52 03. 12. 2009
default.png
For Daník Čti pozorně, pro tebe to zopakuji ještě jednou, policista ve službě má mít zcela jistě zbraň, aby ji v zásadě podle zákonu mohl použít.(toto není tento případ, zbraň držel jako soukromá osoba nikoliv policista, který je ve službě) No a to co si zřejmě nepochopil. Já osobně říkám(je to můj názor), že nevidím důvod, aby kdokoliv nosil zbraň v civilu třeba do nákupního střediska, když jde s rodinou nakupovat, do banky, když si jde vyzvednout výplatu, do hospody za kamarády, když se jde bavit(pokud má v té hospodě třeba více nepřátel než kamarádu, potom chápu, ale nechápu jak by to chtěl s tou zbraní řešit. To asi nebyl tento případ). Pokud máš ty tu potřebu nosit takhle zbraň tak ano, možná se cítíš v civilu mimo službu klidnější a v hospodě místo jednoho prcka si dáš tři, nebo v obchodě koupíš místo půl kila masa hned kilo. Já se klidněji necítím. Toď vše nic víc nic míň. Pleteš jabka s hruškami. Zbrojní průkaz i pro nošení v civilu mám, nikdy mne nenapadlo si pořídit zbraň a nedej bože ji ještě nosit. Ono totiž pravděpodobnost, že po tobě v civilu bude někdo střílet je asi taková, že od okolojedoucího auta se utrhne stěrač a vypíchne ti oko. A jinak asi 16 let na ulici.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu EVAP 23:12:40 03. 12. 2009
default.png
argumentuji fakty - a to odborníky uvedenými, vy tady jen vykřikujete ,,styďte se, lžete, bojujete o prachy (o jakých mluvíte?),,. ap. uvedl spoustu nepravd, údajně četl spis, všechny osobně zná, všechny výpovědi slyšel. buď špatně četl a slyšel, nebo neříká pravdu a neví nic, anebo záměrně blamuje. já dokážu ukočírovat své emoce a neosočovat ho, on nikoliv. až tady nebude ap. prezentovat nesmysly, nebudu cítit nutnost upravit dané dle reality. nicméně - ap.-víte, kdo jsem, můžete se představit vy mně, nebo budete i nadále osočovat mne i mou rodinu skrytý pod nickem?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 22:54:42 03. 12. 2009 blokovaný
default.png
A jinak by mi zajímalo jak by tadle diskuze vypadala,kdyby nějakej člověk zastřelil policajta kterej ho bezdůvodně napad.Patřím o obrovskejm kritikům Ruska,ale jedna věc mi překvapila.Tři policajti(rasisti) umlátili v Moskvě člověka tmavé barvy pleti k smrti.A ministr vnitra řek,že dá svolení branit se útoku příslušníků milice.Kdyby tady třeba ten Vietnamec toho policajta zastřelil a nenechal se umlátit k smrti,tak by dostal tak 25 let.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDYS 22:44:33 03. 12. 2009
default.png
4denver tak ty si tady chyběl ty trotle

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AKIRA 22:43:46 03. 12. 2009
default.png
pro Appalacio pokud se znáš s jirkou tak by možná neměl být problém od něj získat jeho celý spis a ten na férovku zveřejnít včetně vypovědí poškozených, svědků a znaleckých posudku. Samozřejmě by bylo vhodné to konzultovat s obhájcem, co se týká poškozených myslím si, že se jich není třeba ptát, ikdyž jejich souhlas by nebyl k zahození(pouze je třeba ochranit jejich osobní údaje proti zneužití atd). Pak by bylo možné tady rozumně diskutovat o dané věci. Jinak je to z mého hlediska velice nešťastná událost pro všechny zúčatněné a nepovažuji za spravné řikat některé věci pozůstalým (nemíním je opisovat)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENVER 22:12:12 03. 12. 2009 blokovaný
default.png
No já ted neřeším jak to bylo,ale jedno je jasné a to je to,že není dobré když vyšetřuje policajt policajta.A dokonce mi příde,že horší než IMV(o jejímž zájmu v řadě případů na vyšetření případů a úmyslné neschopnosti zvládnout stav důkazní nouze sem tady už několikrát psal)je situace,kdy člověk podává trestní oznámení na policistu obecní policie a je nucen ho podat na PČR a ta to vyšetřuje.Příde mi,že řada strážníků má s policisty lepší vztahy,než IMV s řadovejma....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GENERACNI-SPUNT 21:49:45 03. 12. 2009
default.png
re Daník No už tady pindáš nesmysly.Všichni jsou tupci, jenom já jsem letadlo!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 21:18:44 03. 12. 2009
Danik.jpg
oprava. jo, zapomněl jsem 9 krát ho střelili.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DANIK 21:17:56 03. 12. 2009
Danik.jpg
jo, ještě mě napadá. Byl případ, kdy kolegové 9 střelili borce a on na ně dále útočil. Z toho z vaší logiky vyplývá, že bránit se nemůže ani postřelenej, protože on může přežít, ale útočníka by mohl zabít. Takže nebudu-li střílet, riskuju pouze svůj život, což je logicky lepší, než riskovat životy dvou skvělích lidí a střílet po útočníkovi. Jste moudří a inteligentní, nikdy mě nenapadlo takhle přemýšlet. Ať takovej neštastnej střet přežije aspoň jeden, tedy útočník. Fakt chytré. Obdiv. Policajtům sebrat zbraně, mohli by zranit zločince či útočníky. Catani, předpokládám, že si IT technik ve služebním poměru? Nebo děláš statistiku? Prevenci s dětma? Doufám, že jako poctivej člověk, si již dávno dal svému nadřízenému žádost o zrušení tvého rizikového příspěvku, protože tebe nikdo neohrožuje. Zítra odevzdám veliteli zbraň, už jí nepotřebuju. Proč já magor jí vůbec kdy nosil. Nechápu se. Pa

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio